Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 749
  • 715
  •   1
Отговори
# 180
  • ВАРНА
Причината е в зимния сезон. Зимата винаги се чувствам зле, като дойде лятото, всичко ми минава! Laughing Sunglasses

При мен е точно обратното - стане ли по-топло и се "разболявам"  Confused

# 181
Hot pepper, разбирам те напълно за времето. за жалост не стига, а спортът е наистина едно от важните неща.
Сега чета много интересни статии за алтернариви на лтироксин. Аз по принцип се чувствам добре, но малко ме стресна факта, че увеличих дозата на 125 и дори не ми се засили пулса, даже имам моменти, в които имам чувството, че тялото ми е задрямало, имам чувството, че едва едва дишам, но не се чувствам зле или задъхана. Кгато събера повече информация ще споделя.

# 182
Причината е в зимния сезон. Зимата винаги се чувствам зле, като дойде лятото, всичко ми минава! Laughing Sunglasses

При мен е точно обратното - стане ли по-топло и се "разболявам"  Confused

Което е странно, защото по принцип жлезата се затруднява във функцията си точно през зимния сезон, затова и дозата се вдига малко повече през студения период и съответно може да се свали леко през топлия период.
 Докторът винаги ме вика на пролет и на есен, за да ми коригира дозата на хормона, според сезонните промени.
Да не би лятото да ти е висока дозата? Thinking

# 183
И аз се чувствам много зле лятото,ако има къде да се скрия и да не се показвам докато мине...
Зимата ми е супер  Simple Smile

Януари и аз правих детоксикация с английска сол и фрешове 3 дни,но си бях вкъщи иначе не бих издържала.Толкова слаба се чувствах,че абсурд да издържа на работа,пък и ходенето до WC-то толкова често си е проблем ако не съм вкъщи.

Сега чакам да мине пълнолунието и да си направя житния режим,който правя всяка година февруари месец.

# 184
  • Пловдив
Ерота, я кажи как правиш житния режим накратко, че много версии съм чувала. То не е много за тази тема май, но все пак кажи как се отразява на Хашимотството. Аз все си мисля, че не трябва да гладуваме и така се оправдавам да не правя такива разтоварвания. Става ли да се прави и да се ходи на работа?

# 185
В основата на Житния режим е огромната жизнена енергия, която се крие в едно житно зърно, което е във фазата на покълване. Полезни за нашия организъм са и орехите/за мозъка,имат такава форма/и ябълките/за сърцето/. Освен свалянето на килограми, чрез Житния  режим можете да обновите организма си на клетъчно ниво.
Този режим е съобразен с фазите на Луната и с енергиите, които ''носят''отделните дни.Най-добре е да го започне в сряда или понеделник, след пълнолуние.

И аз съм чувала че не трябва да гладуваме,но именно след гладуване се чувствам много добре.
На ТСХ-то и антителата не ми влияе житуването и детоксикацията,изследвала съм се след тях от любопитство и нямам промяна.Ще го правя за трета година житния режим.
Колкото издържа все е добре,надявам се поне 7 дни да изкарам,но много ми омръзва това жито след 3-4 ден.
Това е дневната доза,разделям я на 3 приема:

100 гр. жито за покълване
3 ябълки  
9 ореха
3 супени лъжици мед

Много засища,не чувствам глад,нося си го на работа в бурканче смесено-орехи,жито и мед.Ябълките се ядат отделно.
Житото си го варя всяка сутрин,не мога да го ям само накиснато без варене както препоръчват,но е  задължително да не е грухано,а за покълване.

Днес си купих пчелен прашещ от едно пчеларско изложение и започвам да го пия за регулиране дейността на жлезите с вътрешна секреция.

# 186
  • Пловдив
Много благодаря!

# 187
erota - вариш ли го житото... в смисъл напълно сварено, както това за помен, а не покълнало с беличките израстъци. И аз така не мога да го ям, а от много места чувам за ползите на житото.
Благодаря.

# 188
Ползвам точно тази пшеница:
http://img196.imageshack.us/f/12684741442389.jpg/
Вечер я накисвам във вода и сутрин я сварявам напълно.
Не чакам да се появят белите израстъци,в този режим не се яде покълнала.

Иначе четох,че е много полезно и хормонорегулиращо да се ядат покълнали зърна,но още не съм пробвала.

# 189
Благодаря много.   bouquet

Дано и така да е полезно за хормоналния баланс, понеже аз затова искам да започна с житото.

А пчелния прашец от магазините за мед ли се купува...и как го приемеш, и по колко?

# 190
  • Пловдив
Ползвам точно тази пшеница:
http://img196.imageshack.us/f/12684741442389.jpg/
Вечер я накисвам във вода и сутрин я сварявам напълно.
Не чакам да се появят белите израстъци,в този режим не се яде покълнала.

Иначе четох,че е много полезно и хормонорегулиращо да се ядат покълнали зърна,но още не съм пробвала.

Аз пробвах да ям покълнало жито - много гадно беше. Трябваше да го смесвам с много маруля на салата, за да не го усещам. Трябва да пробвам и други кълнове.

Съжалявам, че стана много "алтернативно".

# 191
  • София
Здравейте,
Диагностицираха ми Хашимото миналата година , юни месец, и понеже съм все още неопитна в тези води се надявам на някои съвети от хората с по-дълъг "стаж" от мен.
Проблема е следния: След като ми направиха ехография се оказа че имам два доста големи възела, последваха хорнални такива и биопсия. Слава Богу всичко с биопсията беше наред.
След като ме изписаха не ми предписаха никакво лечение, засега по-добре било да се изчака. Само че аз от няколко месеца имам непоносим шум в ушите, постоянно съм уморена/дори сутрин се събуждам уморена/ и имам проблем с месечния си цикъл/което ме притеснява най-много/. Стана толкова оскъден че по-скоро може да се приеме за зацапване. Ходих на гинеколог - всичко е наред. Сега чакам за прегледа при ендокринолога, но ми се искаше да разбера дали според вас има връзка между Хашимотото и проблемите ми с цикъла. При вас имали такива проблеми?

# 192
За пчелният прашец в предната ни тема сподели  Пепеляшка* и се навих да си купя.
Взех го от пчеларско изложение,но иначе се продава там където продават пчелни продукти.
Ще го приготвя днес така както е описано в линка по-надолу-100 гр. прашец в 1 буркан мед,престоява 7-10 дни и после се взима по 1ч.лъжица 2-3 пъти дневно за период от 1-3 месеца.Ще давам и на детето.
Ето линка на Пепеляшка*,много подробно е описано всичко:
http://abiconic.dir.bg/bees/prashez.htm
И мнението й:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=538666.msg17610044#msg17610044

Наистина малко се отклонихме,извинявам се на останалите момичета   bouquet

# 193
И аз се извинявам... Embarassed...въпреки, че правилното хранене и храна, която има лечебни свойства е част от цялостното ни лечение. А и щитовидната жлеза е в тясна връзка с целия хормонален баланс, както и с емоциите.

Благодаря ти, erota!

# 194
Ето ме и мен Hug дето ви подлудих с този прашец Joy Само да добавя, че ми беше много гадно като го смесвах с мед, доста трудно го преглъщах, въпреки че меда е сладък и не би трябвало да е така, но прашеца има специфичен вкус, с който доста трудно свикнах. Аз го смесвам или с кисело мляко и мед /имаше някъде и такава рецепта в онзи линк, който и erota е пуснала или направо както е на гранулки го гълтам и пия вода. Затова като съвет от собствен опит - аз намалях дозата като количество и го правих на съвсем малки порцийки, за да видя как най-добре ще мога да го приемам. И последно четох че трябвало да се съхранява в хладилник, от последното място където го взех хората така го съхраняваха. Дано ви помогне и на вас, искрено се надявам. Само с дечицата внимавайте, защото все пак е пчелен продукт, пък бях чувала, че те са силни алергени. Още не  е минало , но тази зима сякаш грипа ме пропусна мен /да чукна на дърво/, изкарах нещо си още през ноември, но то съвпадна с отпуската и бях вкъщи и минах само с осцилококцинум и чайчета и с клеева тинктура се наливах.
Cveti относно шума в ушите аз мога да кажа, че лятото на 2009г. , когато хормона ми беше 0.024 имах такъв шум. Направо непоносимо, мислех че е от ниско кръвно, но откакто почнах лечение това отмина и сега ми се случва толкова рядко, че дори не помня кога беше последния път. Може би има връзка с нивото на ТСХ, моето сега се върти между 2 и 3 и шума го няма, а може би и от зимата, защото и аз лятото не се чувствам добре в жегите, като е по-хладно съм екстра. За цикъла нищо не мога да кажа, моя е доста обилен и единственото смущение беше, когато почнах елтироксина че малко позакъсня, но сега се е нормализирал и може да е било просто съвпадение, а не от лекарството.
 Hug Hug Hug за всички!

Общи условия

Активация на акаунт