Бебета родени в чужбина - Тема 8

• 22 051
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
Хаха Боби, ти се оплакваш на 7, чакай да станат 9 и пак ще си говорим.  Mr. Green Аз днес го приспивах час и 10 мин., не ме питай как издържах тези 8.900 кг да ги люлея, и не заспива и това си е, задреме за секунда-две и скочи, ще кажеш, че насила го карам да спи.. Laughing и накрая се ядосах, оставих го в леглото, пуснах му една пееща играчка и до края на мелодията беше заспал.  Crazy Tired

# 676
boje gospodi,znachi ne samo moito dete e izkukalo! dnes me razbi prosto! toi si e hiper aktiven po princip,no. ....az nemoga s dumi da,go opisha prosto! do predi malko nemA sekunda spokoistvie.kato navit e! az mislia da kaja na lekarkata ni.kum 21.00 h zadrema v rucete mi i go ostavih da spi na gurdite mi,za da otpusne malko i 30 min. vseki muskul ot tialoto mu trepkashe.ama navsiakude! pritesnnih se veche! dobre,che zaspa vse pak sega.

magi,djuturna,kler,mersi momicheta,biahte mi ot polza.pone sega znam,che moje bi e normalen period i prosto da se otpisha mene si.

ot snoshti se izpravia sam v legloto si i go obikalia.to veche e na niska stepen.

oh. ...leka nosht!

# 677
  • FRANCE
Куку

Боби честита месечинка на малката кукла да е здравичка и много щастлива. Heart Eyes
Ще го пробвам лекарството, благодаря. И ще цункам зверчетата. Браво че сте се оттървали от сополите.

Ей писна ми от болести. Алекс от както тръгна на училище всичко си отглежда. Тъкмо и спря триседмичнтата кашлица и нощес дигна температура. Еми се разкашля и излязоха някакви пъпчици по цялото тяло. Таткото пък прихваща всичко от Алекс и мрънка че ще умирга.

И успя да заспи бебана. Гушкахме се един час в леглото, тя си пее. Междувременно приспах и Алекс и накрая таткото дискретно ни изгони да си пеем в другата стая. Бебана пък само я сложих в количката (тя само в къщи седи) и я люшнах и отнесе Simple Smile

Хайде лека нощ

# 678
Минавам само набързо да честитя месечинката на Бобината сладка хитрушана Леа!
Нямам и много време да ви чета, че нали започнах работа и там има нови правила и е вече забранено използването на интернет за лични цели, гаднярите дори са ни го вкарали и към договора и трябваше да подпиша. Ние сме горе долу ок, ама Ник съвсем намали храненето денем, снощи дори го водихме в болницата и както винаги казаха, че му няма нищо. Според лекарката той не познава що е то чувство за глад, понеже аз постоянно му давам и трябвало да го превъзпитам така да се каже. На мен не ми звучи много логично, но решихме днес да опитаме така, резултата е, че е ял дори по-малко и от вчера. Не знам какво да го правя това дете, пие ужасно малко, а аз не съм си по цялл ден вкъщи да опитвам отново и отново. Тази вечер поне сука добре, иначе и при нас са дежурни изпълненията като при Мимкис.
Хайде отивам да го гушкам, че като усети, че не съм до него и започна истеричен рев. Надявам се да наваксам с четенето уикенда. Hug

# 679

Нали  Tired. При Лилия със сигурност не е смяна на режима, защото тя е на 2 дремки откакто беше на 5.5 месеца някъде.

# 680
 Божее, аз една дремка не мога да вкарам, вие за две говорите. Моята дрисличка още от родилното не спеше. Първите месеци ни денем ни нощем спеше. Дреме малко докато я кърмя и върху мен, опритам ли се да я мръдна и е будна вече. Аз се радвам, че поне вече от 10 вечерта до 4 сутринта спи. Но в 4 като стане това и е съня. Понякога преди обяд успяваме да я успим, но върху някой и за кратко. След обяд спи, ако я разхождам навън, понякога е само за малко, понякога и два часа откарва. Ако сме в къщи няма и толкова. Не ми се мисли  като останем без баба какво ще правя, че сега поне поспивам денем.
 Флъфи, дано прояде, слушал ли е като те няма, ти как се чувстваш. Дават ли ти време да се цедиш. Дано скоро получиш чашката и да му хареса.
 Беболинке как са зъбките, мъчат ли го още

# 681
Miss Fine, и ние сме така със спането, има дни когато денем въобще не мигва, а вечер заспива спокойно тогава, когато и аз си легна, в момента спи на леглото до мен. Ако случайно заспи преди мен скоро усеща, че не съм до нето и се започва истеричен рев.
На мен ми е още много криво да ходя на работа и не съм много в час, иначе там се цедя 3 пъти, но е много бавно и мъчително.
Сори, че няма емотиконки, ама от телефона ме мързи.
Гушки на всички.

# 682
Аз тъкмо си викам, бре скандалче, Джени пак изтърва, а то Джени с ново амплоа  Joy ох момиче, ще ме скъсаш, ако знаеш колко съм се смяла Simple Smile
И ние си имахме скандал в нашата темичка, но скучна работа!
Честита месечинка на Леа и от мен   bouquet
Днес Боби имаше слуз в акото, едно такова зелено-прозрачно, и се чудя от какво ли ще да е, сополи няма, поне не достатъчно, за да образуват толкова слуз  newsm78

# 683
Днес Боби имаше слуз в акото, едно такова зелено-прозрачно, и се чудя от какво ли ще да е

Най-вероятно е реакция към нещо, което си яла  Peace.

# 684
  • Rennes, France
Флъфииии....честита ви месечинка...  bouquet Много да слушка и да папка Ник Heart Eyes
И на Белла на Уини Hug
Боби, браво на вас Hug
Мадам, хайде и вие стягайте фронта и се оправяйте Hug То с училище или градинки явно е така, единия носи, другия лепва Mr. Green
Мойто чадо...пръцка от 5,30ч...не спря Tired
Сега съм го оставила да си гука сам, да си изпия поне кафето Crossing Arms
Та какво думате...има нещо изкукало ... във времето ли е или пак са някакви кризи Thinking
Терминаторче Hug на Боби...
Оф това гадни време ще ме побърка...искам слънце, пролет, птички... Rolling Eyes айде де.....
Айде после пак ще се разписвам...  bouquet

# 685
  • T"A
Божее, аз една дремка не мога да вкарам, вие за две говорите. Моята дрисличка още от родилното не спеше. Първите месеци ни денем ни нощем спеше. Дреме малко докато я кърмя и върху мен, опритам ли се да я мръдна и е будна вече. Аз се радвам, че поне вече от 10 вечерта до 4 сутринта спи. Но в 4 като стане това и е съня. Понякога преди обяд успяваме да я успим, но върху някой и за кратко. След обяд спи, ако я разхождам навън, понякога е само за малко, понякога и два часа откарва. Ако сме в къщи няма и толкова. Не ми се мисли  като останем без баба какво ще правя, че сега поне поспивам денем.

Miss Fine, тук по-отдавна пишещите си спомнят вероятно, че и аз първите месеци с Йойо не знаех какво е сън. Той дремваше само в слинга и, ако исках да си почина, просто трябваше да ходя с него в слинга при 36оС и 80% влажност на въздуха - навън беше като в сауна, а още ходих и с гюленце, което да ми виси!
И Мики по-назад беше писала, но ще я повторя - много е важно ок. 3-4 месец да започне да свиква да заспива. Тези малки дремки, които сега са разхвърляни по 5 минути на кърмене, ще се съберат в по-продължителен сън, но постепенно ще прави по-дълги паузи без да мигне, което изисква да си нащрек, да я занимаваш и т.н.... Аз в началото приспивах малкия 1 час, за да подремне накрая той 30-45 минути.  ooooh! Просто има бебета, които не умеят да се самоуспокояват, всеки малък дразнител ги разбужда и превъзбужда и те си страдат не по-малко от нас.
Сега Йойо се буди на ок. час и половина, понякога и по-често(след което го връщам към съня отново докато не стане време да става). В сравнение с други бебета може да се каже, че е супер неспокоен и неспящ. Но аз, като си знам от къде сме тръгнали и как изобщо не спеше, сегашното положение го считам за голям напредък  Wink
И си мисля, че може би без майка ти ще ти е по-лесно да установиш някаква рутина, макар че ще си по-уморена.  Peace

Марита, освен всичко те започват и да скучаят - пр. час и половина се е занимавал с нещо и после иска разнообразие. Аз сутрин разчитам и на таткото, следобяд - като му омръзне света, излизаме навън и това го разсейва от капризите, а вечер - като започне да се тръшка, го вкарвам във ваната  Wink И много съм го повтаряла, но при нас това много помага - всеки един спазваме еднакъв ред и така се поддържа дневният му режим (един ден да е по-различно - на следващия ни разказва играта: тръшка се, по-трудно заспива, по-бързо се уморява... Tired)
---

Вкъщи най-новата мода е слизане и качване по стълбите с дупето напред. Баща му щеше да получи удар, като го видя. А аз пък се чудя дали ми се открива възможност да сваля някой друг килограм, ако ми се налага да слизам по стълбите с бебето по 100 пъти на ден... Grinning

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 10:31 от Mentha

# 686
  • Rennes, France
Докато си гукал и ...заспал Mr. Green Heart Eyes
Сега си спи на шкафа където го повивам, завит леко с одеалцето..на мама разбойника...
По повод на казаното от Мента...да ви споделя как е при нас. Сутрин се събуждаме неизбежно около 8.00ч като в периода 05-08ч се случва често да е буден, неспокоен, иска за суче, и пръцка ... от което често страда моето зърно Tired След това се опитвам да го занимава - тоест сам да се занимава /лоша мама иска да си пие кафето Crossing Arms Mr. Green/ с въртележката над шкафчето му, сега има е една текстилна книжка и с нея се занимава от няколко дни...и така поне до към 09-10ч и тогава следва нова хранене...Лошо ли е че го държа така да се каже гладен до тогава? newsm78 Защото ако го сложа веднага да яде, яде 5мин и спира...а ако го оставя малко по-дълго - яде около 10-12мин и заспива за около 30-40мин. След това се събужда свеж и го слагам да си играе в количката с едни мечета пред него...така около 30мин - омръзва му и почва леко да мрънка и да търка очи, защото иска още да спи. Та тогава се опитвам да го повия леко, ако не стане му оставям ръцете, слагам бибата и леко го полюшквам в коша...и така откарва поне 2,5-3ч сън. Е не става винаги...понякога е труден и дохранвам малко...или си лягаме двамата на леглото...След това откарва сън до към 2-3ч след обед....след това ако е хубаво времето - разходка, ако ли не пак ядене, 30мин сън, игра и после опит за поне 2чс ън...Но след 6ч до към 9 е игрив, тогаво идва ред и на таткото...и най-накрая или се изморява и заспива за около 30мин или огладнява и го храня малко по-рано. При нас баните са два пъти в седмицата. Храним се около 9-9,30ч вечерта и спи до към 02-03ч. Но понякога се събужда и в 01ч... Така е нашия ритъм...но съм доволна, въпреки че ми се иска още Whistling Но честно казано двамата с него създадохме този режим и се опитвам даго спазвам...дори и да отидем на гости, той трябва да спи и то към определеното време иначе жална ми майка... Shocked

# 687
  • T"A
cutty, важното е мама и бебе да са доволни от режима, няма какво да си ги сравняваме, всяко семейство си има свой ритъм  Hug

# 688
  • Rennes, France
Да, разбира се...важното е да сме добре с бебетата ... ама дали ще задържим този режим в по-късна фаза, знае ли се Thinking

# 689
  • T"A
Лека-полека ще се попромени, защото по-големите бебета имат нужда от по-малко сън, не ядат така начесто и се нахранват по-бързо и вече започват с магариите, като станат по-активни  Simple Smile Но е важно да има някакъв знак, по който да разпознава, че отивате да спите и да си създаде начин да заспива.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт