Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 564
  • 715
  •   1
Отговори
# 75
Лека бременност на всички бъдещи майки Hug Hug Hug  Моите изследвания са другия месец.

# 76
Здравейте,

На всички бременни желая спокойна и безпроблемна бременност:)
Не се притеснявайте и се следете редовно, всичко ще е наред:)

На останалите момичета усмихната дни и ведри мисли и нормални резултати:)
Поздрави
  bouquet

# 77
  • Русе
Здравейте момичета. Да се запиша и аз тук. Казвам се Петя и след едно неуспешно инсе, и взето решение за инвитро си направих изследвания. ТСХ 3,16 /0,27-5/,   ТАТ 134,2 /0-115/,                    Пролактин 41/1,9-25,5/  и ЕСТРАДИОЛ 56 /39-189/. Днес ходих на ендокринолог и диагнозата е автоимунен тироид на Хашимото  Weary smile3518. Предписа ми Еутирокс 75микрограма сутрин по 1 таблетка и месец и половина никакво инвитро. На 22,03 ново изследване на ТСХ и тогава ще видим.
На всички бременни - успех и безпроблемна бременност.
Здравей Линетте и в тази тема.  Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 21:47 от Петя78

# 78
  • София
Петя...ТСХ не е чаака толкова високо. Момичета, май започнаха да извиняват всяко малко отклонение с Хашимото. Разбирам, че е модерна диагноза, но...внимавайте. Наистина. 75мг за тсх 3,16!!!!!!!!!!!!!!

Между другото вече чета за нколко жени (някой не пишат в темата, в други теми ги засичам), че са се излекували от Хашимото, а са били с дългогодишно високо ТСХ и прилежащите антитела. Мисля, че се получава някаква истерия и изведнъж ще се окаже, че едно най-малко 50% от жените сме с Хашимото.  ooooh! То само който не се е изследвал, само той не е диагностициран. За поликистозни яйчници толкова не се впрягат, колкото за едно ТСХ, което ДАЖЕ е в норми.

Помислете малко върху това. Peace

# 79
  • Русе
Петя...ТСХ не е чаака толкова високо. Момичета, май започнаха да извиняват всяко малко отклонение с Хашимото. Разбирам, че е модерна диагноза, но...внимавайте. Наистина. 75мг за тсх 3,16!!!!!!!!!!!!!!

Между другото вече чета за нколко жени (някой не пишат в темата, в други теми ги засичам), че са се излекували от Хашимото, а са били с дългогодишно високо ТСХ и прилежащите антитела. Мисля, че се получава някаква истерия и изведнъж ще се окаже, че едно най-малко 50% от жените сме с Хашимото.  ooooh! То само който не се е изследвал, само той не е диагностициран. За поликистозни яйчници толкова не се впрягат, колкото за едно ТСХ, което ДАЖЕ е в норми.

Помислете малко върху това. Peace

На мен ми обясниха, че за забременяване, е необходимо ТСХ да е под 2. При мен проблем е и ТАТ, едно от въпросните антитела. В интерес на истината имам симптоми на запъхтяване, сърцебиене, задушаване и напълняване. В рамките на година качих неусетно 16кг, като не съм пила каквито и да е противозачатъчни или хормонални лекарства. Незнам, дали е права докторката, дано да греши, но....

# 80
  • София
Петя78 , по принцип се цели ТСХ под 2 за забременяване с цел правилно развитие на плода. НО ТСХ около 3 не е причина да не настъпи забременяване. Не е и причина да не се развива правилно ембрион, понеже тук в темата имаме обратните случаи, нека да разкажат сами девойките забременели с ТСХ над 5-6 и май до 100 стигаше.
Не ме разбирайте погрешно, всеки да си слуша доктора.  Naughty
Но имайте едно на ум.
Задъхването може да е от напълняването, а напълняването от застояване. Или от кой знае какво...
Успех! Hug

# 81
Здравейте, момичета! Много моля който знае координатите на д-р Сарджева,
ендокринолог от Варна да ми изпрати на лични или тук, спешно ми трябват. Hug newsm17

# 82
Виж в Google, сигурно ще има.

# 83
Много ми е странно и на мен за ТСХ 3.16 да се даде такава доза Еутирокс...аз когато съм била с ТСХ в граници не съм пила хормона. Сега с ТСХ 7 пия по 25 мг...а най- странното според лекарката е че антителата са спаднали и са в граници. Да ви попитам момичета...колко време е нужно за да се натрупа хормона в организма и да се почувствам по- добре?

# 84
По принцип след 45 дни те викат за второ изследване значи това е срока да се натрупа хормона според мен, но аз се чувствах по-добре още след седмица. На мен също ми изписаха Еутирокса когато хормона ми беше в норма, но в горната половина и бебето стана след това така че вероятно има логика да пиеш хапчета дори когато е в норма.

# 85
  • София
Aз също започнах да пия лтироксин при ТСХ в норма, а сега въпреки че ми е под 1,заради бременността съм на доза 125.

# 86
  • ВАРНА
ха  Simple Smile magnet_for_happiness и m-i бременеят съвсем заедно  Simple Smile

# 87
  • София
Здравейте момичета, на 3 февруари в 8 и половина сутринта родих в Окръжна болница малко преждевременно първия ми син Аспарух, 49 см, 2930 грама   Grinning. Раждането беше тежко и имаше усложнения, но мина. Малкият засега е голям кротушко и сладурко, имам проблем с кърменето и е на АМ, но още малко ще помъча преди да се откажа окончателно от кърменето.

Днес ни изписаха и с таткото поехме изцяло новите отговорности  Heart Eyes

Честито на Линет Hug

# 88
Little Evil, честит ви прекрасен син с прекрасно име!Да ви е жив и здрав и с всичко ще се справите заедно:hug: Бързо да се възстановиш и да го нацелуваш от нас.  Heart Eyes

# 89
  • София
Little Evil  БРАВО на теб Simple Smile Честито момченце, нека да е жив и здрав и много радост да ви носи  Hug

Общи условия

Активация на акаунт