Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 576
  • 715
  •   1
Отговори
# 90
Little Evil прекрасна новина! Да сте здрави и все така да е послушен бебчо!!

# 91
  • София
Little Evil, честит ви първороден син! Да расте здраво и послушно дете за радост на мама и тате!   bouquet

# 92
Little Evil ,честито   bouquet Да е жив и здрав и много да ви радва!

# 93
Little Evilq, честито stork-boy Щърко май долетя по-рано, а Hug

Да ви е живо и здраво момченцето, да порасне голям юнак и само да ви радва!
Страхотно име Peace

# 94
Little Evil, да ви е жив и здрав Аспарух! Да е мнооооого щастливо юначе и винаги да ви радва! Бързо възстановяване  bouquet Hug

Добре дошла петя! Докторката си знае най-добре, но все пак я попитай за високата доза. По принцип се започва от ниска доза и постепенно се привиква организма към по-висока.
Всички прекрасни мами в темата са забременяли с високи антитела, така че твоето ТАТ, което дори не е толкова над границата не трябва да те притеснява. По-проблемното от двете е МАТ. Повечето ендокринолози, може би иизключение е д-р Тодорова, не обръщат внимание на антителата, защото няма доказана терапия, която да им влияе и те имат тясно специализирана функция, а именно да се борят срещу хормоните на щитовидната жлеза. Чрез приема на лтироксин, в организма се възстановява точното количество, унищожено от антителата, и така организма отново е в хармония. Най-разпространеното нещо, което се взима за антителата е селен, така че ако искаш можеш да го взимаш като хранителна добавка. По време на инвитро е вЪзможно и да ти предпишат лека доза кортикостероиди, които временн супресират имунната система, следователно и антителата и така се избягва евентуално унищожаване на зародиша от антителата на организма. Ти обаче, с твоите стойности на тсх и тат, не мисля, че има от какво да се притесняваш. С нивата на пролактин и естрадиол изобщо не съм запозната и не мога да дам съвет Simple Smile успех

# 95
  • Русе
Little Evilq да ви е живо и здраво момченцето, много да ви радва и да ви носи щастие.
Ех момичета, направо ме замислихте за моята доза, май е висока. Какво да правя, по принцип докторката ме вика чак след месец и половината след като си направя повторно изследване на ТСХ?

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 22:27 от Петя78

# 96
Честит син LITTE EVIL ! Да Ви е жив и здрав и много да Ви радва  Hug Grinning

# 97
Little Evil, честито и от мен! Възстановявай се бързо, за да се радваш пълноценно на твоето щастие!
Петя78, според мен zazaza е много права като казва, че трябва постепенно да вдигнеш дозата, а не така изведнъж. Примерно аз пия 12,5мкг, защото от 25мкг не се чувствам много добре. А ти с тая доза не знам как се чувстваш. Ти всъщност започна ли ги вече? И моето ТСХ беше почти колкото твоето, когато започнах еутирокса - 3,09.
Аз във вторник съм при д-р Тодорова, ще я питам за Коентим Q10 какво мисли - дали може да окаже благоприятно влияние.

# 98
  • София
Little Evil, честито малък син с прекрасно име!   bouquet  bouquet  bouquet
Чакаме те тук да разкажеш защо е било проблемно раждането,както ид а ни покажеш снимки на малкото дребосъче! Hug

# 99
  • Пловдив
Петя, аз не съм много ведующа относно хашимотото, понеже се сдобих с тази диагноза по едно и също време с теб, но и на мен ми се струва голяма дозата ти еутироксин, при условие, че аз приемам същата на първо време с ТСХ 37.5, което е с огромна разлика от твоето. И на мен д-р. Начев ми обясви, че ще се върви евентуално към увеличаване на дозата, че не е добре да се смъкне хормона с голяма доза еутирокс, защото после трудно се уцелва подходящото количество. Моят съвет е да посетиш още един ендокринолог Simple Smile
Честито бебче на little evil  bouquet

# 100
  • Русе
Благодаря ви за съвета. Не мога да кажа как ми понася тази доза, защото днес сутринта изпих първото хапче и е рано още да кажа.

# 101
Евилче , честит юнак   bouquet Да е много здрав , умен и само радости да ви носи  Hug

# 102
  • София и там където не се пуши
Little Evil - честито   bouquet  bouquet  bouquet

# 103
  • ВАРНА
Как хубаво ми започва седмицата  Simple Smile

Little Evil, честито бебче  Simple Smile  Hug Нека расте здрав! Mнoго хубаво име сте му избрали!
Бъдете горди родители на това малко човече!

Не се притеснявай за кърменето. Ако стане, стане. Аз не се справих. Ева изобщо не засука. Цедих с помпа. От 20-тия ден беше на смесено хранене и след 40-тия ден само на АМ. Ако имаш желание да кърмиш - потърси някой от консултантите на ллл.

Simple Smile Grinning

# 104
  • София
Ееееееее, Евилче, направи ми сутринта  Hug Честито бебче, да е много здравичко и послушно, да папка и да расте   bouquet
За кърменето и аз да ти кажа, не се притеснявай. Според мен с първото дете почти никога не се получава, със сина ми беше като при прасунчо - от 20я смесено, от 40я изцяло АМ. Толкова е здрав (чук-чук на дърво!), че ми разби всички притеснения. Сега с буболечката всичко тръгна от само себе си, аз се бях настроила, че няма да мога и нея да кърмя, пък тя ме изненада.
Важното е и ти, и Аспарух да сте спокойни, пък дали от гърда, дали от шише ... каквото дойде. Как му казвате на галено  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт