Отговори
# 600
Звездичкова, честито!!!  Grinning  Hug   bouquet Да ви е жив и здрав малкият Калоян, да папка много и да расте будно и палаво дете Wink

Много хубав разказ, много позитивно настроение лъха от него, въпреки че не е станало нормално раждане, ти все пак се чувстваш страхотно, а и двамата с бебо сте добре! Повече от това - здраве му кажи!! И сега, нали се сещаш, че няма как да не те помоля за координати на лекарката ти на лични.. Wink Моля теее  Hug  Grinning

# 601
  • Варна
Звездичкова честито! Живи и здрави бъдете цялото семейство. Най-важното е че ти си доволна от резултата и че двамата с бебе сте добре.   bouquet

# 602
  • ул. "Мечтание"
Звездичкова, честито бебенце! Да ти е живо и здраво и много радост ви желая!  Hug Hug Hug

# 603
Zvezdichkova честито и от мен  bouquet Живи и здрави, и винаги усмихнати Grinning

# 604
  • София
Zvezdichkova, ти си герой!!! И с каква лекота само си описала двойното си раждане!!! Браво! Да сте живи и здрави и много щастливи!

# 605
Благодаря ви момичета!  Hug Наистина няма по-голямо щастие от това да си гушкаш дечицата.  Grinning Аз в началото бях доста разочарована, да не кажа бясна, че не се получи...но то пък няма как да стане насила. Като не върви-не върви...Аз нямах абсолютно никакви противопоказания - чудесни пропорции на тялото и таза, перфектно предлежание на бебо (как ли не се кекерих да му помогна да се ориентира както трябва  hahaha), никакви сраствания (чак не вярвах, че може да няма нито едно срастване), уж шийката ми била в перфектно здраве...абе уж пример като за учебник...ама не станаааа. Добре, че бяха онези контракции заради окситоцина да се съсредоточа върху тях вместо върху яда си за несполуката. Но пък като си погледна дечицата съм благодарна, че всички сме живи и здрави...другото са бели ядове...и ми става по-леко. Grinning С лекарката ми направихме всичко, което можахме...другото просто не зависи от нас.
Още веднъж успех на всички, които ще се заемат с подобно приключение!  Hug

# 606
  • WA, USA
Zvezdichkova, честито ти бебче! Да те радва все така!
Права си, че няма по-голямо щастие от това да имаш живи и здрави деца. Мисля, че основната разлика при раждане, което не се е случило както сме се надявали я прави лекаря/акушерката, които са били с теб. Ако си се чувствала подкрепяна и знаеш, че сте били екип, опитали сте заедно, дали сте всичко възможно, получила си уважение и рабиране, тогава по-лесно се понася разочарованието и яда. Не всичко зависи от нас, дори и когато сме направили всичко възможно и обстоятелствата изглеждат идеални.
Желая ти бързо възстановяване и все така позитивно настроение/мислене!

# 607
Звездичкова,  Hug честито! Чудесно е , че си имала куража да опиташ. Поздравявам те за това, че даде най добрия възможен старт на твоето бебе за да дойде то подготвено в прегръдката ти. Нещата не винаги се развиват точно по план, но само по себе си , ти имаш своя успешен финал. Пожелавам ти да се отдадеш на блаженството от майчинството с леко сърце.
Бъдете здрави!

# 608
  • София
Момичета,
влизам с бърз въпрос: от коя седмица е добре да започна да пия чай от малинови листа? Вярно ли е, че жени претърпели секцио не е препоръчително да пият? Много противоречива информация има.. знам, че и на първа страница има статии за малиновите листа, но чуждите езици не са ми страст.. Embarassed

# 609
Момичета,
влизам с бърз въпрос: от коя седмица е добре да започна да пия чай от малинови листа? Вярно ли е, че жени претърпели секцио не е препоръчително да пият? Много противоречива информация има.. знам, че и на първа страница има статии за малиновите листа, но чуждите езици не са ми страст.. Embarassed

За какво се пие чай от малинови листа през бременността?

# 610
Момичета,

За какво се пие чай от малинови листа през бременността?
за предизвикване на контракции

# 611
  • WA, USA
Чаят от малинови листа тонизира матката, не предизвиква контракции. Освен това има много други полезни минерали в него. Аз го пих през цялата си бременност, включително и преди започване на бременността и сега още го пия от време на време за лактация.
Има различни препоръки кога и по колко да се пие. Аз следях тялото си, имах чести Бракстън Хикс, но никога истински контракции след приемането на чая. Пиех на ден по 2-3 чаши.

# 612
  • София
sipirumi, благодаря отново за отговора! Аз пих два дни поред - много ми харесва, но не знам дали си въобразих или наистина от него, на третия ден започна дооста силничко да ме наболява от кръста към корема ниско долу, и се стреснах и го спрях. Освен това една мама от отчетната писа, че не се препоръчва приема му след секцио, та това ми беше основното питане, но щом ти го пиеш - ми отговаряш на въпроса! Аз все пак ще изчакам да вляза в 36 седмица, тъй като кърменето също ми предизвиква бракстън-хикс контракции вече, та да не  вземе да стане беля. Въпреки че не вярвам де... ама за всеки случай.
Усмихнат ден на всички пожелавам! И честит ден на благодарността на всички зад океана!

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 08:40 от krasidika

# 613
Звездичкова, честит адаш на моя батко! Да ти е жив и здрав и много весел!
Момичета благодаря за мненията относно арниката. Аз не успях да намеря доверен хомеопат и реших на самоглава да не пия нищо. За сега съм добре.Бебчо расте както трябва. Но аз напоследък малко се депресирам, защото въпреки доброто ( да не кажа перфектно) развитие на бременността моята лекарка взе да се дърпа за вбак . Аз вече се надявам тия дни раждането да почне само и докато ида да в болницата да си родя естествено. Обаче за жалост всички покрай мен са се шашнали , особено покрай последните новини по телевизията и постоянно ми казват да слушам док и да не се дърпам за секцио. Във вторник трябва да постъпя в болницата за определяне на родоразрешение. А аз все повече загубвам смелост и не знам какво да правя. Постоянно ми напомнят, че нося отговорност освен за себе си и за още един живот ( освен това и мъж и един батко вкъщи) . Този път май депресията ми ще е по-голяма от предния път  Cry

# 614
Момичета, на някоя от вас виждаше ли й се белегът на ехографските снимки?  newsm78 На мен ми се струва, че на последната виждам точно това - шевовете - просто е много прилежно подредено и еднакво и не мисля, че е нещо друго (нямаше как да питам док тогава, но пък вече ми стана много любопитно  Laughing). И това, ако се виждат - значи ли нещо (за снимка от вагинален ехо иде реч)?  newsm78

Е**** и тъпите въпроси дето зададох  Laughing   bouquet

Танитка, носиш отговорност, да. Но не мисля, че трябва да те притеснява това, че искаш да родиш по нормален път, още повече че всичко ти е наред засега. Нямаш ли вариант за смяна на лекаря? Тук могат да ти препоръчат лекари, които са действително склонни на ВБАК, а не само говорят така, пък после ги хваща шубето.. Много гушки и не се отчайвай - щом всичко върви както трябва - останалото е късмет - и при секцио има опасност да се случи нещо с теб и тогава какво ще казват?? То да не дава Господ де... Но никой не гледа и другата страна на монетата всъщност.. Кураж, каквото и да решиш  Hug Знаеш, че тук те подкрепяме  Hug

Общи условия

Активация на акаунт