Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 757
  • 715
  •   1
Отговори
# 195
Иаз приемам пчелен прашец , но не го смесвам с нищо . Взимам си  сутрин по една чаена лъжичка и си държа гранулките в устата докато се разтопят . На мен не ми е гадно на вкус .

# 196
  • Русе
И аз се чувствам много зле лятото,ако има къде да се скрия и да не се показвам докато мине...
Зимата ми е супер  Simple Smile

И при мен е същото положение. Зимата съм добре, но лятото - горещините, направо ми е ад. Трябва все да пазя климатика, иначе имам чувството, че ще умра, не мога да дишам, ужасно е да чувстваш как не стига въздуха.

# 197
  • Криворазбраната Европа
Здравейте!  bouquet Новобранци приемате ли? Blush Преди една година ми поставиха диагноза Хашимото и от тогава разбрах защо са били нервните изблици, обилното потене нощем, затрудненото дишане, мнооооогото излишни килограми и не на последно място шантавия цикъл Crazy Цвети, на мен цикъла ми се променя всеки път щом бутнем дозата на еутирокса, но откакто си пия хаповете по-редовен и поносим цикъл не съм имала Peace Може малко да се удължи или скъси в зависимост от дозата, но се понася!
И аз да се запиша, че лятото бера душа, а зимата се чувствам прекрасно заради дишането, но май си зависи от дозировката на лекарствата newsm78

# 198
  • София
Момичета, не съм писала отдавна, но много неща ми се струпаха на главата. Даже не съм ви изчела.... Изследвах ТСХ и въпреки че сама си бях увеличила дозата на Л-тироксина, хормонът се е вдигнал. Ще трябва да си запиша час за д-р Начев, че ми се иска и по друг мой ендокринологичен проблем да поговорим.

Но стига за проблеми, искам да ви честитя празника - кой каквото празнува! Бъдете здрави, влюбени и се радвайте на живота! Наздраве!

# 199
Моля ви спешно- какво е работното време на Тодорова във вторник следобяд?Каза ми да отида без час  и ме помоли да звънна на стационарният тел., за да ми кажат кога, но аз не успявам да се свържа..Sad Благодаря предварително!

# 200
misha_1 , До към 19.30-20.00 часа са там, но не знам от колко започват. Аз като ходих миналата седмица сестрата каза, че докторката закъсняла и започнали към 16.00 часа

# 201
много благодаря за отговора:)Ще отида към 15.30, надявам се да не е късно.

# 202
Момичета, моля да споделите, дали ендокринолозите ви намаляват дозата на Л-тироксина, респ. Еутирокса преди лятото, т.е. през пролетта?

Питам, защото ми стана странно, че се чувствате толкова зле през лятото. Thinking

# 203
  • Русе
Момичета, моля да споделите, дали ендокринолозите ви намаляват дозата на Л-тироксина, респ. Еутирокса преди лятото, т.е. през пролетта?

Питам, защото ми стана странно, че се чувствате толкова зле през лятото. Thinking

Аз от няколко години се чувствам зле лятото, но никой нищо не ми казваше до сега, на какво се дължи, коя е причината? Диагнозата Хашимото ми я поставиха преди малко повече от седмица и от тогава съм на Еутирокс.

# 204
  • София и там където не се пуши
Да намаля се задължително. Моята ендокриноложка дори ми намали и зимата, но кожа ми изсъхна, косата започна пак да пада и аз си го увеличих. Ако ходим на сауна по често, тогава няма да има нужда от толкова Л-тироксин

# 205
Да намаля се задължително. Моята ендокриноложка дори ми намали и зимата, но кожа ми изсъхна, косата започна пак да пада и аз си го увеличих. Ако ходим на сауна по често, тогава няма да има нужда от толкова Л-тироксин

Ъ-ъ-ъ, на сауна или на солариум?  newsm78

# 206
Зимата се увеличава дозата, защото биологично човешкия организъм се приспособява към условиятя като забавя метаболизма, за да натрупа мазнинки и да оцелее:)
Горещините обаче са ни противопоказни. Сега се замислям, че не знам защо, но и аз никога не съм се чувствала добре на невероятна горещина, просто ги избягвам и не ми пречат да си обичам лятото.
Солариум не препоръчвам на никого, не заради щитовидната жлеза- не знам как й влияе, а заради трайните щети върху кожата.

# 207
zazaza и аз съм противничка на солариума и не го препоръчвам на никого, но помислих, че Дороти може би се е объркала, защото за първи път чувам за сауна и се чудех с какво ни помага сауната?
Интересно ми стана и ако е истина това за сауната, ми се иска да науча повече. Дороти, ако ти се пише... Praynig

# 208
  • София и там където не се пуши
Сауната засилва функцията на всеки орган.

http://www.bb-team.org/articles/3222_shtitovidna-zhleza#axzz1E0UJA7XR

май този линк го има на първия пост (не съм сигурна).

Разбира се не да се впуснете и да ви става лошо там.

Но със солариума ме развеселихте - слънце и солариум НЕ

# 209
Не го виждам този линк на първата страница.

Благодаря ти, Доротиbouquet

Общи условия

Активация на акаунт