Познай коя е книгата 2

• 23 586
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • гр.София
"...Да, и освен това от собствения си чорап благоволихте много да се интересувате, много! Молехте се:дайте ми го, значи, и толкоз! З. лично по всички кьошенца търси чорапите ти и със собствените си, измити с парфюм и окичени с пръстени ръчички ви подаде тази мръсотия. Чак тогава се успокоихте и цяло денонощие държахте тази мръсотия в ръцете си, невъзможно беше да я издърпаме. Сигурно и сега е някъде под одеялото. Освен това за изрезки от панталон се моли, и то със сълзи!..."

# 691
Достоевски, "Престъпление и наказание"

# 692
  • гр.София
Правилно! Ти си! Simple Smile

# 693
  • гр.София
Мисля, че е време някой- по желание, да пусне нова загадка!

# 694
Нека аз, нека аз  Blush

"В съюз с Лъжата плахата Надежда му пее песен за радостите на покоя, за щастието кротко на смирението и с нежни и красиви думи приспива дремещия дух, насочва го към блатото на сладката Лен и в лапите на Скуката - нейна дъщеря"

# 695
  • на североизток от Рая
   Може ли да помоля за по-дълъг цитат?!  Hug

# 696
Винаги Simple Smile

"И по внушение на късогледите си чувства той бързо насища сърцето и ума си с приятната отрова на циничната Лъжа..."

ето и друг

"Аз съм призван да бъда слънцето в света и да разпръсна мрака на страшните му тайни, хармонията между мен и него да намеря и да създам хармония у себе си, да озаря хаоса мрачен на таз изстрадала земя, покрита със струпени то нещастия, скърби, неволи и злоба, да сваля от нея слата мръсотия и да я пусна на миналото в гроба"

# 697
  • на североизток от Рая
    poli-poli, благодаря!  Hug

Но откъсите са ми напълно непознати и не мога да предположа нищо. Дано скоро някой да разгадае загадката ти!  Peace

# 698
Да ти кажа честно едва ли, защото до колкото знам книгата я има в много малко екземпляра и е по-известна на хората само като разказ на Максим Горки - Човекът! И сега съвсем доброволно ти отстъпвам правото за следващата загадка  Hug

# 699
  • на североизток от Рая
  Много си мила,  poli-poli Hug

Възползвам се от това право.

" Аз съм намерено дете.
      Но до осмата си година мислех, че като всички други деца и аз имам майка, защото, когато плачех, една жена тъй нежно ме притискаше и полюляваше в прегръдките си, че сълзите ми преставаха да текат.
       Винаги, когато си лягах, жената идваше и ме целуваше, а когато декемврийският вятър сипеше сняг по побелелите стъкла на прозорците, тя вземаше крачката ми в двете си ръце, за да ги стопли, и ми пееше една песен, чиято мелодия и някои думи още си спомням."

# 700
Нели, това от всякъде трябва да е "Без дом"...
Счупих си пръстите от бързане, да не ме изпревари някой. Бях влюбена в Реми...

# 701
  • на североизток от Рая
  Чакайте да видя аз кой не спи, ами рови из темите!  Whistling

Значи не съм само аз  Crazy!

Най-сериозно казвам, че Гери позна книгата. Любима книга ми е, чета я рядко, защото ме натъжава задълго.

# 702
  Чакайте да видя аз кой не спи, ами рови из темите!  Whistling

Значи не съм само аз  Crazy!

Най-сериозно казвам, че Гери позна книгата. Любима книга ми е, чета я рядко, защото ме натъжава задълго.

Да. Но е страхотна... Много ми е любима!!!

Ей сега ще намеря цитат...

# 703
Ето загадката. Нямам идея дали ще ви затрудни или не. Не съм наясно дали книгата се чете?!?

Преди дванайсет години, когато стягаха куфарите за Щатите, той сложи в багажа и дървена икона. Беше стара, имаше я от дядо си. Дядо му също беше Георги и от всички празници най-много тачеше Гергьовдена. На тоя ден задължително колеше курбан на светеца...

# 704
Еееееее,Вешим е Бог.''Нашингтон"И книгата се чете,повярвай.Работя в книжарница и лично съм я продавала поне 20 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт