Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са рисковете при опит за вагинално раждане след предишно цезарово сечение (VBAC)?
Какви са ползите и недостатъците на вагинално раждане с епидурална анестезия (VBA) в сравнение с цезаровото сечение?
Какви са препоръките за предотвратяване на хемороиди?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са рисковете при опит за вагинално раждане след предишно цезарово сечение (VBAC)?
Рисковете, свързани с VBAC, включват възможността за руптура на матката, която може да доведе до сериозни последици както за майката, така и за бебето. Въпреки че статистиката показва сравнително големи рискове за майката и бебето при VBAC, важно е да се вземат предвид и други фактори като имплантация на плацентата и височина на плода. Препоръчително е да се консултирате с лекар, който може да оцени индивидуалния ви случай и да предостави необходимата информация за вземане на информирано решение.
-
Какви са ползите и недостатъците на вагинално раждане с епидурална анестезия (VBA) в сравнение с цезаровото сечение?
Ползите от VBA включват по-бързо възстановяване след раждането, намален риск от инфекции и по-кратък болничен престой. Освен това VBA може да намали риска от увреждане на матката и да улесни бъдещи раждания. Недостатъците обаче включват възможността за руптура на матката, която може да бъде опасна както за майката, така и за бебето. Решението дали да изберете VBA или цезарово сечение след предишно цезарово сечение трябва да се вземе след консултация с лекар, който може да оцени индивидуалния случай и да предостави необходимата информация.
-
Какви са препоръките за предотвратяване на хемороиди?
Препоръките за предотвратяване на хемороиди включват консумация на много вода, храна с високо съдържание на фибри, редовни упражнения, избягване на продължително стоене или седене и избягване на напрежение по време на изхождане. Тези мерки могат да помогнат за предотвратяване появата им или намаляване риска от тях.
-
Как се измерват размерите на таза и има ли налична схема или диаграма за тяхното измерване?
-
Какви са рисковете и ползите от нормалното раждане в сравнение с цезаровто сечение, какви са ползите от нормалното раждане в сравнение с цезаровто сечение, какви са рисковете и ползите от нормално раждане след цезарово сечение?
. Zozima, това, което бих питала и което забравих да питам лекарката, от каква гледна точка ще е проблем, че е голямо бебето. По принцип за раждане ли (което при моята структура, а може би и по принцип не би трябвало да е проблем) или точно големината на бебето увеличава риска от руптура на матката или някакъв друг риск поради първата операция.
(то това беше потвърдено на предишния преглед де..). Почнах да правя упражнения за обръщане от spinningbabies, днес пък се обадих и на хомеопата, та следващите 24 часа ще си пия и лекарството, та се надявам да има ефект
. Утре съм на преглед и ще видим - не знам дали ще ме гледа на ехограф, но ще я помоля поне да ме палпира, за да установим положението. Чак не мога да повярвам как И това бебе не ще да се обърне
- почвам да си мисля, че нещо ми има на разположението я на матката, я на кокалите, знам ли и аз...
Лека бременност ти желая!
, нито как преглеждат, нито как точно ще ми е в помощ...
. Та не мога да ти отговоря как ми се вижда
. Не че очаквах да ми каже нещо прекрасно, ама...