Отговори
# 75
  • София
Момичета добро утро и от мен,

Днес синеочко става на 6м и исках да ви почерпя с едно топло кафенце и тортата, която си играх да направя вчера. Да ви е сладко...

а ето го и него:

П.С Честит Мини Рожден ден и на бебета - Деница, Йоанна, Денис, Ива, Рая, Гергана и Тимо. Да са живи и здрави и много послушни

П.П.С Ред шу бързичко да се оправяте, стискам палци

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 11:00 от adelina_bg

# 76
Момичета добро утро и от мен,

Днес синеочко става на 6м и исках да ви почерпя с едно топло кафенце и тортата, която си играх да направя вчера. Да ви е сладко...

Деси, да ти е жив и здрав Алекс, много да ви радва Simple Smile   bouquet

# 77
Мерси на всички за хубавите пожелания! Честито и на имащите "малки" рождени дни!
Гледам мерки и теглилки коментирате-ние в момента сме 6700 /имам кантар вкъщи/, но не съм мерила сантиметрите, на последната консултация беше 64 мисля.На мен пък моята беба ми изглежда голяма, особено като започна да я кърмя.Аз съм кинта и 20,но съпруга ми е 1.83.Много е подвижна малката, мисля че затова качваме по-малко-към 400/450гр.Започнах пюренце от няколко дни, но не мисля за измествам хранене още.На 14 сме на консултация и направо ми се гади като си представя пак коментарите на лекарката, че я мъча на кърма и трябва да дохранвам и т.н.В началото като качи 1600за месец ми викаше-"Ние дебели бебета не щем".Докато бях бременна все ми повтаряха колко е малко бебчето, как изостава с развитието.Писна ми от глупости вече Stop

# 78
Охх, подразних се, като видях какво разказвате относно коментарите по адрес на бебешките килограми. Хората явно нямат никакво чувство за такт.. ама колко е дебело, ама колко е малко, ама колко е дълго, ама колко е бяло.... ужасТ. Особенно това, което Либи каза - поздравления, че си се здържала. При нас пък има друга мода - щом бебето е дебело, значи е здраво ooooh! ooooh!.  Последната изцепка на дядо й беше - "ама да не е отслабнала" - т.е. дали добре се грижа за нея.
Ох, хайде тия хора да ни остават децата да си вървят такива каквито са. Най-важното е да са здрави.
Честита половин годинка на всички празнуващи!
Деси, моите адмирации за тортата, която си приготвила  Hug

# 79
Честито на всички празнуващи"малък"рожден ден  bouquetAdelina_bg,тортата изглежда чудесно,а Алекс е невероятно чаровен бонбон с прекрасни сини очи Heart Eyes

# 80
  • София
 Честит празник на  всички сладурчета -Алекс,Деница, Йоанна, Денис, Ива, Рая, Гергана и Тим.  party023 Tada  bigdance2

# 81
Честито на всички бебешорчета!Много да са живички и игривички,да раздавата на воля усмивчици и да не спират да радват всички около тях! Hug Hug Hug
Деси,прекрасно си се справила-може и поръчки да взимаш:)Много хубав Алекс на снимката:)И пораснал.
Наде,по-добре съм,днес си пуснах кръвни изследвания да се проверя все пак и сега докарах до кафенце и го пийвам в приятна  компания,т.е. вас:)
А за коментарите-хора разни,идеали разни.Най-важното е да са ни здравички наистина сладурите.Другото са относителни неща.А гладно бебе май май трудно ще го озаптим,ще се разчуе из квартала:)
Золка,а твоята педи вместо да те насърчава да кърмиш бебето,колкото може,дори и едно хранене заради имунитета-тя те обезкуражава.Не че трябва гладно да седи детето,но пък с лека ръка да ти казва -минавай на АМ...аааа
Айде много хубав ден от мен!  bouquet

# 82
Мерси на всички за хубавите пожелания! Честито и на имащите "малки" рождени дни!
Гледам мерки и теглилки коментирате-ние в момента сме 6700 /имам кантар вкъщи/, но не съм мерила сантиметрите, на последната консултация беше 64 мисля.На мен пък моята беба ми изглежда голяма, особено като започна да я кърмя.Аз съм кинта и 20,но съпруга ми е 1.83.Много е подвижна малката, мисля че затова качваме по-малко-към 400/450гр.Започнах пюренце от няколко дни, но не мисля за измествам хранене още.На 14 сме на консултация и направо ми се гади като си представя пак коментарите на лекарката, че я мъча на кърма и трябва да дохранвам и т.н.В началото като качи 1600за месец ми викаше-"Ние дебели бебета не щем".Докато бях бременна все ми повтаряха колко е малко бебчето, как изостава с развитието.Писна ми от глупости вече Stop

Мисля, че изобщо няма за какво да се притесняваш. 400гр. са перфектно наддаване за тази възраст и нашата педиатърка много се радва, че Миро не качва вече като в началото. И като чу, че вече почти нямаме дохранване, а сме на кърма - още повече се зарадва. И казва да си продължаваме така и изобщо да не бързаме със захранване.

Аз имам някакво наблюдение, че в последните години българчетата масово изсветляват. И най-вече очите. Едно време почти нямаше синеоки, особено в Софийския край. А сега гледам децата и бебетата и то почти няма тъмнооки. Аз например имам най-кафявите очи на света, мъжът ми е с блатно-сини очи и двете деца са ни яко синеоки. Какво е това чудо, нали кафявия ген бил по-силен. Чела съм, че по Скандинавия много им се е изродила расата и са изсветляли страшно последното десетилетие. Може ли и при нас това да става? Учените твърдят, че това е нещо като регрес за човешката раса. Аз се надявам да не е така и простата сметка да е, че като са дошли повече хора от цяла България към София, да са донесли по-светлите гени.(Моя мъж ни е донесъл добруджански гени Simple Smile)
Аз разбира се, много харесвам светлите очи, то нали кой каквото си няма го харесва Simple Smile

# 83
Честито на всички бебчета, които имат "малък" празник днес! Да са живи и здрави!!!  newsm51

# 84
Имам проблем и то голям... :
Снощи почна много силно да ме боли зъб , днес без на зъболекар , изчистиха го, и ми направиха сника, отдолу има събрана торбичка с гной   и зъба бил много зле и трябва да се вади... Казаха ми че не мога да пия Клиндамицин ( зъболекарката каза че се отделял и в слюнката и в кърмата) , а сега проверих и е с риск 1. Нз дали да го купувам.. Зъба нямало смисъл да се прави, бил много зле и за вадене, но и не можело да го извадят докато кърмя- смятам че заради упойките?  ooooh!
Случайно и показвам от др стана , че ми е подута челюстта ( то е отдавна и си мислех че е някакъв вид деформация) , правим снимка - той същия с торбичка отдолу  ooooh!
 И ми расте и мъдрец, който бута дригите и доринася за целия АД в устата ми , който също не можело да пипаме и да вадим докато кърмя.. Абе ужас...
Сега въпроса ми е към Христинда и може и консултантите - мога ли да пия Клиндамицин , и няма ли опойка с която да могат да ми извадят зъба, която да не пречи на кърменето..??? тя трябва да е силна сигурно и затова така ми каза зъболекарката..  newsm78

Сега ще звъня на гинеколога и педиатърката да чъя и тяхното мнение за кърмето и антибиотика и ваденето на тоя зъб.

Трябва да се измисли нещо , снощи бях способна сама да го извадя. Не отидох на спешен, защото има само 1 във Варна и са олигофрени, няма да съобразят упойката.. и имам едно наум за там от старо посещение.

МОЛЯ ви да помагате.

# 85
  • София
Честито на всикчи празнуващи 6 месеца.Все такак да слушкат,да са живи и здрави и много усмихнати.

Аз коментарите за вида на беба ги избягвам,чувала съм какво ли не,че била бяла,била голяма,че имала големи бузи(а не сме дебели) и т.н. Сега на мода е да ми намекват,че съм сгрешила,че късно захранвам,че е изключително кърмена(нали отказва всякакви шишета),със спринцовката също успеха е минимален,да не кажа нулев,остава да се пробваме като купя столче да пие директно от чаша,но силно се съмнявам.
Искам да ви питам,дали ако яде пюрета и каши,но не пие течности,съществува риск за здравето й. Също трябва ли да правя почивка от няколко дни преди да почнем пюретата.

# 86
Благодаря от името на бебе Гери за хубавите пожелания Hug  smile3510

# 87
  • в рaя
Здравейте и от нас! Simple Smile
Честит мини рожден ден на всички бебоци, Деси тортата наистина е страхотна, и малкия сладур също!
Ние днес пуснахме ПКК и урина и са ни много завишени тромбоцитите (653), хемаглобина е на границата (118) и хематокрита (0.348( е нисък. Това мисля са първи признаци за анемия, но не съм сигурна.  В урината пък има масово бактерии  Sad В понеделник ще отида да ги дам на доки да ги разчете и се надявам да пуснем още една урина, за да се види какви са бактериите. Белтъка пък е - опалестенция  newsm78
Гледам говорите за мерките - ние само първия месец качихме 1100 гр. От тогава по 300,400 гр. на месец, но доки смята, че беба изглежда перфектно и е идеална. Не приличала на недохранено бебе, затова да не се притеснявам. Тежим 6400 гр., 64 см. При нас коментарите също са, че си "мъча детето", че мисля само за себе си, а не за нея (защото искам да кърмя, а не да дохранвам и захранвам). В началото търпях, но вече директно ги режа, защото всички познати, дето ми даваха акъл как да се цедя след всяко кърмене, на колко време да храня и т.н. - ами всички се отказаха от кърменето веднага, защото видиш ли била им малко кърмата. Ми и моята все намалявама, ама кърмя! Просто имам желание!
MaPuHa88 дано минава по-бързо зъба, че явно много се е насъбрало!
Отдавна се каня да дам един съвет, но все забравям  Blush
Момичета, не сушете дрехи в къщи! Моята пленничка изпи сумати антибиотик, защото кашляла. Нямало ни нищо, но щом кашля, трябва да пие антибиотик  #Cussing out И така накрая се оказа, че е защото сушат дрехи в къщи, спряха -и кашлицата и хремата изчезнаха! Аз имах два дни, когато сушах и малката веднага се закашля, майка ми ми каза да спра и кашлицата изчезна на момента!По принцип всеки го препоръчва, аз ви казвам и моя опит   Peace

# 88

Золка,а твоята педи вместо да те насърчава да кърмиш бебето,колкото може,дори и едно хранене заради имунитета-тя те обезкуражава.Не че трябва гладно да седи детето,но пък с лека ръка да ти казва -минавай на АМ...аааа

Да не говорим ,че я избрах от тук, от форума като педиатър за изключително кърмене и късно захранване.И понеже ми е личен лекар, викам яяя, ударих джакпота.Да, ама не е точно така.

# 89
  • София
Добре де като всичко е толкова перфектно при изключително кърмене и късно захранване аз лично се питам защо са ви лоши изследванията newsm78. Опалисценцията е външно замърсяване-няма нищо опасно. Преди даването на урина трябва да се прави тоалет.

Общи условия

Активация на акаунт