Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 742
  • 715
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета, аз от известно време не съм писала, но си имах преживявания, които не исках веднага да споделя, преди да съм сигурна, че новините са хубави, а те пък се оказаха точно обратното. Но да взема да си споделя и с вас, след година и половина опити за бебе бях вкарала ТСХ в границите под 2 и на 24.02 си видях двете чертички, отидох на лекар за установяване на бременността уж според моите изчисления в 6 г.с., но тя каза че отговарям на 4-та и все още не се чувало сърчице и ми каза да отида след 2-3 седмици отново. Отивам аз при друг лекар след десетина дни още в понеделник и човека се хвана за главата в каква 4-та седмица съм била тогава, след като отговаря срока за 9-та, за съжаление се оказа т.нар. "кухо яйце" и днес бях на абразио Sad Говорих и с д-р Тодорова, която първо ми вдигна дозата на 50мкгр. елтироксин като и писах, че съм бременна след теста и тя каза да остана на тази доза и изследвания на хормони и антитела след 30 дни. Та малко ми е тъжно в момента, но някак си се опитвам поне да се радвам, че не получих някаква инфекция от всичко, което си е стояло в матката. Та първата ми бременност не завърши успешно, решила съм да почна някакви изследвания, защото честно казано това преживяване не ми се ще отново да ми стига до главата.
Та така - оплаках ви се успешно, но някак имах нужда да споделя  Hug

# 616
Пепеляшка* не се обезкуражавай ще стане просто в този напрегнат живот на никой не му е лесно, дори на тези които нямат проблеми като нашите.

# 617
  • София
Пепеляшка* , горе главата, грижи се за себе си сега и ще видиш, че хубавата новина ще дойде скоро пак.  Hug Hug Hug

# 618
m-i , catty m Благодаря ви Hug, ще се стегна, просто още от днес са ми пресни емоциите и съм го писала този ден за "мрънкане" Grinning

# 619
  • Сфия
Пепеляшка, тук е мястото човек да се оплаче... Съжалявам за случилото се. Надявам се след, като ТСХ вече ти е в граници , най-накрая да забременееш успешно. За съжаление никой не е застрахован от това кухо яйце... Дано още следващия месец да видиш EFP newsm17

# 620
Пепеляшка,Успех и от мен. Hug

# 621
  • София
Пепеляшка, много късмет и от мен, дано лошото е вече само зад гърба ви  Peace

# 622
  • София
Пепеляшка, много късмет и от мен, дано лошото е вече само зад гърба ви  Peace

Peace Peace Peace

Пепеляшка, минало е вече а и добрата новина е,че рядко се повтаря кухо яйце, аз имах само едно от общо трите ми аборта. Съветвам те все пак да пуснеш генетични изследвания.
Хубаво е и да спазите периода на пазене..

# 623
  • Русе
Момичета, помагайте. ИМА ЛИ НЯКОЯ ОТ ВАС, КОЯТО ДА Е ЦЕЛОГОДИШНО С ЕДНАКВА ДОЗА? Не трябва ли пролет и лято се смъква дозата? Аз бях с ТСХ - 3,14 ; 45 дни пих еутирокс 75 микрограма, и сега ТСХ ми е 1,99. Днес докторката каза да продължавам със същата доза. Чак края на август, септември нови изследвания и тогава ще се види. Питах защо вдигам кръвно и получавам сърцебиене, не било от еутирокса, а от "живота".

# 624
  • до една звездичка
Петя, не се шашкай толкова. Peace
И при мен нещата горе-долу са така, но все пак, аз съм "болна" едва от два месеца. Wink От тогава досега, въпреки драстичния спад в стойностите на ТСХ-то, дозата ми не се променя.  newsm78
След малко отивам да си взема новите резултати (ако искате ми вярвайте, преди държавния си изпит не съм се вълувала толкова  Crazy) и с тях другата седмица - на нов лекар. И ново мнение за дозата.
Накратко, Петя, искам да кажа, че те разбирам добре, и ти си явно в отчаяно лутане да намериш доверен, добър лекар, на когото да можеш да повярваш за дозата и за всичко останало на 100%.
Пожелавам ти го в най-скоро време. Както и на себе си!

# 625
  • Русе
Дано Dega. И аз от скоро съм с тази диагноза. В последно време не се чувствам никак добре, вдигам кръвно, сърцебиене. Очаквах да ми се смъкне дозата, все пак идва и пролет и лято. Момичета, които познавам с това заболяване, така им се коригира дозата. Ще търся да видя консулт с друг ендокринолог, да видим какво ще стане.

# 626
  • до една звездичка
Да, ако ще те успокои, още едно мнение вероятно не би било излишно.

Но си мисля и друго - дозата на лекарството се променя в зависимост от стойностите на хормона, а не от промяната в сезона. Това не бива да се забравя, мисля аз.

Peace

# 627
Всъщност Guidito аз самата съм на еутирокс от 100 от три години насам и досега съм го купувала успешно, така че има 100микр.от този вид.
А за промяната на дозата според сезона, мисля, че тя може да бъде променена само ако TSH - то го позволява.До сега никога не са ми намалявали дозата защото идва лято или пролет, просто защото стойностите не го позволяват.

# 628
Пепеляшка,  Hug Hug Hug

Дега е права, че дозата се определя от нивото на хормона, който по принцип би трябвало да се влияе от времето. Аз от януари сум на 125 и вчера си взех резултата 1.6 и си оставам на същата доза. Тук много не се е и затоплило още, де, а и аз нямам проблеми с кръвното и сърцбиене. След като от скоро си на хормон според мен организма ти още свиква с него. Не занм защо док е решила, че е от живота...

# 629
  • Сфия
и аз имам проблеми с кръвното и ускорен пулс. Верно, че съм от 5 дни на Л-тироксин, но не знам дали ще спадне това кръвно и дали ще изчезне сърцебиенето, след като влезе в норма ТСХ. В момента ми е 12,76 Sad

Общи условия

Активация на акаунт