Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 770
  • 715
  •   1
Отговори
# 600
Gugito,браво за хубавия резултат  Hug
Аз също пуша много,около 15 цигари дневно  Crazy

# 601
  • до една звездичка
Тази сутрин много се смях в лабораторията. Оказа се, че и там "правят промоции"! Crazy

ФТ4 + ТСХ = 30 лв., но, забележете:
ФТ4 + ФТ3 + ТСХ = само 40 лв.!

Joy

# 602
  • Сфия
Тази сутрин много се смях в лабораторията. Оказа се, че и там "правят промоции"! Crazy

Joy
Не съм много наясно, но не ми се вижда евтино, защото аз миналата седмица си правих изследване в Цибалаб. Там цената за ТСХ+ FT4 е 22,90лв. А на ТАТ+МАТ - 28 лв.

# 603
  • до една звездичка

Joy
Не съм много наясно, но не ми се вижда евтино, защото аз миналата седмица си правих изследване в Цибалаб. Там цената за ТСХ+ FT4 е 22,90лв. А на ТАТ+МАТ - 28 лв.

Ами, излиза, че третия е с 5 лв. отстъпка. Laughing

# 604
Правят, правят, и то не от вчера. Напр. Цибалаб имаха едни пакети за пълно изследване между 20 и 30 лв, които ако решиш едно по едно да си правиш, излизат по-скъпо определено. Дори навремето бях намерила информация какво точно съдържат, но нашите ги нямаше.

# 605
  • Сфия

Joy

Ами, излиза, че третия е с 5 лв. отстъпка. Laughing
Третият е с 5 лв отстъпка, ако приемем, че за двата се плаща 30 лв. Но, ако цената за ТСХ и FT4 е 22,90, то...къде е отстъпката newsm78

# 606
  • до една звездичка
За два отстъпка няма. Naughty 30 лева са си и това е. (поне тук, де).
Дето се вика: колкото повече, толкова по-евтино. Wink

Но, стига вече с тези цени, че май много разводнихме темата. Blush

# 607
Е, Дега говори за лабораторията, в която е била. Явно е друга и там цените като цяло са по-високи.
Но пък може да разчита, че резултатите са по-коректни. Защото има лаборатории и лаборатории!
Може винаги да ги е правила там и иска база за сравнение.
Или просто й е по-близо и затова по-удобна Peace

# 608
  • до една звездичка
Може винаги да ги е правила там и иска база за сравнение.

Именно.  Peace Искам да имам сравнимост при референтните стойности, а и другото, което казваш, също е вярно. Защото тук, например, има частни лаборатории, които работят с реактиви, на които нямам много вяра. Confused

п.с. Ох, срам ме хвана, като видях колко много постове съм нацвъкала само аз на тази страничка. Ще се поправя. Peace Blush

# 609
Здравейте.Мойте резултати вчера излезнаха. TSH-0,057/0,35-5,50.   Ендокриноложката каза,че не са добре.До сега пих Еутирокс100мг,и сега каза да минавам на Л тироксин75 мг. Като преди това 2 седмици да не взимам нищо.  Колко трябва да е нормалното TSH ?

# 610
  • Русе
Зависи каква е целта. За забременяване трябва да е под 2. Едно цяло и нещо е добре.

# 611
  • до една звездичка
Ендокриноложката каза,че не са добре.

Т.е. много са ниски, така ли?
А каквви бяха първоначално?
И каква е разликата между Еутикорс и Л-тироксин? Аз винаги съм смятала, че това е едно и също лекарство, може би разликата е в производителя? newsm78

# 612
З, 450 са ми единиците и 0, 35- 5, 00 референтните граници,такива ми бяха предните изследвания.           ٠•● Dega ●•٠,и според мен Еутирокса и Л тироксина,вършат една и съща работа.       Петя78,не целя забременяване.Хашимото го получих след забременяването и съответно след раждането.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 22:20 от anastasi@

# 613
  • Пловдив
Дега, Л-тироксинът и еутирокса са абсолютно еднакви, но са различно производство и от там разликата в имената, другата разлика е, че двете се произвеждат в различни грамажи, например Л-тироксинът няма 75мг., а еутирокса има, аз съм на тази доза и пия Л-тироксин поради собствената си глупост, защото доктора мислеше, че след първата контрола ще ми вдигне дозата на 100 мг., а еутирокса няма такава и като прибързах гледайки в бъдещето си избрах л-тироксина, та сега си чупя половинки Mr. Green

# 614
  • Русе
Момичета, запролетява се вече, няма ли да смъкват дозите на еутирокса?

Общи условия

Активация на акаунт