Отговори
# 645
  • София
(...) Днес ми издадоха обменната карта и на нея пише -
1.положение на плода OIDA
2.предлежание - capitis,
3.PL- post2 -предполагам това е плацента- задна 2 степен на зрялост;
4.LA - NORMA - предполагам това са води.
 Интересно ми е първите две неща какво представялват, не намерих в нета информация.
(...)
Предлежанието - capitis - главично, т.е. бебчето е в благоприятната позиция с главата надолу Simple Smile
За положението: аз също не съм сигурна за OIDA, но предполагам, че абревиатурата съдържа "occiput" и "anterior", което си е обичайното антериорна предлежание. В този сайт примерно можеш да погледнеш позициите, ако ти е любопитно. Всичко си звучи добре, така или иначе  Hug
То май си е по-добре лекарят да не търси излишно причини за секцио? Simple Smile Леко и успешно раждане ти желая!   bouquet

# 646
  • Пловдив
Цитат от друга тема във форума:
"бебето е в поза OIDA, което означава главата надолу, лицето към гръбнака ми, гръбчето вляво - т.е. идеалната позиция за раждане". Wink

# 647
Здравейте момичета! Влизам да се разпиша. Бебчо се роди. На кратко казано последните 3-4 дни на ноември бях с леки контракции. На 30-ти сутринта влязох в болницата за родоразрешение и се оказа, че почти без да разбера имам добри контракции и разкритие 2-3 см. За жалост бебчо беше много високо, но ми казаха, че ще ме почакат до другия ден. За жалост въпреки, че контракциите станаха болезнени и на 4-5 мин вече около 20 часа, бебчо все още не слизаше надолу . И така на 01.12 по обед малкият Никола се роди със секцио. Този път реших , че няма да се депресирам и отчайвам, защото все пак ни дадоха шанс , но не се случи. Сега съм щастлива , че гушкам малкия си син . И двамата сме здрави и неразделни ( малкият е голям лакомник като батко си и не слиза от гърдите ми  Grinning )
Момичета, аз не успях, но пожелавам на всички, които чакат появата на ново бебче да успеят да родят така както искат и най-вече независимо от изхода да са щастливи поне колкото мен!!!

# 648
Честио Танитка! Да сте живи и здрави! Много да те слуша малкия мъж и да се гордееш с него Simple Smile :*

# 649
  • ул. "Мечтание"
Танитка, честит малък мъж! Да ти е жив и здрав! Много щастие ви желая!  Hug  bouquet
Тъпо е, че са нямали търпение да изчакат бебечето да слезе. Sad
Радвам се, че не си се поддала на депресията и отчаянието! Гушкайте се и се обичкайте!  Hug

# 650
  • София
Танитка, честито бебче - бъдете живи и здрави и много щастливи!

Аз да си призная доста се бях депресирала и стреснала от масовите неуспешни опити за ВБАК в темата и бях решила да не я чета повече до раждането ми.
Обаче, след всяка консултация съм толкова заредена с позитивизъм и надежда, че просто няма как да не споделя - днес ми беше последната ЖК преди големия ден - според моя доктор естественото раждане е напълно възможно и вече съвсем реално, защото бебето не е голямо - 2700 и 88мм диаметър на главичката, в идеална стартова позиция! Предупреди ме това да не ми става самоцел на всяка цена, но този вариант идеално ме устройва - за мен  по-важното е бебето да излезе тогава, когато е готово, а не с планово секцио. Така че, стискайте палци -впускам се смело в моето преследване на мечтата за естественото раждане на  детето ми, пък каквото излезе на края...

Пожелавам на всички весело посрещане на празниците!

# 651
Олеее, чак сега виждам! Танитка, честит втори син  Grinning!!! Да ти е жив и здрав  Grinning! Да си жива и здрава и ти, и всички вкъщи, та да се гледате с усмивки! Много се радвам за вас  Grinning! Още повече се радвам на твоето отношение към нещата - както са се развили!   bouquet  Hug Hug

Краси, чудесни новини  Grinning! Вярвам, че ще успееш!  Grinning  Hug

# 652
  • София
Момичета, в нашата отчетна тема се появи първото ВБАК бебе, а беше планирано секцио за 4.01.
:
Щъркелови вести-и-и: Днес /2.01./ в 4,20 се е родил Филип - 3,400 кг., 51 см. Вагинално раждане, без упойка! Героят е мама venush!!!

Божеее върнаха ми се надеждите!!! Ще помоля венуш, когато й е възможно да сподели разказа си и тук! До колкото знам трябваше да ражда в Тина Киркова.

# 653
  • ул. "Мечтание"
Ехе, с каква хубава новина откриваме новата година! Честито на мама Венуш, да ѝ е жив и здрав малкия Филип!

Краси  Praynig fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 654
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Браво на мамата и бебето, живи и здрави да са  Hug
Страхотно начало на новата година, и дано все повече успешни ВБАК да има!

# 655
  • WA, USA
Прекрасни новини! Да е жив и драв малкия Филип!

Красидика, и ти да се похвалиш така след някоя друга седмица Hug

# 656
Момичета, в нашата отчетна тема се появи първото ВБАК бебе, а беше планирано секцио за 4.01.
Щъркелови вести-и-и: Днес /2.01./ в 4,20 се е родил Филип - 3,400 кг., 51 см. Вагинално раждане, без упойка! Героят е мама venush!!!
Това е една интересна новина. Wink

Да са живи и здрави! Simple Smile

# 657
  • София
Като гледам статистиката на успешните VBAC, най- много са през януари  Wink. Дай  боже да я продължим. В отчетната тема сме поне 3-4 момичета, които ще се "пробваме". Стискайте палци.

# 658
Честито на мама и бебе! Да са живи и здрави и много, много щастливи!

# 659
Здравейте, записвам се да ви следя.

Моята история накратко - едно раждане започнало по ноти: спонтанни контракции на термин, пълно разкритие за 9 часа (като за първо раждане, направо бързо  Wink) и после - зелени околоплодни води, постериорно бебе, 2 опита за мануално обръщане (неуспешни), 4.5 часа напъни (само дето на челна стойка не висях), 2 неуспешни опита за вакуум и накрая, то е ясно  Rolling Eyes. Официална причина за секциото - cephalopelvic disproportion, диспропорция между главата на бебето и моя таз. Дъщеря ми се роди мъничка, не знам колко й беше обиколката на главата, но беше в долните 25%, а аз може да имам много тесни части по тялото, но тазът определено не е от тях  Mr. Green. И така, юни месец, живот и здраве, се готвим за поправка. Засега ме водят оптимален кандидат за ВБАК, макар че според докторката, която ми води раждането, ако бебето пак е постериорно, има голям шанс предното ми раждане да се повтори, со все секциото  Rolling Eyes.  Аз в тази теория не вярвам много-много  Laughing, но смятам да се информирам за тактиките за обръщане на постериорно бебе, защото хич, ама хич не ща второ секцио.

Общи условия

Активация на акаунт