Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 543
  • 715
  •   1
Отговори
# 690
Аз от както пия Еутирокса даже и главоболие нямам(то вероятно при мен е било или от жлезата или от нерви, а дори те се успокоиха). Само в мемента малко ми е изморено, но е от както смениха часовника и вероятно не мога още да се настроя.
Lynette супер са ти изследванията!

# 691
catty m , дано от новата доза да се повлияе това ТСХ и да падне!  Hug И на мен ми звучи странно това, че жлезата се е активирала, не знам какво означава.

На мен, въпреки че ми качваха дозата на Л-тироксина много плавно, неприятните симптоми изчезнаха приблизително след месец. Имах сърцебиене, гадене и световъртеж.
От друга страна най-сетне успях да се наспя, направо като приспивателно ми беше в началото Л-тироксина, защото от нерви не бях спала не знам от кога. Бях вечно изморена, недоспала и изнервена, след като го започнах и свикнах с дозата се почувствах в пъти по-добре.
Благодарна съм на докторката, която ми каза да си обърна внимание на щитовидната жлеза, джи-пи-то ми, за огромно мое разочарование, след като безброй пъти съм се оплаквала и виждаше колко съм зле, не ме посъветва нищо.

# 692
Здравейте! Благодаря на тези, които са ми отговорили. Хубаво е да знаеш, че имаш подкрепа!
Днес ходих на гинеколог и слава на бога - няма проблем. С млечните жлези, макар и болезнени, също всичко е ОК. Остава ужасния проблем с колита и жлъчката. Дано не е свързан с АНА антителата! Не мога да се справя с него само с лечението, което са ми изписали. Четейки из интернет съм решила да се пробвам с Вита флакс ойл и чай от жълт смил. Да видим какво ще стане. В интерес на истината в диагнозата на д-р Глинкова (Варна) пише "колит вероятно причинен от предозиране с еутирокс". А днес при прегледа на млечни жлези лекарката предложи, без да я провокирам, да се спре лечението, за да се види дали положението няма да се подобри.

# 693
Здравейте! Благодаря на тези, които са ми отговорили. Хубаво е да знаеш, че имаш подкрепа!
Днес ходих на гинеколог и слава на бога - няма проблем. С млечните жлези, макар и болезнени, също всичко е ОК. Остава ужасния проблем с колита и жлъчката. Дано не е свързан с АНА антителата! Не мога да се справя с него само с лечението, което са ми изписали. Четейки из интернет съм решила да се пробвам с Вита флакс ойл и чай от жълт смил. Да видим какво ще стане. В интерес на истината в диагнозата на д-р Глинкова (Варна) пише "колит вероятно причинен от предозиране с еутирокс". А днес при прегледа на млечни жлези лекарката предложи, без да я провокирам, да се спре лечението, за да се види дали положението няма да се подобри.
Peace  bouquet

# 694
Момичета здравейте! Аз съм нова от днес-четох от старата темичка,но е заключена. Много време ми се искаше да срещна хора с моя проблем и като чета какво сте писали вече се успокоявам,че не съм само аз. От октомври 2010 открих,че имам Хашимото с ТСХ 15 и беше ужас,но оттогава пия Еутирокс. На 23 год съм и ми писна от некадърни лекари-един казва едно,друг друго. Не се знаело как ще родя и ей такива неща... Много се радвам,че има такава тема-благодаря на създателите Simple Smile

# 695
Добре дошла, дани.

# 696
 Добре дошла! Аз не съм запозната, а и тук мисля че не е обсъждано. Би ли споделила. Ти май си с хипо функция, а ние сме повечето с хипер.
п.п. Точно обратното съм искала да напиша, но явно ми е било рано.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 15:19 от m-i

# 697
  • ВАРНА
оп, аз съм с хипофункция на жлезата  bowuu

# 698
  • София
оп, аз съм с хипофункция на жлезата  bowuu

Оп и аз,въпреки че в момента съм преминала към хипер

# 699
Добре дошла 8kiana!
Ниските стойности на ТСХ означават хиперфункция, а високите хипофункция. Simple Smile
При ТСХ 0.006 както е при 8kiana е хиперфункция.
Обикновенно Хашимотото се характеризира с хипофункция, но в случай,че се активизира жлезата ТСХ-то пада рязко и минава в хипер.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 11:03 от Radost

# 700
Little Evil , честити два месеца на Аспарух! Да расте весело, здраво, любознателно и обичливо дете!  bouquet Heart Eyes

kiana8, поддържа ни хормона, да и добре че го има! Peace Hug

# 701
Little Evil    bouquet честита месечинка  Hug

# 702
  • до една звездичка
Честита месечинка на Аспарух! Да расте здраво и щастливо дете!

Момичета, искам да ви попитам: в началото, когато на вас ви откриха дисфункцията на жлезата, имахте ли усещането за някакво нетипично стягане (неразположение) на мястото, на което тя се намира?

Напоследък имам чувството, че яко ме е завъртял филма и автосугестията, която и без друго на мен хич не ми прощава - непрекъснато имам чувството, че нещо ми е увеличено на шията, удебелено, стяга ме, щипе, хапе, опъва... Crazy лудница някаква! Все си мисля - растат ли сега тези възли, не растат ли... Laughing
Не стига това, ами и към малката взех да хвърлям око вече - все се улавям, че се заглеждам по гушката й, все ми се струва увеличена... ooooh!

Просто ми се искаше да споделите, ако помните, как е било при вас? Само аз ли се самонавивам?

# 703
  • София
•● Dega ●•٠ въобще никакви симптоми нито видими,нито някакво усещане за стягане или каквото нямах аз..освен, че след първия аборт започнах да качвам килорами без да мога да ги спра особено добре, не знаех причината...разбрах, че имам Хашимото чак след третия аборт,когато сама си назначих изследвания на щитовидната и не само  Peace

# 704
Само аз ли се самонавивам?
Не си само ти. И аз имах такова усещане, което трудно се описва, защото не е като заседнало хапче и не е като нещо външно, което притиска.
Аз започнах да ходя с шалове на врата или с поло, защото мислех, че всички хора в шията ме гледат. И те наистина ме гледаха там, защото кой ходи с фишу в лятната жега... Постепенно се отърсих от тези мисли и сега ми е все едно.
Обаче след толкова много години на моменти дърпането в шията пак се появява...

Общи условия

Активация на акаунт