Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 747
  • 715
  •   1
Отговори
# 165
Ти остави хомеопатията, кажи Аспарух какво прави Grinning
Как се справяте?

# 166
Аз все се каня да питам   , ама нали съм блонднка , та все забравям   Wink - този Лимфомиозот защо точно ни го изписват ?

# 167
Little Evil не си права хомеопатията е доста евтина, само прегледите при специалист чувам, че се скъпи аз не съм ходиха при хомеопат, но съм доволна от някой "гранулки".
И малко помощ за форума ако може - избирам си извести за нови отговори в темата и до сега ми идваше известие и ми се отваряше страницата от там до където е било публикувано като съм чела последния път, а сега ми се отваря последния отговор и ако не съм чела няколко дни голяма търсене пада. Имате ли идея как да се оправи?

# 168
m-i,заповядай  Wink

Независимо от подредбата, никога не е било нужно скролване и прелистване на цялата тема за достигане до първия непрочетен отговор или до последния отговор по дадена тема.

Първият непрочетен отговор в дадена тема е лесно и директно достъпен чрез натискането на надписчето до името на темата, както от списъка с теми в даден форум, така и от списъка в Нови отговори на моите публикации и в списъка с Известия.

Също така, последното публикувано мнение в дадена тема, е директно достъпно чрез кликване на иконката в колонката Последна публикация както от даден форум, а така също и от Нови отговори на моите публикации.

# 169
  • ВАРНА
Ами аз съм склонна да вярвам, че тялото ни е абсолютно съвършенна машина, така че вероятно ако не е тотално аут има начин да се обърне процеса. Или поне да се застопори, което доста често е достатъчно. Обаче май да нацелиш точния хомеопат е най-сложното. Не знам, аз още не съм се обърнала към такъв, понеже нямам належаща нужда. Но ако ми скочи тсх над 4 първо ще опитам с хомеопатия, със сигурност.
Не съм против традиционната медицина, даже напротив, много повече й вярвам отколкото на другите видове. Обаче понякога малко се престарават, един вид да се прави нещо. Дали има нужда или не...друг въпрос. Но дейност да се развива. Знам ли. Според мен съвсем в началото може би един психоаналитик ще свърши по-добра работа. Да насочи агресията, която типично за Хашимото е насочена навътре, на някъде другаде. Да се опита да тушира тревожността и разни такива, все познати неща.

Много як пост, Клеми   Simple Smile

# 170
  • София
Ти остави хомеопатията, кажи Аспарух какво прави Grinning
Как се справяте?

Аспарух не ще да суче и майка му се цеди...Много го мързи човечецът, иначе е кротушко. Във форма сме, интересно ще е другата седица, когато татко му ще се върне на работа  Mr. Green

# 171
  • Пловдив
Hot pepper, бързо да ти минава и да не си самоопрределяш диагнози. Напълно те разбирам обаче какво е когато усещаш, че нещо не е наред и не знаеш откъде а започнеш, а докторите са решили, че всичко ти е наред. Изследвала ли си скоро тсх? Да не би да се е размърдало и то да е причина за проблемите.
И само да напомня (въпреки, че аз много мразя да ми напомнят когато не м и е до това), че спорта е от огромно значение. Аз значително бях намалила движението, но сега влизам обратно във форма и усещането е невероятно. Hug

Ама разбира се, че си изследвах ТСХ. Аз все това правя като ми е зле. И то все е добре - точно в средата на интервала - направо идеално. Но на ендокринолог не съм ходила, защото се сещам какво ще ми каже. Те просто не могат да допуснат, че Еутирокса не ни влияе добре. Какво ще правят иначе, какво друго да ни изпишат! Това им е единствената алтернатива. Мисля си, че по някое време организма се пренатоварва с този Еутирокс и може да си дадем почивка от него. И точно това ще направя и аз.
За спорта си права. Аз мислех, че съм намерила най-подходящото за мен-йога, но напоследък все нямам време. Как успявате да спортувате, ако имате 2 деца, работите извън града и пътувате всеки ден. На мен хич не ми стига времето. А и като вдигна кръвно или ми се разтупти сърцето, и йога да правя ме е страх. Много е трудно като загубиш здравето си, да се мъчиш да го възстановиш. Защо не си играех редовно йога от едно време, когато нищо ми нямаше. Била съм глупава....

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 09:02 от hot pepper

# 172
  • Пловдив

Разбирам те как чувстваш, защото и аз все съм зле и си внуших, че откакто пия Л-тироксина ставам все по-зле, след първоначалното подобрение. Но продължавам да го пия, ще изчакам резултатите в края на февруари, да видя дали е в норма ТСХ.

За кандидоза - най-добре си направи микробиология! Успех! Hug  bouquet

Писана, и ти ли бе, мила! Мислех си, че си добре. Нали все си хвалиш доктора и т.н. Не знаех, че и на теб ти се въртят еретични мисли в главата против Еутирокса. Наистина в началото на човек му се струва, че е попаднал на вълшебното хапче, защото се подобрява след голям дискомфорт, ама след 1-2-3 години пиене...
За каква микробиология става дума? Аз търся някакъв кръвен тест за Кандида? Има ли такъв?

# 173
  • София

Как успявате да спортувате, ако имате 2 деца, работите извън града и пътувате всеки ден. На мен хич не ми стига времето.

Никак. Аз и без да работя извън града пак не мога. понякога много ми иска да има някоя баба наоколо, за да може и Хасан да е хора. Ама няма.  Confused

# 174
  • Пловдив

Как успявате да спортувате, ако имате 2 деца, работите извън града и пътувате всеки ден. На мен хич не ми стига времето.

Никак. Аз и без да работя извън града пак не мога. понякога много ми иска да има някоя баба наоколо, за да може и Хасан да е хора. Ама няма.  Confused

Е, то в София времето май на никого не стига. Като си помисля за тези разстояния, ужас ме обхваща!

# 175
Здравейте!  Hug
Най-после ви изчетох и се записвам в новата /вече почти преполовена тема/  Laughing
Всички сте си тук  Heart Eyes Нещо само Диди6 ми се губи  Thinking
Добре дошли /макар че кое ли му е доброто.../ на новичките!
Честити бебчета! Честити да са и бременилките!
Аз няма какво да споделя, така и не съм отишла на лекар...откога се каня...ама скоро вече трябва Naughty Е, мога да е похваля че с детоксикациите, които правя всеки месец /мисля, че съм ви споделяла преди време/ успешно продължавам борбата с излишните килограми,  че дори ми стана и по-редовен цикъла  Wink, само с косопада сме на Вие.... Та това при мен..
 Hug ви всички, много е хубава атмосферата в тази темичка   bouquet

# 176
  • ВАРНА

Аз с едно дете, с баба нон стоп под ръка, фитнес зала на 5 мин пеш от нас и работа 2 пъти в седмицата, която е на 10 мин пеш от вкъщи, последните 3 седмици нямах грам време за спорт. Току що се връщам от залата. Чувствам се отвратително - тежка и изморена. Загубила съм форма и ще се стегна здраво.

Ql4e_ZLAto , понеже съм ужасно разсеяна и не си спомням  Blush Може ли да споделиш пак за тези детоксикации.

# 177
Разбира се, ще споделя,  с удоволствие. Накратко: По време на пълнолуние се пие сутрин английска сол и цял ден само фрешове /най-разпространения вид детокс, има и други/ и така организма се очиства от токсините и шлаките, подобрява се метаболизма и такива все хубави неща. А през другите фази на луната /или един път седмично в удобен ден/ се прави плодово-оризов ден, за задържане на постигнатите резултати. По принцип това не е диета, чрез детокса се влияе косвено, а не пряко върху теглото, т.е. постига се оптимизирането му както при наднормено, така и при поднормено тегло. Има и други Хашимотки, които ги правят... А това, съчетано с поне 30мин спорт /като заговорихте за това  Laughing/ на ден дава много добри резултатите
За повече инфо http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=559164.0, http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=40094  Peace
Има и други Хашимотки, които ги правят

# 178
Мдааа , и аз се детоксикирам , а на фазите на луната ям само плодове , че този варен ориз ми се струва супер безвкусен . А за спортуването се опрадавам , че все още не е минало достатъчно време от секциото  Blush Но наистина тези разтоварващи дни се отразяват много добре на организма .

# 179

Разбирам те как чувстваш, защото и аз все съм зле и си внуших, че откакто пия Л-тироксина ставам все по-зле, след първоначалното подобрение. Но продължавам да го пия, ще изчакам резултатите в края на февруари, да видя дали е в норма ТСХ.

За кандидоза - най-добре си направи микробиология! Успех! Hug  bouquet

Писана, и ти ли бе, мила! Мислех си, че си добре. Нали все си хвалиш доктора и т.н. Не знаех, че и на теб ти се въртят еретични мисли в главата против Еутирокса. Наистина в началото на човек му се струва, че е попаднал на вълшебното хапче, защото се подобрява след голям дискомфорт, ама след 1-2-3 години пиене...
За каква микробиология става дума? Аз търся някакъв кръвен тест за Кандида? Има ли такъв?
За това пиша, че си внушавам, т.е. въобразявам си, че Л-тироксина е виновен. В действителност ТСХ не ми се е качвало над 3.600 някъде, при все че съм несериозна и винаги отивам на доктор 2-3 месеца закъснение.
От доктора съм доволна, нямам оплаквания, никога не бърза да ми вдига дозата на хормона и винаги всичко ми обяснява подробно. Освен това, майка ми ходи при същия доктор и ТСХ й е 1. и нещо си, като за забременяване  Mr. Green но тя ходи редовно, за разлика от мен.
Причината е в зимния сезон. Зимата винаги се чувствам зле, като дойде лятото, всичко ми минава! Laughing Sunglasses
За кръвен тест за кандида не съм чувала и не знам, но най-точния метод е микробиологията, т.е. взима се посявка чрез натъркване на съмнителния участък и се дава на изследване в лаборатория, всичко това от доктор. Успех! Hug

Общи условия

Активация на акаунт