Бебета родени в чужбина - Тема 8

• 22 073
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Иве, да не е някакъв страх от раздяла (събужда се, не те вижда и мисли, че е изоставена)? Май по това време е пика  Thinking.

Нас май нито един страх няма да ни подмине незабелязано. Лилийка трети ден отказва да се отдели на повече от 30 см от мен. Сутринта я оставих да седне в краката ми за 45 секунди докато заредя кафе машината, през цялото време се набираше по панталона ми с един жалостив плач и не се успокои докато не я взех. Добре, че утре е почивен ден и мъжът е вкъщи, но от вторник май ще ходя със слинг до тоалетната  Tired

боби, дано бързо се оправи Леа  Hug. Тя ходи ли на ясла като имате баба?

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 02:57 от Juturna

# 586
Момичета, не мога изобщо да смогна да изчета даже последните страници  Tired
Боби, дано се оправи мишленцето скоро, че да се понаспите. Поздрави специално майка ти - много е хубаво, че е при вас. Да си изкарате приятно!
Лепри, аватарът ти е супер! Ще се радвам много да се видим. Дай знак, като се аклиматизирате. Ние утре пътуваме за Сф и би трябвало да сме там докъм Великден, т.е. докъм 20.април. Всички, които по това време се появят, да дават знак за среща! Peace
Джърни, не успях да прочета много назад, но това с къпещия се татко и публиката му, ме разсмя много. Laughing
Цвети, мерси за картичката - много беше сладка!  bouquet
Маритке, и аз съм за разделяне на темата - по практични причини - на едни им е до кърмене, на други до захранване, трети ходят на ясла...на всички времето им е кът и е трудно да се чете и взема отношение. Иначе се радвам за всички - и бременни, и новородени и пълзящи/ходещи. Не бих могла да изброя всички, но им честитя от сърце всяка радост!
Пепи, извинявай, че не ти отговорих на съобщението за дрехите...направо писах смс на Изи тогава, защото нямах нет до миналия ден. Ти взе ли твоите? Аз се надявам идната седмица да си ги взема най-после и най-вече да ми станат  Thinking
Извинявам се, че не споменавам всички...но някои хора са на гърнето и си чакат вечерята. Поздрави и лека вечер!

# 587
И аз да си призная чета само последната страница. С тази работа и курса нямам време за нищо, а и гледам "свободното" време да е с Калин. При нас времето е чудно + 21С. Вчера ходихме до морето ( Калин много се кефи на водата и видимо вече не го е страх). Днес съм сложило едно одеало за пикник на двора и се търкаляме по него. Е предварително утрепах мравките, че ни бяха нападнали (по -специално мен) преди месец.

Боби, да оздравявате бързо. Не си ли пробвала някакви бабешки методи?

# 588

боби, дано бързо се оправи Леа  Hug. Тя ходи ли на ясла като имате баба?

викнахме бабата по време на ваканцията на яслата (то е гардери по-точно, "пазилница" демек, нали ги "пазят" 4 часа само 3 пъти в седмицата).

Боби, да оздравявате бързо. Не си ли пробвала някакви бабешки методи?

кажи някой, моля! Майка ми (нали е баба) каза " да увеличим температурата и да спи на много топло!", ама аз казах "нет". Та до тук с "бабешките методи" - толкоз знае нашата баба ;-(

Допълвам се, че днес, за капак съм и без аспиратор за нос, затрила съм тъпото уплътнение като съм мила сутринта...но през деня "отпушвахме" мивките с препарат с майка ми (хигиенизираме къщата...) и като открих вечерта, че цял ден дърпам без резултат...отвинтих мивката, ама нали се сещате след препарат за канали какво имаше - едно голЕмо нищо...и така сме я втасали! Мисля да ходя да го метна в кофата, толкова ме е яд на тъпия уред с някакво миниатюрно уплътненийце... smile3511 smile3515 smile3514

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 00:42 от Боби.

# 589
 Ох, полудехххх  #Cussing out Дзверка не иска да заспи, реве, крещи, мята се, вир вода стана и тя и аз и не та не. Цялата се разтреперах, пипам и ушите, зъбите, нищо и няма, почва да се хили и както се хили истерия.. Не иска цицата, мята се като дивак, все едно отрова и давам. Накрая се вбесих, огасих и нощната лампа, пуснах и прожектора и излязох в съседната спалня. Един час си гледа, прорева, влязох дадох и бибата, тя я изплю, пуснах и пак прожектора и излязох и по едно време заспа без рев  Shocked   Сега ми е смешно как можах така да полудея, ама много се изнервих. Дано спинка и нищо да и няма  Praynig
  Боби дано мине добре нощта, добре, че си имаш и баба. Аз съм си капала ракия в носа и ми помага, дай и малко и в попарата, няма да и пука, че има суполи  Mr. Green А сериозно незнам какво да те съветвам, което да не знаеш. Пробва ли да и капеш нещо по силно от солен разтвор.
  Titina завиждам ви за градусите  Simple Smile
  Old Sport и твоята картичка е супер  Hug Радвам се, че сте добре, че аз чета и египетската тема и бяха писали, че сте там и ви мислех.
   Ще лягам аз, че не се знае колко ще спя  Whistling

# 590
  • T"A
Боби, не си е работа толкова дълго да ги мъкнете тези сополи  Confused

Джут, на нас най-редовно Йойо ни сваля панталоните така (нали сутрин не сме с панталони с колан, аз кафето го правя по пижама)  Laughing
На възрастта на Мони всичко е страх от раздяла. Или зъби...

Йойо се развихри в бурен социален живот по площадките Mr. Green Установихме, че за него всяко дете над 3 години е почти като върастен - протяга ръчички да го гушнат на ръце или направо се катери по децата, за да се изправи, като ги ползва за опора. Да знаете - деветмесечните са опасни! Най-вече за себе си...  Whistling

# 591
добро утро!

искам да попитам немскоговорящите от вас виждали л исте някъде готина статия,която обяснява що за пелени са многократните? тука едни хора ме питат да им обясня,но струва ми се по–удачно чрез статия вместо аз самата да се тепкам.....

после ще прочета какво сте писали,ако мога,защото съм с двете деца днес.

боби,съчувствам ти! знам какво е да умираш за сън (аз в момента съм така.тази нощ ми беше тежичка),а знам и какво е детето ти да е болно. дано намериш още малко сили и дано мине това чудо вече!

цвети,и аз полудявам точно по същия начин,но по–добре д аизлезеш примерно от стаята,когато си вбесен вместо д аму креснеш или тръснеш нещо,защото признавам си на мен ми идва да го тупна от земята понякога! ръцете с ами контузени.то не,че иска само да го държа,ами и се извива в ръцете ми като ненормално.наистина ме болят все едно съм ги изкълчила. разбрах те Отма за кво говориш...

# 592
Цвети, на всеки се случва да полудее така. И аз го оставям след безкрайни опити.

Леле, момичета гледам срещи в Бг си правите. Много гот!

Лепри и звезди, ще ви пратя на лични да видите. И да се посмеете.

Ох, чакам с нетърпение ваканцията на Мила. Много ми се спи и искам малко да се поизлежавам сутрин. Поне до 8 часа, ако може. Аз два пъти си храня вечер и това е. Мила на почти 5 месеца, вече я бяхме преместили в нейната стая и въобще не се събуждаше. Но с Нико нещата, ще са по-различни.

# 593
  • Германия
добро утро!

искам да попитам немскоговорящите от вас виждали л исте някъде готина статия,която обяснява що за пелени са многократните? тука едни хора ме питат да им обясня,но струва ми се по–удачно чрез статия вместо аз самата да се тепкам.....

после ще прочета какво сте писали,ако мога,защото съм с двете деца днес.

боби,съчувствам ти! знам какво е да умираш за сън (аз в момента съм така.тази нощ ми беше тежичка),а знам и какво е детето ти да е болно. дано намериш още малко сили и дано мине това чудо вече!

цвети,и аз полудявам точно по същия начин,но по–добре д аизлезеш примерно от стаята,когато си вбесен вместо д аму креснеш или тръснеш нещо,защото признавам си на мен ми идва да го тупна от земята понякога! ръцете с ами контузени.то не,че иска само да го държа,ами и се извива в ръцете ми като ненормално.наистина ме болят все едно съм ги изкълчила. разбрах те Отма за кво говориш...
Маритич, за Stoffwindeln ли иде реч?

# 594
да пепи. знаеш ли някъде някой материал за ограмотяване на напълно начинаещи? нямат никаква представа (аз въртя лек бизнес с тия пелени де.питат ме д аим обясня,но аз с моя немски...предпочитам д ае на готово)

# 595
     Цвети, Марита и моето диване ми прави от 2-3 дни магарии за вечерното заспиване и ми се буди през 2 часа нощем, а през деня не иска да яде повече от 2 мин. Като го сложа в позата за кърмене почва едно извиване и дърпане ooooh! Вчера си извади бибата и демонстративни ми я хвърли на пода Mr. Green, аз в такива моменти почвам да се хиля, верно къса ми нервите, ама ми става и смешно Laughing А вече имам и нова тактика за заспиването, като се дърпа и мрънка взимам една играчка и докато не се успокои, не му предлагам гърда, че хапе и зверски на всичкото отгоре Crazy
    Ментуш, браво на Йойо Grinning
    Боби, толкова продължителна хрема Sick, да не би да е нещо на алергична основа, ходихте ли пак на лекар?
     Олди, добре завърнали се Hug
    Мила, дано успееш да си поспиш и на мен ми е това заветна мечта тези дни Laughing

# 596
Тази сутрин докато си играех с малкия и той се заливаше от смях открих още 2 зъба в устата.  Mr. Green Единият е почти толкова голям колкото първите зъбки, което ще рече Маритка беше права предишния път и е било зъбоникнене, но не съм го видяла, защото не е на обичайното място. Нали след първите предни долни трябва да поникнат предните горни?  newsm78 Този е до тях в дясно. А, другия явно вчера е пробил, което ще обясни защо ни побърка от мрънкане, рев и с**не и дупето пак се изрина.
Цвети аз защо останах с убеждение, че ще сте в Бургас?  newsm78 Жалко, че няма да се засечем, но с бургазлийки може лятото да се видим, тъй като ни предложиха да ползваме апартамент там за ваканцията. Simple Smile А, аз не съм била в Бургас 15 г.  Blush
Олди страшно се радвам!  Hug Ще дам знак като пристигнем Simple Smile. Чудех се къде изчезнахте и дали сте добре.
Жени какъв е пухкавелчо Луи  Heart Eyes колко кила каза, че е юнака? Simple Smile Изглежда ми много голям. А, тортата е страхотна!  Peace Аз съм с вързани ръце в сладкарството, всъщност не съм и опитвала никога, за да знам  Mr. Green
Ели много се радвам за новините при теб!  Hug За възглавничката и тук е забранено ползването точно поради опасността бебето да се задуши. Ако повръща има специални за повдигане на матрачето, но се слагат под него. Възглавница и предишния път не съм ползвала, чак към 2г-2г и половина започнах и то със тези съвсем малките.
Някой питаше за схеми (простете, но не помня кой  Blush) мога да пратя файлче, ако все още има желание, като спомена, че ние се захранваме с пюрета и въвеждам нова храна минимум 3 дни. Предлагането на вече въведена под формата на парченца го правя повече като забавление на малкия и да не ни гледа милия как вечеряме, а той да преглъща.

Вечер докато и ние легнем ползваме лампичка, която се зарежда и след това кабела се маха и може да се постави дори в леглото на бебето. http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70150982 Мъничка е, мекичка и издържа да свети дълго. Малкия обожава да си играе с нея през деня. Simple Smile

# 597
Титина направо ви завидях за времето! Simple Smile Вчера тук прехвърчаха снежинки.  Crazy
Milla Elaine пращай  Mr. Green много ще се радвам да видя! Няма да се смеем, аз с чистосърдечно любопитство съм към този вид дейност.
Аз също очаквам с нетърпение ваканцията, така ще си починааааааа. И как малко ми се вижда 1 седмица. Вече без сили съм останала от тичане. Щеше да е добре и някое килце да си е заминало със силиците ми  Joy
Боби да се оправяте скоро  Hug Какво е това чудо дето ви е налегнало, ужас! Ти ползва ли онова дето доктора ти предписа?

Още на някой исках нещо да кажа, но забравих.  Blush

# 598
  • Германия
да пепи. знаеш ли някъде някой материал за ограмотяване на напълно начинаещи? нямат никаква представа (аз въртя лек бизнес с тия пелени де.питат ме д аим обясня,но аз с моя немски...предпочитам д ае на готово)
е...то оставаше да не знам  Mr. Green
можеш да ползваш от тук http://www.babyglueck.ch/windelfrei.php
или http://www.rabeneltern.org/index.php?option=com_content&view … 21&Itemid=116 този го следя почти ежедневно  Crazy можеш да разцъкаш из форумите
или http://www.natuerliches-baby.de/category/windelfrei/

# 599
     Пускам линк към една статия(част от книга), много често подхващаме темата дали може да се разглези бебе и на който му е интересно може да прочете. Мен лично ми стана странно за приучаването към гърне. Ето какво пише:
Цитат
От време на време срещам майки, които са се опитвали да слагат бебето си на гърне още през първата му година. Това е рядка, но монументална грешка.
Rolling Eyes newsm78

Общи условия

Активация на акаунт