Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 561
  • 715
  •   1
Отговори
# 675
Захарта е около 8 най-много, сутринта е била почти 7, но тя всеки дан прави сладко или тестяно и е като децата казваш че не трябва и да ограничава а тя сякаш ти прави на пук и утре има нова торта.
Дори за профила като е ходила си хапнала еклер-с обяснение че трябвало да си покажат реално изследванията а не да лъже себе си  Shocked

# 676
  • София
Ох, майка ти е като мен, колко добре я разбирам горката  Confused
Според мен под 8 може и без лекарства да се оправи, ама с това ядене няма как да стане  Confused

# 677
m-i, дано лекарството помогне + диета.
разсмя ме, майка ми е същата! после пък ми става криво, че все и чета лекции....макар и да съм права....
на мен покрай една стимулация ми бяха изписали кортикосетероиди, които така ми завишиха апетита, че не можех да се позная, за първи път си представих какво и е на нея, ако винаги е така гладна.

# 678
Абе и на мен ми става гузно като се карам, но пресен пример вчера като се прибирала от лекаря си купила тави за кексчета заедно с хапчетата, но този път ще се заредя с търпение, че уж се опитва днес е пила само кафето със захар и си е купила пълнозърнест хляб  Peace

# 679
Здравейте!
Никога до сега не съм писала във форума.Не съм и изчела всичко по темата за Хашимото. Но се престраших и искам да попитам има ли някой измежду вас, който след започване лечение с еутирокс да е получил коремни болки. След многократни прегледи при гастроентеролози ми поставиха диагноза колит,хипомоторна дискинезия на жлъчка, пясък в бъбреците и ме накараха да си пусна антитела за автоимунно заболяване на черен дроб. Положителни излявоха само АНА /анти нуклеяри антитела/, които евентуално могат да са причина за  лупос или автоимунен хепатит. Казаха ми да направя изследванията отново, защото Варненската имунология в момента дава неточни показания точно на тези антитела.Промени на ехографа не се забелязват. За сега ми изписаха Креон, еспумезан и пробиотици. За жлъчката да пия на гладно зехтин с лимон или мед ако намам болка. Понеже болката се усили спрях този начин на лечение. Заместиха го с Химекоромон Унифарм, но още не съм запомнала да го приемам. Проблемите ми с дефикацията продължават. Изхождам се кашаво, с несмляна храна. Сутрин коремът ми е подут от газове. Усещам болка под дясно ребро и към гръбнака. Понякога вечер и сутрин изпитвам тежест в долната част на корема и кръста. След цикъл ме боли лява гърда. Утре съм на гениколог. Трябва да отида и на ехограф за гърдата. Всичко започна след започване на лечение с еутирокс, като преди това два месеца приемах Л-тирокс. Хормоните на щитовидната жлеза много бързо влязоха в норма, но жлезата е още твърда и трябва да редувам 25 - 35мг еутирокс.
   Има ли някой с подобни проблеми? И как се преборихте с тях?

# 680
Logoask, съжалявам за всичките ти болежки. Честно казано се съмнявам да идват от еутирокса, но нека да се включат и други момичета. Потърси теми за лупус във форума. Знам, че с кортикостероиди се успокоява ситуацията, когато е необходимо, но най-добре си следвай съветите на док за допълнителните изследвания. Провери или попитай док за непоносимост към глутен. Тя често съпровожда автоимунните заболявания и причинява неправилно исвояване на хранителните съставки. Нямам идея дали се проявява с твоите симптоми, но не пречи да попиташ док. Успех!

# 681
  • до една звездичка
Момичета, дали е възможно от увеличението на дозата на тироксина (от днес), да се чувствам странно? Имам предвид, че ми е доста замаяно, главата ме боли... Confused Сигурно е период на нова адаптация на организма? Имали ли сте подобни симптоми и вие?

# 682
Според мен е възможно! Аз съм убедена, че тоя еутирокс колкото помага, толкова и вреди. Аз например сега като не го пия (2 седмици си почивам) се чувствам супер. Нито сърцето ме стяга, нито ми се вие свят  Naughty Да не говорим, че откакто го почнах, тогава се почувствах болна, а не преди това, когата съм си имала хашимотото, но не съм знаела за него. КАкто и да е, хубав ден от мен!

# 683
  • ВАРНА
٠•● Dega ●•٠ , абсолютно възможно е. И при мен се е случвало при увеличаване на дозата -главоболие, топли вълни. Но това е само пъривя ден. След това всичко си идва на мястото. Наблюдавай се, но без да се вторачваш и ако продължи повече от ден-два, обади се на д-р Райков.

# 684
  • до една звездичка
٠•● Dega ●•٠ , абсолютно възможно е. И при мен се е случвало при увеличаване на дозата -главоболие, топли вълни. Но това е само пъривя ден. След това всичко си идва на мястото. Наблюдавай се, но без да се вторачваш и ако продължи повече от ден-два, обади се на д-р Райков.

Ще!
Hug Peace

# 685
  • София
Дега, аз без да съм си пипала дозата еутирокс, от смяната на времето насам съм все така  Tired
Та имай и това наум  Peace

# 686
  • вляво от асансьора
Според мен е възможно! Аз съм убедена, че тоя еутирокс колкото помага, толкова и вреди. Аз например сега като не го пия (2 седмици си почивам) се чувствам супер. Нито сърцето ме стяга, нито ми се вие свят  Naughty Да не говорим, че откакто го почнах, тогава се почувствах болна, а не преди това, когата съм си имала хашимотото, но не съм знаела за него. КАкто и да е, хубав ден от мен!

Абсолютно подкрепям казаното от теб, започнах да пия Еутирокс преди месец и едва сега, започнаха да изчезват(или по-скоро свикнах с тях) страничните ефекти като стягането в сърдечната област, световъртежа, да не говорим, че общата отпадналост и уморяемост не изчезна, а напротив. ooooh!

# 687
  • София
Здравната каса поема единствено ТСХ и Т4, направление може да даде и личния лекар.

Днес бях на излседвания - ТСХ, Т4, ТАТ, МАТ, обременяване с глюкоза (дадох 133 лв. в Бодимед). Резултатите хич не ме обнадеждиха - ТСХ за 5 месеца е скочило 2 пъти - от 2,3 на 5,08, а от тогава съм на по-висока доза Еутирокс, ТАТ се е покачил драстично на 601, МАТ е 466, инсулина пак е височък Sad В четвърък съм в ендокринологията, да видим.

Много неприятно, а сега на каква доза си?
Пиши после, какво са ти казали в ендокринологията и евентуално каква ти е новата доза.

Мен напоследък все ме боли и ме стяга гушата, но още не съм намерила време да отида да пусна изследвания, може би утре най-накрая ще успея да отида.

Току=що се връщам от преглед. Увеличи ми дозата Еутирокс на 75 мкгр., Глукофажа на 3 пъти по 1000 мгр.  Sad Жлезата се е активирала (каквото и да значи това), уплътнена, без възли.

Аз от метформина се чувствах много зле в началото, а хем много плавно го въвеждах. От Еутирокса не съм имала неприятни усещания, даже след започването му се почувствах наистина много добре, преди това постоянно бях уморена, отпаднала, без енергия. Ама сега пак съм така Sad

# 688
Здравейте, момичета. След като месец вече съм на доза 125 Еутирокс (по препоръка на Д-р Тодорова) ТСХ ми е 1,32 а ФТ4 14...Още не съм се свързала с нея, вие как мислите- добре ли е?

# 689
  • София
Здравейте, момичета. След като месец вече съм на доза 125 Еутирокс (по препоръка на Д-р Тодорова) ТСХ ми е 1,32 а ФТ4 14...Още не съм се свързала с нея, вие как мислите- добре ли е?

ТСХ и ФТ4 са добре,но ти си се свържи с нея. Simple Smile Независимо какъв е резултата винаги се прави консултация с ендото.

Общи условия

Активация на акаунт