Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 570
  • 715
  •   1
Отговори
# 630
Пепеляшка*, миличка съжалявам че така се е получило, но ти пожелавам от цялото си сърце следващия път всичко да е наред.
За успокоение мога да ти кажа, че при приятелката ми първата бременност беше кухо яйце, а сега си има вече 3-годишно момиченце. Дай боже и при теб да е така!!!  Hug Сигурна съм, че всичко ще бъде наред, от тук насетне, не се тревожи!  bouquet

Моят ендокринолог ми променя дозата за лятото, когато ТСХ е в граници и не целя забременяване.

За сърцебиенето съм сигурна, че е от Л-тироксина - трябва време, за да свикне организна с дозата, самата доза също трябва да се качва постепенно, както сме говорили много пъти. Отделно от това, ако дозата е висока а ТСХ е паднало под нулата пак може да се получи сърцебиене. Иска се следене при добър ендокринолог.

# 631
  • Сфия
Момичета, някой чувал ли е тази теория? Какво мислите по въпроса?
http://www.selenabg.com/index.php/2008-07-29-08-05-53/36-2008-07 … -12-19-43-12.html

# 632
Пепеляшка*, миличка съжалявам че така се е получило, но ти пожелавам от цялото си сърце следващия път всичко да е наред.
За успокоение мога да ти кажа, че при приятелката ми първата бременност беше кухо яйце, а сега си има вече 3-годишно момиченце. Дай боже и при теб да е така!!!  Hug Сигурна съм, че всичко ще бъде наред, от тук насетне, не се тревожи!  bouquet

Hug Hug Hug Сигурна съм, че всичко ще се нареди добре, явно доста хора са имали същия проблем и след това всичко е било нормално. Дано и аз и всички желаещи бебче имаме късмет! Praynig
Относно дозата мога да споделя, че при мен тръгнахме да сваляме ТСХ от 2.88 с 25мкрг. и ми беше доста зле първите дни, така че мисля е нормално да се получава и сърцебиене и промени в кръвното налягане и всякакви неразположения като виене на свят, треперене и изпотяване. Сега съм на 50 и откакто бях дори на 25/50 се чувствам добре и хормона си е в граници под 2. Подкрепям и аз всичко казано до тук за следенето при добър ендокринолог на когото трябва да се има доверие и малко търпение организма да свикне с новото си състояние.

# 633
  • до една звездичка
Ето ги и моите най-пресни стойности (от днес):

ФТ4     9.26
ТСХ     3.83

Екстра са просто, всичко си е в норма, за разлика от тромбоцитите ми. Cry
Засега победа има само на единия фронт, с другата болест битката продължава. Confused

# 634
Аз съм с една и съща доза Еутирокс от както пия изобщо и дори сега през бременността не ми я промениха.

# 635
  • Сфия
Ето ги и моите най-пресни стойности (от днес):

ФТ4     9.26
ТСХ     3.83

Екстра са просто, всичко си е в норма, за разлика от тромбоцитите ми. Cry
Засега победа има само на единия фронт, с другата болест битката продължава. Confused
TSH 3.83 не е ли високо?

# 636
  • София
Хич не е високо, до 5 го дават  Peace

# 637
  • до една звездичка
marrdata сигурно имаше предвид дали е високо за забременяване, но аз вече приключих с тази дейност.  Wink
А иначе, бърди е права - стойностите са 0.25 - 5.5, така че - не, в норма е. Peace

# 638
  • Сфия
marrdata сигурно имаше предвид дали е високо за забременяване, но аз вече приключих с тази дейност.  Wink
А иначе, бърди е права - стойностите са 0.25 - 5.5, така че - не, в норма е. Peace

Да, аз не съм разбрала. Сигурно щом моята цел е збременяване, явно на всички е такава newsm62 Извинявам се newsm10

# 639
  • Русе
При мен от самото начало ми определиха доза от 75 микрограма, без постепенно покачване. Първите два дни имах сърцебиене и потене и после нищо, всичко ОК. И преди 4 дни, като вече са минали 45 дни прием на еутирокса се появи отново сърцебиене и високо кръвно. Мисля, че организма ми трябва да е свикнал вече с дозата, в същото време ТСХ е 1,99 не е под 0. Може проблема наистина да е от другаде. Аз на своя глава тези дни пиех по половин доза, но като се замисля, май трябва пак да си взема по 75. Макар, че честно казана така при половин доза се чувствам супер.

# 640
  • Сфия
При мен от самото начало ми определиха доза от 75 микрограма, без постепенно покачване. Първите два дни имах сърцебиене и потене и после нищо, всичко ОК. И преди 4 дни, като вече са минали 45 дни прием на еутирокса се появи отново сърцебиене и високо кръвно. Мисля, че организма ми трябва да е свикнал вече с дозата, в същото време ТСХ е 1,99 не е под 0. Може проблема наистина да е от другаде. Аз на своя глава тези дни пиех по половин доза, но като се замисля, май трябва пак да си взема по 75. Макар, че честно казана така при половин доза се чувствам супер.
Не съм никак компетентна, но знам, че се почва с по-малка доза-25-50. Мен ме почнаха с 50. ТСХ ми е 12,6. Моя позната пък- същият лекар-Начев и е предписал 25 при по-ниско ТСХ от моето, но не знам точно колко. Една позната, на която са изписали първоначална доза 150, при доста високо ТСХ при това- е колабирала...

# 641
  • Русе
Горката. Чак настръхвам като го чета. Явно всичко зависи от лекаря.  Whistling

# 642
Всеки лекар взема решение, а последствията са за нас и въпреки това мисля, че не трябва да си променяме дозите самоволно.
Излезли са ми резултатите и са прекрасни ТСХ-1.75, ФТ4-12.0.

# 643
m-i, честито за резутата  bouquet

# 644
  • Русе
m-i ЧЕСТИТО.  Много хубави резултати.

Общи условия

Активация на акаунт