Бебета родени в чужбина - Тема 8

• 22 054
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
  • Rennes, France
Да ви пусна една статийка, крадната от на Лама фейсбука http://www.glasove.com/article-6702.php

цитат от статията...първата половин година маймуната не дава на малкото си изстискан сок от банан, а му дава гърда. smile3521
Ама много правилно казано...а таз Стайкова...дет се пише доктор, да си "апдейтва" знанията. smile3513
Друг цитат...В ранната кърмаческа възраст детето расте и се развива на мозък и се нуждае от храна, от която да му расте мозъкът, а не задникът, а това е кърмата или адаптираното мляко.
 smile3532 е тук си легнах от смях...тоз доктор много "интересно" е затапил другите, които се пишат дофтори...

Цвети, Лама - мерси за статията...много ми беше интересно да я прочета Hug
Аме верно има доктори, които могат да ти навлекат сумати неприятности на теб и на бебчето ти, че да се хванеш за главата...най-малкото ooooh!

# 661
 Лошото е, че в БГ са стотици педиатри като тази. В отчетната доста ги съветват точно по този начин, едни изпълняват, други не. За мен БГ системата е грешна. Тук има инфо само от един източник и лекарите ти хвърлят книжката и си чети. Тя ако иска и мисли, че и луканка трябва да муа на 2 месеца няма право да ти го каже, казва това, което е научно доказана и одобрено. А в БГ всеки се бори за собствено мнение и никой не го контролира това.
 Жени много хубаво ми изглежда столчето  Simple Smile
поздравче да пробвам новия бутон

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 18:04 от Miss Fine

# 662
Сию имам чуство, че с теб никога няма да се разберем! Нарочно дебело подчертах, че не се заяждам! Просто дадох професионален съвет, които след това защитих! Няма нужда да наема балканчето по баира!
Аз го видях дебело подчертаното и те разбрах. Също така ми стана ясно, че в първия си пост към Марита, явно съм се изразила не достатъчно ясно, затова те попитах, дали така е добре  Laughing А относно разбирането, няма и нужда да ти кажа  Peace
Файн, супер статия  thumbsup

# 663
Маритке да, имало е моменти и да мрънка точно както казваш, но да не заспи въпреки, че съм опитвала да го приспя. Как сме я минали? С биволски нерви  Mr. Green. Спокойствие и много приказки. Аз му обяснявам всичко, като защо мама трябва да отиде до тоалетната, трябва да свърши и други работи в къщи. Докато му обяснявам му и показвам местата и нещата за които говоря. Бебетата минават горе долу през еднакви периоди и от нашите реакции зависи какво ще се случи след като периода е отминал. Не се случва с магическа пръчка за момент, а отнема време, но ето лека полека малкия се научи и сам да се забавлява. Изградили сме си двамцата някакъв взаимен режим. Всъщност моя е направен по неговия. Сутрин се храним и играем, след като си е поиграл с мама и ми се е качил и на главата се забавлява около час и половина сам в кошарата, а аз върша каквото мога през това време. Все още си има моментите когато надава вой ако аз или баща му излизаме от стаята. В нашия случай не съм само аз целта, но и тате. Вечер е залепен за него. Не се изнервям или дразня защо точно сега не мога да свърша еди какво си. Приемам го с разбиране и спокойствие и оставям за времето когато той или ще спи или ще се отплеснал по нещо. Правя се на маймуна да пея, тананикам, давам всевъзможни нови и интересни неща. Бе, с 2 думи формула няма  Mr. Green водиш се по детето и не се нервиш.
Жени аз нямам никаква информация и отзиви за това чудо, но ми изглежда много хубаво. Simple Smile Освен това е подходящо от бебе до 11 г. и е наблегнато на сигурността.
Много е сладък Ален, да им е жив и здрав и скоро мама Герчи да си е с него.  Peace

# 664
# 665
Хахаха току що ми хрумна безумната идея, че този месец малкия няма да има месечинка  Mr. Green ейййй, така е като не ме слуша това дете да се роди на 6ти, а бърза като пърле пред майка си!  Crossing Arms

# 666
Честита месечинка на Леа  smile3525. Мис Файн, ама преди да започнем да я юркаме да се ражда, от 22ра седмица й баехме да стои вътре. То как да не се обърка детето  Mr. Green

маритке, от 4-5 дни у нас е същата драма с дневния сън. Спи й се, слагам я, скача, бърбори, половин час по-късно започва да търка очите, пак я слагам да спи, тя пак се разбужда  Crazy, на края на деня е спала половин час вместо два и половина и е изнервена до без край  Tired.

Лепри, луната е виновна  Wink, не детето  Whistling

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 18:50 от Juturna

# 667
Боже аз неистово се опитвам да спазвам добрия тон и наистина си мисля, че не е лошо да се разбираме щом пишем да едно и също място! Ама щом някои хора са решили, че няма нужда жалко!

Хайде по едно за добрия тон! Боби за теб може и 2 чаши!

# 668
  • Rennes, France
Мммм, Джени.....току що си хапнах Камембер...ама без винце Mr. Green че Луи ще ми пее пиянски песни иначе Crazy
Лепри.... Whistling милия Томаз...без месечинка този месец Heart Eyes

# 669
Ели пробвай да пиинеш малко може пък да му се отрази по-добре smile3532 !! Мъжо се бъзика с всички като има казва, че слагаме ракия в млякото на Младши! То всъшност нашия вече пи вино на 2 пъти! Първия път баща му се базикал с чашата а нашия много се ентусиазирал и воала нещо влязло в устата му- щях да го убия! Втория път с пръст потопен във виното да си призная много се смех как се облизваше душицата- ще става алкохолик като майка си и баща си!
Мале ей сега си навлякох гнева на боговете!

# 670
Джени, за гнева на Боговете не знам, но моя потрес със сигурност  Laughing . Линкът ти не го отварям, показва ми началната страница на Мамас енд Папас за ЮС, ако много държиш на безценното ми мнение, пусни направо картинката.

Маритке, това за съня, което си описала е все едно аз съм го писала, ама едно към едно  ooooh! . При нас винаги е била такава ситуацията със съня, бях му хванала цаката по едно време и спеше по 11 часа нощем ( с няколко хранения, но без да се буди) и около 4 часа денем (разпределено в 3 (рядко 2) дремки), ноооо тука от една седмица направо съм яхнала метлата покрай него. Събужда се 3, 4 или 5 сутрин и край, няма заспиване. На маймуни станахме. Взе да заспива още по-трудно през деня или изобщо да не заспива, точно както си го описала. Понякога се ободрява от сукането, но друг път е преуморен и затова не заспива. И той така нервничи около час след като е станал, ама няма как да го приспивам на всеки час, а и не мисля, че това му е проблемът. И аз имам чувството, че се пренастройва на 2 дневни съня,но като ми стане в малките часове няма как да изкара само с 2 съня.
За крема и пъпките, хормонално е всичко, с външно мазане нищо няма да оправиш, само по-лошо ще стане, аз не бих мазала, още по-малко с таково потенциално опасно за кърмачета мазило.

И, разбира се, честита месечинка на Леа!

# 671
Клеар аз държа на всяко мнение! !

# 672
Клеар аз държа на всяко мнение!

Не разбрах дали става за риър фейсинг? Това с възглавницата звучи доста удобно от гледна точка на родителите, че няма да трябва да го връзваш всеки път. Но не знам дали за детето ще е удобно, особено за лятото дали няма да спарва, а и зимата като е  с по-дебели дрехи. Не знам, бих потърсила мнение от родители, които са го ползвали, малко щекотлив ми се струва въпросът с удобството на детето. Откъм сигурност сигурно са го докарали  Peace .

# 673
Привет от нас и хиляди благодарности за честитките! След като при нас от известно време освен носа на Леа, течеше и от небето дъжд и гадно време, днес се метнахме в колата и отпрашихме надалече! Леа изкара 4 часа на слънце, в Порт Гримо и Сен Тропе, минахме и през едно шато за 4 кашона вино и се прибрахме БЕЗ сополи! Ако знаех, още преди 2 седмици щях да я заведа надалеч на слънце! Тук като излизаме все гадно и мрачно напоследък и просто ... абе имало решение, или пък време му дошло на носа да спре да тече!
И днес за десерт хапнах профитероли да се подсетя за вечерта на пристигането ми в болницата, когато на сервитьора в кръчмата до болницата му казах, че искам от всичко по много, че утре ще раждам (то стана в другиден де хахахах)!
Вземам си сега и двете чаши винце от Джени! Само виртуално, утре ще наваксам Joy  че съм обещала една статия да преведа и имам още един параграф (тема арабските революции и катастрофалното десетилетие 2001 и 2011)
Ще си разпечатам пожеланията!

Честита 9-та месечинка на Белла на Уини! Усмихната, здрава и добричка да расте!

# 674
Мадам,
Продукта е Актисуфр. Цункай малките патета от нас! Емили расте супер красиво дете!

Аз не схванах нищо от историята с боите на Марита, ама трябва да прочета втори път всичко, че да си събера акъла и да стопля!

За спането - покрай настинката сме със разбит режим, имаше период дето спеше по 40 мин сутрин и 2-3 пъти следобед пак така, но не и наведнъж. С настинката стана зле, накъсам сън , нерви и кихане!
Иначе не е била досега "лепка" за мен, но сигурно ще дойде и този момент! Ама ми тежат тия 7 кила бре, как ги носите вашите??? Аз нали имам проблем с кръста и едва я вдигам!

Общи условия

Активация на акаунт