Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 665
  • 715
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ами ВечеПетя на мен никой не искаше да ми изследва дори хормоните и сама си ги пуснах заедно с антителата-да знам има или не хашимото.

# 121
Разбрах, магнитче, хиляди благодарности   bouquet Правилно съм се ориентирала, значи. Остава ми надеждата да бъркам и резултатите ми да са ОК  Praynig
В рамките на деня ли излиза всичко? Утре сутрин ще отида и силно се надявам до края на деня да имам резултати, че сън не ме лови от няколко дни...

# 122
  • София
Петя, личната си е лична, потърси си ендокринолог, не разчитай на нея.
За диагноза Хашимото освен изследвания, трябва да се направи и ехография на жлезата  Peace

# 123
Tака, излязоха ми хормоните:
TSH 2.12
FT4 16.38

Добре ми се струват; какво е вашето мнение? Знам, че е хубаво TSH да е до 2, но и това ми се струва ОК. ТАТ и МАТ ще бъдат готови чак утре следобяд...

# 124
  • София
Дообре са ти  Peace
Да и ако излезне/не ти го пожелавам/отклонение при ТАТ и МАТ отиди на ендокринолог за ехо за жлезата.

# 125
  • Русе
Е колко орехчета си хапнала? не можеш съвсем да ги откажеш. А и те са полезни за много неща, освен това. Йод, йод, но за косата например са много добри! Моя близка с орехи си оправи косата след раждането.

Трудно ще ти е с тази доза отведнъж. Сърцебиенето е точно от нея. Не знам защо при ТСХ - 3 са ти дали от самото начало по толкова. И въобще защо чак пък 75мкрг, много ми се вижда. При кого казваш беше?
При доктор Славчева, шеф на ендокринологичното отделение към МБАЛ - Русе. Спомням си, че пита колко кrлограма съм за да може да ми изчисли дозата- а аз съм 78 кг

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 22:51 от Петя78

# 126
  • София
Е колко орехчета си хапнала? не можеш съвсем да ги откажеш. А и те са полезни за много неща, освен това. Йод, йод, но за косата например са много добри! Моя близка с орехи си оправи косата след раждането.

Трудно ще ти е с тази доза отведнъж. Сърцебиенето е точно от нея. Не знам защо при ТСХ - 3 са ти дали от самото начало по толкова. И въобще защо чак пък 75мкрг, много ми се вижда. При кого казваш беше?
При доктор Славчева, шеф на ендокринологичното отделение към МБАЛ - Русе. Спомням си, че пита колко колограма съм за да може да ми изчисли дозата- а аз съм 78 кг

Много странно, аз бях с над 5 и ми изписаха 50 , никой не ме е питал за килограмите. Смъкнах го за около месец.

# 127
Здравейте! Много съм объркана и реших да споделя със вас проблема си! Имам един успешен за кратко време опит ин-витро, който завърши със кървене и загуба на ембриончето!Започнах нови изследвания в стремежа си да открия причините и се натъкнах на проблем със щитовидната жлеза-поставиха ми диагноза Тиредоид на Хашимото. Тъй като се надявах да започна втори опит ин-витро преди дни си направих нови контролни изследвания и се установи следното:

TSH 0.005  Стойност < 0.005 µIU/ml  µIU/ml   0,27 - 4,2
"стойност под обхвата на измерване"

Свободен Т4    28.07   ng/l   9,3 - 17   
Свободен T3    8.94   pg/ml   2 - 4,4   
ТАТ (Tg Ат)    22.9   IU/ml   0 - 115   
МАТ (TPO Ат)    105.0   IU/ml   0 - 34   

Д-Р Начев ми каза, че мога да започвам нов опит ,но от клиниката по репродукция ме върнаха да се лекувам първо! Искам да попитам дали някоя от вас е забременяла с хипер функция и дали после е имало проблеми по време на бременността? Пропуснах да отбележа ,че  имам възел от смесен тип! Притеснена съм защото той ми каза, че лечението може да продължи дълго!

# 128
  • до една звездичка
Много ми е тъжно, че и на мен се налага да се присъединя към вас... От друга страна, обаче, се радвам, защото от години разчитам на този форум за полезни съвети и мнения, както и за взаимопопомощ.

Накратко - след рутинен профилактичен преглед в края на януари, се оказах не с едно, а с две автоимунни заболявания, едното от които автоимунен тироид на Хашимото. Другото е тромбоцитопения, която след десетдневни вливания на системи в болницата, горе-долу лекарите успяха да стабилизират поне до ниво 91 на тромбоцитите.

Моите резултати на щитовидната жлеза са:
FT4 6.65 (9.0 - 20.5)
TSH 37.42 (0.25 - 5.5)
MAT 221 (<34)

Другата седмица имам записан час за преглед при проф. Коев във Варна.
А от днес пия Л-тироксин. Момичета, толкова ли е трудно с този хормон??? До обяд аз просто не бях на себе си! Толкова ми е лошо, че не мога да вървя. Главата ми беше като празна, непрекъснато се редуват топли и студени вълни... А пия само по 25! Не знам какво ще стане от другата седмица, когато го увелича на цяла таблетка?! Не знам как ще се справям, когато стане време да се върна на работа? Та аз не мога да мисля дори! Отминава ли този ефект? Свиква ли се с него?

А от всичко, което прочетох набързо в първите дни след диагнозата за страничните ефекти от лечението, за това колко трудно се лекува, от целия стрес и страх, който преживях, докато ми сложат диагнозата, покрай многото изследвания още не съм на себе си! Cry

Както и да е! Ще ви следя и ще се радвам да споделяме! Радвам се, че ви открих!

# 129
  • София
٠•● Dega ●•٠  Според мен ти е лошо не от хормона, а от ТСХ-то.
 В интерес на истината на някои хора им трябва време да привикнат с хормона..аз лично нямах и нямам оплаквания от него  Rolling Eyes

margopetrova Привет и на теб,за съжаление аз не мога да ти бъда полезна, с хипо функция съм и нямам представа как са нещата при хипер  Rolling Eyes

# 130
Добре дошла, дега!
Както магнитчето ти е обяснила, проблемите са от високото ниво на тсх и ниското на фт4. Веднъж като вкараш тсх в норма би трябвало да се почувстваш много по-отпаднало. Аз само около година имах симптоми преди диагнозата, като всъщност симптомите се ограничаваха в това, че се чувствах като изцедена и главата ми беше пълна мъгла. Бях като замаяна. Сега всичко отшумя. Успех.

# 131
  • Пловдив
Здравей Дега! Аз също от няколко дни съм с тази диагноза, моето ТСХ е идентично с твоето и симптомите са ми подобни, но имам чувството, че се позасилиха откакто приемам елтироксина. Моето обяснение досега беше, че организмът не е привикнал да получава хормона и е въпрос на време да се настрой към получаваната доза, но явно не е така.
Момичета, искам да ви попитам дали ТСХ се променя изведнъж след 45 дни или спада постепенно, защото разбрах, че контролата е след този период, но се чудя дали към 20-я ден просто така да не пусна едно ТСХ, та да видя как пада, или ще се разочаровам, защото промяната започва след 45-я ден? Simple Smile

# 132
margopetrova,  ٠•● Dega ●•, добре дошли и от мен! Най-важното е на първо време да се вкара хормонът в норма. Иначе и на мен отначало като започнах еутирокса ми беше дискомфортно, но после отшумя, може би след около месец. Сега мога да кажа, че се чувствам що годе добре! Днес бях при д-р Тодорова. Като отидох имаше само една жена да чака и минах бързо в сравнение с друг път. Прегледа мина добре, препоръча ми да се занимавам с йога, за да се изчиства съзнанието от излишни (повечето пъти негативни) мисли. Нещо такова обясни. Абе въобще парите за прегледа при нея ги давам от сърце! За нейните пациентки да кажа, че сега записват за началото на април. Хубава и спокойна вечер на всички Hug

# 133
Момичета от утрезапочвам да пия и желязо, на опаковката пише 2-3ч след Еутирокса така ли да го пия и дали не пречи нещо с магнезия ако се комббинира?

# 134
m-i, на моята опаковка на хормона пише минерали и витамини да се пият 4 часа след приема на хормона. Аз сутрин си пия хормона сутрин, а следобяд витамините.

Общи условия

Активация на акаунт