Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 804
  • 715
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте,отдавна не съм писала, но гаденето ми разказва игричката :/ Д-р Тодорова ми увеличи дозата Еутирокс на 125, не знам обаче докога? Магнитче, расте ли тумбака? Какъв цвят гащи очакваш?

Присъединявам се към питането  Blush

Аз покрай Аспарух забравям да си пия хормона, луда ме прави това дете, ЛУДА! Иначе е наддал кило и половина за първия месец, повечето му хранения са кърма, веднъж или два пъти дохранвам, защото виси на гърдите по час и нещо и пак реве- главно вечер.

Кога след раждането трябва да си изследвам хормона?

Хубав ден, момичета!

# 541
  • София
Евилче, на 45я ден каза Начев - демек като ти гледам лентичката - тия дни  Peace

# 542
Здравейте момичета,

Бях писала преди известно време(но това в случая не е важно). Вчера ми излязоха резултатите и два от хормоните са извън норма. Много притеснена, а резултатите са :
TSH - 4.27  (при реф. 0.27 - 4.2)
ТАТ - 58 (при реф <115) - това е в норма
МАТ 317 (при реф < 34)

Във вторник съм при лекуващия ми лекар и съм много притеснена.  Спрямо миналата година съм удвоила TSH , а МАТ се е увеличил с 1/3  Confused Според вас това дали има общо с умората, която ме съпътства тези дни?

# 543
Лилчо, резултатите показват, че просто процесът си върви. Вероятно имаш нужда вече от повечко тироксин. Ще ти го увеличат и хормоните пак ще се нормализират. За антителата лек няма.
Умората вероятно е следствие на болестта. Да не забравяме и сезона, който поначало води до умора и при здравите Peace

# 544
Здравейте,
Аз също искам да се включа в темата, от 6 месеца съм с Хашимото. Докторката ми беше изписала 12,5 Еутирокс, но при контролните изследвания се оказа, че хормона ми е 11. Увеличи ми дозата (10 дена на 50 и после 75). След три седмици обърнах внимание, че имам тежест в гърдите и се оказа, че пулса ми е много висок. Опитам се да намеря по форумите дали и някой друг е имал подобен проблем, но не успявам. Отчайвам се, защото и майка ми е с Хашимото и тя е по същия начин. Категорично е отказала да пие лекарства и е добре, скоро я накарах да се изследва, но нищо и няма, всичко е в норма.
Та отидох при докторката веднага и тя каза - 4 дни почивка и почваш по 50, но ми е доста зле. Пулса ми е над 100 и направо не мога място да си намеря.
Тъжното за мен е, че опитваме от доста време за бебе, но при тези резултати, направо не знам какво да си мисля. Моля ако някой е имал подобен проблем да ме посъветва. Със сигурност ще ходя на консултация при друг ендокринолог. Много благодаря.
Мария

# 545
птица много ти благодаря за отговора !   bouquet

# 546
здравейте момичета

минавам само да се отразя и да ви кажа, че не съм ви забравила

ние се гледаме, по цял ден едно и също

ще пускам и аз хормони др седмица, че нещо се чувствам много вяла и отпусната напоследък. Пия си хормончето 25 гр. всеки ден иначе, за други илачи нямам време, а и забравям /имам предвид аспирина и селена/. После с резултатите при Тодорова и да ми направи едно ехо на жлезата....

това е в общи линии, целувам ви

на бъдещите мами - лека бременност /видях, че има такива и много се радвам/

ПИСАНА, ЕРОТА, ПТИЦА, ПРАСУНЧО, КЛЕМИ -  Heart Eyes  bouquet Heart Eyes

# 547
  • София
marialencheva, може би наистина не е лошо да те види друг ендо. Нацелването на дозата е трудна работа, аз доста лекари смених, докато се кротна. Може би много рязко ти вдигат дозата, не знам, аз лично не съм имала проблеми с еутирокса и не мога да кажа от личен опит.

# 548
  • София
Здравейте,отдавна не съм писала, но гаденето ми разказва игричката :/ Д-р Тодорова ми увеличи дозата Еутирокс на 125, не знам обаче докога? Магнитче, расте ли тумбака? Какъв цвят гащи очакваш?

Присъединявам се към питането  Blush

Ами расте тумбака , благодаря че се интересувате:) Момченце чакаме..аз мисля бях споделяла  newsm78 , но както и да е  Simple Smile

# 549
  • Сфия
здраввейте! Аз съм на 34 години. Имам син 11. От миналия месец правим опити за второ дете. Видях 2 чертички и след няколко дена всичко приключи. От известно време насам ми прави впечатление, че на моменти имам сърцебиене и задух и, за това реших да си запиша час за ендокринолог. Спрях се на д-р В. Попов от ВМА. Имам записан час за 24.03. Той каза да отида с изследвания на ТАТ, МАТ, TSH и FT4. Пуснах ги днес сутринта и сега получих резултатите, които са:
FT 4 15.06
pmol/l 11.00 - 22.60

TSH 12.760
 mIU/l 0.35 - 5.00

ТАТ 55.20
 IU/ml до 115

МАТ - (TPO) >600.0
 IU/ml до 34
 Имам една седмица до прегледа, а ми е притеснено. Чудя се дали да преустановя опитите за бебе също. Ще се радвам да чуя мнения...

# 550
marialencheva, може би наистина не е лошо да те види друг ендо. Нацелването на дозата е трудна работа, аз доста лекари смених, докато се кротна. Може би много рязко ти вдигат дозата, не знам, аз лично не съм имала проблеми с еутирокса и не мога да кажа от личен опит.

И на мен ми се струва, че рязко са ти вдигнали дозата. От 12.5 за 2-3 седмици да скочиш на 75 newsm78 Нормално е да се мине първо през 25, после 50 и след 1-2 месеца, ако има нужда - 75.
Явно лекарката се е уплашила от високото ТСХ и е побързала да го свали, но не при всеки се получава без проблем. Както и да е, ще се нормализират нещата, но си трябва време, за да се успокои жлезата.

Колко време мина след последното изследване? Направи си пак да видиш как вървят нещата.
С какво ТСХ всъщност започна в началото?

За бебето не се притеснявай, то ще дойде, когато вкараш хормоните в норма. Обикновено за забременяване гонят ТСХ  под 2, но става и при по-високо Peace

Диди6,  Hug

Магнитче, погали тумбака Grinning

Мarrdata, от отбора си. Ще се оправят нещата, важното е, че си открила проблема Peace

# 551
  • София
marrdata ...мое мнение-преустанови опитите и заминавай на добър ендокринолог  Peace ТСХ ти е много високо за забременяване.
Препоръчвам ти д-р Начев от МД  Peace Peace Peace пиша го въпреки,че чета че вече си се записала за преглед при друг.

Птица, слушам  Wink

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 17:23 от magnet_for_happiness

# 552
Момичета и аз да се отчета - след високото ми кръвно от оня ден вече съм ОК. Вчера минах при д-р Тодорова без час и чаках само 20-ина минути. ТСХ ми е 1,91, ФТ3, ФТ4 също са ми в норма. Общия холестерол ми е леко завишен, но тя не го коментира въобще. Явно е било нещо инцидентно, но ми спря еутирокса за 2 седмици и после ще го започвам по 12,5 мг през ден (сега го пия по 12,5мг 5 дена в седмицата и 2 дена - по 25мг). Едни витамини дето бях взела от Iherb.com (съдържащи селен)и тя ги беше харесала, и тях ги спирам. Не сме довидяли нито тя, нито аз, че имат йод 150мг. Изписа ми бетасерк за виенето на свят, но се чудя дали да ги почвам и също така едни други хапчета, които като им чета листовката май са за успокоение. Не знам как да ги овладея тия болести и тия неразположения. То направо ме е страх, ако забременея какво ще става. Не знам как ще се реша и дали когато се реша за бебе няма да е вече късно.  ooooh!
marrdata, не се притеснявай излишно, ТСХ трябва да ти влезе в норма - става с хапчета, може би за около месец-два, при всеки е индивидуално. А относно МАТ - така ще си остане най-вероятно. Лекарите казват, че няма как да се повлияе на антителата. Някои пациенти успяват да ги намалят с приема на селен, но лично при мен не се получава.

# 553
здравейте

искам и друго да ви попитам - нормално ли е да се превъзбуди бебето от тези хормони.
днес ми е 6-ти ден ,който ги пия ( еутирокс100-1/2), и утре започвам по 1 цяло.

нещо всячески се опитват да ме убедят да спра да кърмя,а на мен така не ми се иска  Cry
това,което ги притеснявае,че не съм заварено положение ,а сега започвам лечение и да не стане беля и  много се притесняват от това,че антитела ще отидат в бебка  newsm78
педи спомена за превъзбуда и незнам дали си измислям,обаче наистина бебка е много превъзбудена- скача ,като луда ,неспира , а е супер нетипично за нея такова поведение  newsm78 newsm78

моля ,ако някой е минал по пътя да даде съвет.

# 554
  • София
Гала, аз бих слушала за това ендокринолога си, не педиатъра.
Не знам, не смея да ти кажа какво да правиш.
От НАПК ми предлагаха телефона на техен консултант-фармацевт, ако имам допълнителни въпроси, но аз нямах и не го ползвах. За съжаление съм го затрила някъде, но ако искаш, звънни на телефоните на НАПК и питай - ако ще се успокоиш.
Аз лично за себе си никога не съм имала колебания относно кърмене и пиене на хормон. Бях пуснала въпрос към ЛЛЛ заради други момичета, които се колебаеха, но честно казано отговорът им не помогна особено. Все пак - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=556311.0 това е темата.

Общи условия

Активация на акаунт