Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 587
  • 715
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Добрутро, аз се връщам от Кандиларов и съм в очакване на резултати... Praynig

zazaza ,много зависи за антителата,при мен например не са били кой знае колко над норма -бяха съвсем малко и след +тест пих до 16 г.с. вклюително кортикостероид,въпреки че забременях по естествен начин.

А по повод започването с по-висока доза,имаше една мацка във форума, която стартира с доза 100 мисля, не мога да се сетя никнейма й.Мисля,че Тодорова й беше предписала да стартира с висока доза и за нула време вкара ТСХ в норма.Помня,че всички се чудехме защо така с дозата ...

Аз мисля,че няма значение кой с какво ТСХ е, всеки лекар преценява индивидуално  кой на каква доза да е. Аз когато стартирах с доза 25, ТСХ ми беше 3.63, постепенно вдигахме дозата въпреки че ТСХ падаше.

# 106
Честито бебче, Евилче  bouquet Да расте здраво, щастливо и умно момченцето ти! Hug Hug Hug

Магнитче fingerscrossedза хубави резултати Simple Smile

# 107
Little Evil,
Честито юначе:) Много да ви радва и да е много здрав!!
  bouquet

# 108
Честито на Little Evil, стискам палци на магнитчето. Ох, болана съм-снощи имах температура, днес кашлям.....

# 109
Ето ме пак мен - ТСХ ми е 2.14, TAT леко ми се е смъкнало, а МАТ отново е в небесата  Crossing Arms Селенът при мен не помага за съжаление. Дано д-р Тодорова да има и друг лек за тия антитела Laughing Пак се каня да почвам и с йогата, ама чакам малко да се постопли. После ще си намеря друга причина да не ходя, ама трябва. Веднъж да ги науча тия асани ли са какви са и после да си ги правя сама у нас Peace

# 110
  • София
Ето ме и мен, ТСХ ми е 0.6 а ФТ4 14.3 и оставам на доза 125,сега се чух с Начев.
Поне това добре  ooooh!
Спирам аспирин протекта,че така се е разредила кръвта,че.... ooooh! оставам само на фракси  ooooh!

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 13:11 от magnet_for_happiness

# 111

А по повод започването с по-висока доза,имаше една мацка във форума, която стартира с доза 100 мисля, не мога да се сетя никнейма й.Мисля,че Тодорова й беше предписала да стартира с висока доза и за нула време вкара ТСХ в норма.Помня,че всички се чудехме защо така с дозата ...

Аз мисля,че няма значение кой с какво ТСХ е, всеки лекар преценява индивидуално  кой на каква доза да е. Аз когато стартирах с доза 25, ТСХ ми беше 3.63, постепенно вдигахме дозата въпреки че ТСХ падаше.

Аз съм тази мацка Simple Smile Магнит, радвам се на резултатите...Ох аз утре ще се излседвам :/

# 112
  • Русе
Lynette, ти как се чувстваше с таи доза в начолото, като не си имала адаптация на организма? Аз тази сутрин почувствах сърцебиене, но не знам дали се дължи на дозата. Не знам трябва ли да се спазва някаква хранителна диета, защото снощи аз си хапнах тиквеник, в който имаше орехи, а те нали съдържат йод  newsm78

# 113
Е колко орехчета си хапнала? не можеш съвсем да ги откажеш. А и те са полезни за много неща, освен това. Йод, йод, но за косата например са много добри! Моя близка с орехи си оправи косата след раждането.

Трудно ще ти е с тази доза отведнъж. Сърцебиенето е точно от нея. Не знам защо при ТСХ - 3 са ти дали от самото начало по толкова. И въобще защо чак пък 75мкрг, много ми се вижда. При кого казваш беше?

# 114
Магнитче, права си-индивидуално е и доктора би трябвало да има най-точна преценка. Аз си спомням, че започнах на 25 при един доктор (който изрично беше подчертал, че постепенно ще я вдигнем) но когато видях Начев, той веднага ми я вдигна на 75 защото целим забременяване.

# 115
  • София
Магнитче, права си-индивидуално е и доктора би трябвало да има най-точна преценка. Аз си спомням, че започнах на 25 при един доктор (който изрично беше подчертал, че постепенно ще я вдигнем) но когато видях Начев, той веднага ми я вдигна на 75 защото целим забременяване.
Hug Ето още едно доказателство,че наистина е индувудуално и не трябва да се сравняваме Simple Smile
Въпреки,че и ние целяхме дете, Начев ми вдигаше постепенно дозата.

# 116
Евилче, честито бебче! newsm32
Да ви е живо и здраво, да расте много щастливо дете, за вас с таткото сили да се справите и мноооого любов! Бързо възстановяване Hug

# 117
Момичета, здравейте  Hug
Дано не досадя с моите въпроси, но след изчитането на няколко теми на един дъх, в главата ми настана пълна каша  ooooh! Да видим дали правилно съм се ориентирала...
Пускам си изследвания на моя глава, т.е. имам известни съмнения за проблем с щитовидната жлеза. Личната ми даде направление за изследване на хормоните, но доколкото разбрах, е напълно възможно те да са в норма, а антителата да не са, което също показва проблем. Останах с впечатление, че изследванията на антитела не се поемат от касата. Та, мисля утре да искам и изследване на ТАТ и МАТ, които да заплатя. Правилно ли съм се ориентирала?

# 118
  • София
Еми да,ТАТ и МАТ не се поемат от касата.

# 119
Еми да,ТАТ и МАТ не се поемат от касата.

Мерси  Simple Smile И е важно да се изследват, дори и хормоните да са в норма, нали така? Щото обяснението на личната беше: първо да видим как са хормоните и тогава ще решим дали има нужда от нещо друго...Пък аз все пак се скъсах да чета 2-3 дни и имам друго мнение  Mr. Green Хубаво ми казват хората, че прекалявам с четенето, ама пусто така съм си... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт