Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 771
  • 715
  •   1
Отговори
# 585
Петя78, малко по-назад в темата, може би една страничка, и аз бях писала за същия проблем. На мен ендокриноложката ми спря еутирокса, за да не се повтарям, върни се и прочети.  Hug

# 586
  • Сфия
Момичета, искам да ви попитам следното: Дали стойностите на ТАТ и МАТ имат някакво значение за износване на бременността? За ТСХ ясно, че трябва да влезе в някакви норми, но за антителата... newsm78

# 587
  • София
Момичета, искам да ви попитам следното: Дали стойностите на ТАТ и МАТ имат някакво значение за износване на бременността? За ТСХ ясно, че трябва да влезе в някакви норми, но за антителата... newsm78

По принцип имат,има начини да се овладеят-при нужда.

# 588
  • Сфия

Моля те, поясни какво значи при нужда! Начев не ми е предписал нищо за антителата. при мен само МАТ са завишени. Мога ли да си износя нормално при това положение или крие опасност от аборт?

# 589
  • София

Моля те, поясни какво значи при нужда! Начев не ми е предписал нищо за антителата. при мен само МАТ са завишени. Мога ли да си износя нормално при това положение или крие опасност от аборт?

Мисля,че се преценява индивидуално, на мен например ми предписа/ не Начев/ кортикостероид,но вече след като забременях който пих до 16 г.с включително, на други правят вливания, на трети-нищо не правят....различно е...
 И разбира се,че може да се износи бебе, за миг не си помисляй друго!

# 590
С голямо закъснение - Честита пролет!!! Да сме живи и здрави, с резултати в норма и много щастливи дни!

Dega, ще стискам палци за следващия преглед, успех!!! Hug

# 591
Някой има ли впечатления от д-р Димитрова в Бургас, евентуално при нея да се запиша. Имам и един въпрос относно кърменето - с приема на тези лекарства разрешено ли е да се кърми.

Здравей, сега видях въпроса ти. Аз ходя при д-р Димитрова вече две години и половина Simple SmileДоволна съм. Много трудно се записва час, но ако й кажеш, че си бременна, веднага ще те приеме PeaceВнимателна е, обяснява, прави Винаги подробен преглед, ако нещо друго те интересува, питай Simple Smile. С Еутирокс кърмих успешно една година Simple Smileне се тревожи затова

Писана, благодаря, аз от януари трябваше да ходя на преглед Embarassed, но още се подмотвам, Blush, а в интерес на истината почти три години не ми е правена ехография Whistling, първо бях бременна, после кърмих, после хормоните ми заподскачаха, и лекарката ми обяснява, че жлезата ми е  блокирала( след мануален преглед) и следващия път и т.н. ooooh!Ще ходя май да се бода

Да сме живи и здрави, с резултати в норма и много щастливи дни!
от твоята уста в божиите уши : Hug

# 592
  • София

Моите ТАТ и МАТ бяха ужасно високи при поставяне на диагнозата - 6 месеца преди да забременея. Оттам насетне никой никога не ги е изследвал, гледал, предписвал нещо ...
Мишката вече е на 5 месеца и половина Simple Smile

# 593
  • до една звездичка
Dega, ще стискам палци за следващия преглед, успех!!! Hug

Благодаря! Hug

И аз не съм повтаряла МАТ. При поставянето на диагнозата през февруари беше 225. Оттогава не съм го гледала. Ще дойде и неговият ред, но не знам точно кога. Утре ще се ръсна с 30 лева за нови ФТ4 и ТСХ, да са ми "пресни" за предстоящия преглед, пък после ще гледам антителата...

Хубав и спокоен ден и от мен!

П.С. Абе, все се каня да питам - има ли и други пушачки? Blush Ендрокриноложката ме предупреди да спра цигарите, или да ги намаля до минимум, за да щадя жлезата, ама аз като не успявам да ги сведа до по малко от кутия на седмица... ooooh!

# 594
Degas, кутия на седмица не е бедствено, но и на мен първия ми доктор ми беше казал, че на нашето заболяване не влиятолкова, колкото можеда отключи друго заболяване на ЩЖ, като базеова болест.

# 595
  • София
marrdata, не са ми изследвали антителата непосредствено преди и по време на бременността.

Dega, аз пушех по кутия на ден, после само вечер с биричката. Никой нищо не ми е казвал за цигарите. Аз имам и псориазис от дете, което също е автоимунно заболяване, но той се успокои след като аз реших да не ходя по доктори, ами да си гледам спокойствието, мъжа и работата и да не се втелявам много много. И така, в ремисия съм от около 3 години / през които съм пушила/. Сега след бременността се опитва да пъпли, но ще го туширам  #2gunfire.

# 596
  • Русе
setibeti, току що прочетох, че и ти си имала същото преживяване. УЖАСНО БЕШЕ! Тези дни съм по-добре, но както казах, в неделята не пих Еутирокса, а вчера и днес сутрин съм на по половин хапче. Излязоха ми изследванията ТСХ - 1,99 ; Пролактин - 1,15 /реф.ст/сти 4,79-23,30/. Чух се днес с ендокриноложката си, но ще се видим чак в четвъртък на обяд, каза ми да пия дозата която ми е предписала 75 микрограма, доката се видим, нищо че съм имала такова неразположение с кръвното. Мен ме е изстрах обаче, с половин хапче се чувствам много по-добре.
За пролактина пия достинекс, но като гледам ще го спирам. Днес ще се видя с гинеколога, дано поне това хапче спря.

# 597
На въпроса за цигарите, пуша от преди да ми открият Хашимотото, а това ще рече повече от 10години.Нямам воля и сили, спирах се само с двете бременности-с първата тотално, с втората дърпах по малко Embarassed.На това му викат безхаберие и глупост, но това е положението......

ТАТ и МАТ обикновено се изследват когато се открие болестта и толкоз, FT4 също-по време на втората ми бременност, ендокринолога го пусна само в началото за ориентир и каза нещо от сорта, че бил свободен хормон, на който не може да се влияе.
За кърменето - кърмех до седмия месец на детенцето на 100микр.Еутирокс
Алергии - от няколко години насам ме измъчват страхотни обриви по тялото-сърбящи, но досега не съм ги изследвала, нямах представа, че е свързано със жлезата Thinking

# 598
  • Сфия
Момичета, благодаря за изказаните мнения! Дано да успея да забременея и да си износя без проблем с този МАТ-600. Да споделя и аз, като някои други тук си поддържам високо кръвно и пулс и дано да спаднат, като влезе в норма ТСХ-то. Между другото имам си килца в повечко, а днес ми направи впечтление, че затегнах с една дупка колана newsm44Възможно ли е според вас-старите пушки, да е от Л-тироксина, при положение, че го пия от наколко дена само. По-скоро не вярвам, най-вероятно е случайно. newsm78

# 599
  • Пловдив
Ето ме и мен след контролен преглед днес. Доктор Начев е доволен от резултата от лечението. Последно от вчера ТСХ ми е 2.25. Продължавам си същата доза Л-тироксин.
Относно пушенето, ако някъде има по-зверски пушач от мен, да ми се обади Embarassed Не съм си направила даже труда да ги намаля пустите цигари откакто разбрах за болестта. Embarassed
marrdata, на мен докторът ми беше казал, че ще сваля някое килце при приема на хормона, ама на мен нещо не ми се случи Sad, така че възможно е при теб да е от това, макар,че за няколко дни само... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт