Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 65 711
  • 787
  •   1
Отговори
# 675
здравейте бихтели ми казали кой хормони се поемат от здравната каса ,че утре ще ходя да си искам направления ,че имам доста да пускам  Peace

# 676
  • София
Да от този сайт купувам  неща. Там цените са много по-ниски от тукашните, както и за много други неща тук в Бг ни дерат здраво. има цяла тема за пазаруване от този сайт ето я :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554465.0

# 677
  • София
здравейте бихтели ми казали кой хормони се поемат от здравната каса ,че утре ще ходя да си искам направления ,че имам доста да пускам  Peace

ТСХ и ФТ4 са по касата веднъж или 2 пъти годишно.

# 678
здравейте бихтели ми казали кой хормони се поемат от здравната каса ,че утре ще ходя да си искам направления ,че имам доста да пускам  Peace

от всички хормони само тези ли се поемат от касата  ooooh! ужас ма то човек да си няма проблеми   ooooh! то въобще стрували се да ходя да се моля на личната да ми дава направление за ендокринолог само за два хормона като аз имам 16 да си пускам  Sick

# 679
  • София

от всички хормони само тези ли се поемат от касата  ooooh! ужас ма то човек да си няма проблеми   ooooh! то въобще стрували се да ходя да се моля на личната да ми дава направление за ендокринолог само за два хормона като аз имам 16 да си пускам  Sick
Ти за кои хормони питаш? Тези са щитовидните. а репродуктивните:Estradiol, Progesteron, LH, FSH, Prolactin и Testosteron се поемат и те стига някой лекар да се навие да ти ги пусне...

# 680
ЗА всички питам  Peace  Този месец освен за щитовидната трябва и другите да пусна  Peace
 репродуктивните:Estradiol, Progesteron, LH, FSH, Prolactin и Testosteron  личната лекарка или гинеколога ми може да ми даде направление за тях

# 681
  • София
Гинеколог който работи с касата ако иска може да ти пусне репродуктивните и предполагам знаеш,че те се пускат на 3-ти ден от МЦ. Все пак питай личната как стоят нещата,дали случайно тя нещо не може да направи....

# 682
Гинеколог който работи с касата ако иска може да ти пусне репродуктивните и предполагам знаеш,че те се пускат на 3-ти ден от МЦ. Все пак питай личната как стоят нещата,дали случайно тя нещо не може да направи....
Благодаря ти  Hug Аз до сега съм си пусала всички хормони за моя сметка ,но този месец ми дойде доста нанагоре от към пари и затова реших ,че ще пробвам ако става и с направления ,макар да знам моята лична докторка колко много трябва да и се молиш за да ти даде  ooooh!

# 683
  • София
Аз до момента само 2 пъти съм се възползвала да изследвам по каса ТСХ и ФТ4, а колко пъти се изследвам.....и щитовидните и репродуктивните....и още няколко други...

# 684
jet на мен са ми изписали селен по 100мкг на ден и аз засега съм си избрала Cefasel, идва ми малко скъпичко, но аз си бях вземала едни комбинирани витамини и в тях понеже има селен но е 50, цефасела го пия през ден и горе-одлу става така, а относно пчелния прашец ето линк http://abiconic.dir.bg/bees/prashez.htm , но не искам да те подвеждам че подобренията имат връзка точно с него, факт са когато го приемам, но не мога да съм убедена в това. Консултирала съм се с ендокринолог за приема му и ми дадоха зелена светлина и аз например 3 месеца го пия, после почивам и го почвам когато се сетя, сега като се замисля ми е време май newsm78. В началото го бърках с кисело мляко, после ме домързя и в една чаена лъжичка колкото поеме го изпивам с вода.

# 685
Пепеляшка* , мерси за линка   bouquet

http://abiconic.dir.bg/bees/prashez.htm

Миналата зима го давах на децата и ги стабилизирах, след дълго боледуване, благодарение на теб!

Утре ще си купя, мисля че в Санито го има.

# 686
Здравейте, момичета..., не съм писала, но няма и какво много. Пия си еутирокса, в доза 100мг, преди 2 седмици пуснах контрола- 1,92, май това е моята доза..Споделяла съм , че майка ми е с Хашимото(но с далеч по-малка доза 25 мг) . От вчера и баща ми е диагностициран, след сериозно оттичане, изследва ТСХ и резултатът е 100  Shocked  Аз такъв не съм срещала...

# 687
Пак съм аз ....
Сигурно вече досаждам, но въпросите ми остават без отговор... Излезе ми резултата за ТСХ - 1.888 - т.е. в нормата, единствено ТАТ е 413, като максималната стойност е 115.
Ендокриноложката ме прегледа, опипа жлезата и каза, че за сега функцията и е нормална и няма нужда от ехографско изследване, няма нужда и от лекарства, които да приемам, само трябва да следя ТСХ на всеки 6 месеца. И какво - ще трябва да чакам жлезата да се увреди, за да взема мерки ли?!
Ще съм много благодарна, ако някой от вас ми помогне да намеря отговор на няколко въпроса, сигурно вече сте минали по този път ... и можете да ми отговорите от личен опит.
Въпросите ми са няколко:
1. Как мога да намаля ТАТ?!
2. Как мога да попреча на ТАТ да се увеличава?!
3. Може ли да се говори за Хашимото?!

Предварително благодаря!

# 688
  • София
Здравей Rozichka,
и аз пуснах въпрос преди 2 страници и нямам отговор и се притеснявам като теб. За мен също е интересно, дали е възможно антителата да намаляват? А МАТ колко ти е. При мен MAT e над норма 63, при горна 50 (правила съм си изследванията в ендокринологията), а ТАТ ок. Не знам от тук нататък ще продължават ли да нарастват? Може ли да се спре процесът? Хашимото ли е това когато само едните антитела са завишени или Хашимото в ранен стадий??? Моето ТСХ е 5.3 - също завишено...

# 689
  • София
Момичета отидете на еднокринолог, на антителата е трудно да се повлияе по принцип,освен ако самите те не решат да спаднат от само себе си......примерно..
При някои хора се повлияват от прием на Селен и други неща,при други хора не се повлияват.
Зора е да е ТСХ в нормални граници....

Общи условия

Активация на акаунт