Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 27

• 53 708
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Нихал ми е много противна.
Все недоволна и все мрънка нещо.
Не харесвам такива деца.
Няма нищо свежо в нея.
Филма е великолепен.
А тоалетите са номер 1. Laughing
Поддържам това мнение.
И освен това Нихал става горе долу само в главата, и то като я понагримират, иначе е една дребна ниска трътла, в едни серии към края преди сватбата я разхождат по дънки  - ле ле мале - къде му е на Бехлюл акъла  Sick  newsm09

# 106
  • София-в сърцата на моите деца
Е ,кво сега, ние "трътлестите" не можем да завъртим главата на един мъж ли? Laughing Малко обидно е..

# 107
     За мен истината е,че и  Бихтер  не му помага особено във вземането на категорично решение.Когато се приближи твърде  му казва назад,когато иска да се отдалечи не го пуска. Желае той да е винаги на една ръка разстояние от нея,буквално и така неясно докога. Една неустановеност в отношенията им витае. Трябва да решат заедно или всеки поотделно как да постъпят и другият да се съобрази с решението   и най-важното- да го претворят в дела. Когато на Бех не му изнася си стяга куфарите,добре,ама да продължава с твърдия курс ,тя ще се вразуми.А не аз такова първи да ти дам подаръка-парфюма от облога,да те погледам през прозореца,ако може пак да ми паднеш набързо и т.н.Тя по същия начин ,и двамата поддават и то сериозно.Бихтер вече почти е захвърлила колебанията си,докато той вижда че нещата излизат извън контрол и продължава борбата. Бихтер виждайки всички негови действия и думи,би трябвало да се отдръпне от него,особено обвиненията му,издаващи слабия му характер. Интересно ми е да видя дали ще прояви малко разум или вече е хлътнала безвъзвратно и не разсъждава съвсем.
    To ако всички мъже избираха жени само по красотата,колко неомъжени жени щеше да има  Joy Нихал преди да е трътлеста и всякакви други там епитети за външния й вид, е красиво ,умно и много богато момиче, влюбено до полуда и не искащо нищо от Бехлюл,само да е до нея. Той я избира с разума си,така че фактът че е нисичка надали има някаква стойност,по друго е оценявана тя.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 10:49 от charovnica

# 108
 За мен истината е,че и  Бихтер  не му помага особено във вземането на категорично решение.Когато се приближи твърде  му казва назад,когато иска да се отдалечи не го пуска. Желае той да е винаги на една ръка разстояние от нея,буквално и така неясно докога. Една неустановеност в отношенията им витае. Трябва да решат заедно или всеки поотделно как да постъпят и другият да се съобрази с решението   и най-важното- да го претворят в дела. Когато на Бех не му изнася си стяга куфарите,добре,ама да продължава с твърдия курс ,тя ще се вразуми.А не аз такова първи да ти дам подаръка-парфюма от облога,да те погледам през прозореца,ако може пак да ми паднеш набързо и т.н.Тя по същия начин ,и двамата поддават и то сериозно.Бихтер вече почти е захвърлила колебанията си,докато той вижда че нещата излизат извън контрол и продължава борбата. Бихтер виждайки всички негови действия и думи,би трябвало да се отдръпне от него,особено обвиненията му,издаващи слабия му характер. Интересно ми е да видя дали ще прояви малко разум или вече е хлътнала безвъзвратно и не разсъждава съвсем.
charovnica, без да съм гледала всички серии с превод ще ти кажа- хлътнала е яко! За съжаление в такъв момент си толкова слаб, че не виждаш ясно знаците, които получаваш от другия. В снощната серия за първи път се показа слабият характер на Бехлюл и най-голямата грешка на Бихтер беше, че не взе това под внимание. Нещо, което ще и изяде главата впоследствие.
За мен основната линия в цялата история, всички събития, както и краят се въртят точно около слабохарактерността на Бехлюл,  не толкова върху морланата страна на изневярата. Каквото и да си говорим той съсипа живота на всички- и на Бихтер, и на Нихал, и на чичо си. Единственият "печаливш" е Дениз, която много добре се възползва от съвета на сестрата на Аднан- "Чакай, и нашето време ще дойде".

# 109
  • София
Е ,кво сега, ние "трътлестите" не можем да завъртим главата на един мъж ли? Laughing Малко обидно е..
То че може - може, и се случва и в живота, но аз гледам филма за да се наслаждавам на красота, която в живота не присъства повсеместно, затова се дразня от формите на Нихал до красивия Бехлюл.

# 110
  • БГ
Здравейте романтични момичета Hug
Страхотни постове прочетох от Госпожата,Чаровница,Снежка ,Славена.
Всички, които сме тук предполагам,че не сме някакви студенокръвни кучки - и днес обичаме и се влюбваме, демек знаем що е любов и страст.Така че много ми е ясно състоянието на Б и Б.
В анкетата отговорих,че ще напусна Аднан,за да бъда с Бехлюл,та дори и да сгреша с този си избор,той ще МОЙ, а не на обществото,за което трябва да съм готова да си понеса последствията.
Точно това не е готова да понесе Бихтер - дето вика баба ми - хем сърби,хем боли....
Но при това кошмарно социално разделение в Турция - както каза и Бех - "Ех да живеех в друго време и друго място....."
Но да се насладим на тази страстна и опустошаваща любов.Филма гали сетивата ни с разкоша,които гледаме

# 111
То че може - може, и се случва и в живота, но аз гледам филма за да се наслаждавам на красота, която в живота не присъства повсеместно, затова се дразня от формите на Нихал до красивия Бехлюл.
Нихал в главата е много красива, но стои нелепо до Бехлюл. Не, заради това, че е трътлеста. Просто изглежда като дете до него.Не мисля, че ако се бяха оженили щеше да бъде щастлива. Бехлюл нямаше да спре да и изневерява. Нищо чудно и с Бихтер, ако не я беше "убил".

# 112
  Бихтер има много грешки-най-голямата е,че се омъжи за Аднан,втората че не  намери сили да прекъсне всичко с Бехлюл още в зародиш,третата-че не иска да види какъв е той всъщност,а си гради някакви въздушни кули за него,четвъртата - че ще се опита да го обсеби предполагам. В този момент точно разумът е най-добрият ти съветник,колкото и да е трудно да се вслушаш в него,той много рядко ще те подведе,за разлика от чувствата.  Въпреки всичко не мога да я съдя,защото както казах отстрани е лесно да видиш нещата,но когато си пряк участник преценката ти се замъглява.
  Бехлюл съсипва живота на всички,но не е само той единственият виновен.Бихтер,Нихал и чичо му  в една или друга степен му позволиха да  стане така. Бихтер е ясно защо,Нихал и тя заслепена отказва да види и да се вслуша в думите на Мадмоазел,чичо му защото не можа да събере две и две. Така че тук невинни няма и само един виновен,всички са в кюпа. А да обвиняваш друг за чувствата показва незрялост и неспособност да поемеш отговорност за себе си ,естествено по -лесно е да я прехвърлиш на друг.
   Връзката им няма бъдеще ,не само защото извършват предателство,а защото единият от тях е неспособен да се пребори,това ясно си пролича.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 11:10 от charovnica

# 113
Бихтер не пожела а и не можа да убие нещата в зародиш,защото на нея и беше любопитно.За първи път преживява подобно нещо.Как да се откаже?! Laughing
Да не забравяме,че тя си няма никого с когото да сподели какво бошува в нея.
Ако имаше някой който да я посъветва,сигурно нещата нямаше да поемат в този обрат.Във всички сериали главните герои си имат приятели и в много случаи вместо да правим догадки разбирам мислите и чувствата им когато ги споделят.Нито Бехлюл споделя,нито Бихтер.Всичко е оставено на нашето въображение и актьорска игра. Peace

# 114
А Аднан,ех този Аднан!Как пък така взе,че се усети?Той си спеше дълбокия сън-как се събуди!
Още нещо,което ме гложди от началото на филма:
Мадмоазел живее 12 години под един покрив с Аднан,нали така?
12 години сами в къщата,без никой да ги притеснява,пък и той е бил с 12 години по-млад!Е как така въобще не е имало сгоден случай да се разберат за всичките тези години???
Пък и сестра му-и тя-за всичко друго се досещат всички,само за това,за което трябва са тотално слепи!

# 115
Привет , момичета !  bouquet
 Като чета сега , се сещам за една любима и много поучителна книжка , тя е детска , но посланията в нея , са за всички възрасти ! Много мъдрост има в нея - предполагам , че повечето се я чели , а си я препрочитам непрекъснато ! За "Малкият принц " иде реч ! Peace
" Истинската красота е невидама за очите ! Тя се усеща със сърцето !" - перифразирам , разбира се !  Hug Познавам красиви хора , но с уродливи сърца , както и такива , които не са перфектни , но носят най- чистатат и красива душа в себе си !

Пожелавам ви спорен и усмихнат петък ! Hug

# 116
  Права си,Емели.Прави ми впечатление,че в този филм никой си няма приятели,никаква социална среда извън семейството.Нито Бихтер,нито Аднан, Бехлюл, Фирдевс, Пейкер,Нихал и т.н да  не ги изброявам всички.Прекалено капсуловани ги дават.Няма хора, с които  да споделят какво мислят и да получат съвет.Разпадът на връзката на Бихтер с майка й не е  случаен,вместо приятелки те са конкурентки. А чрез играта доста добре се справят да предадат душевното си състояние.
  "Малкият принц" е книга за големите  под формата на детска книжка,много мъдрост има в нея.Ако не си виждал най-красивото със сърцето си, се подвеждаш по онова което виждат очите и само времето и опитът те водят до тази истина.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 11:35 от charovnica

# 117
  • Пловдив
usmivkata20 на Аднан явно не му прави впечатление
уравновесената и мъдра мадмоазел. Прекалено е праведна.
Халоса се по младата и нестандартна, красива Бихтер.
Защо ли? Защото и господ не обича прекалените праведници.

# 118
Чаровница, Бехлюл има приятели, също и Нихал, а Бихтер има други контакти в нейните си занимания, но не се набляга на тях. Показваха ги няколко пъти в друга среда. Но те не са хора, с които споделят чувствата си. Истината е, че в Турция много държат на семейството и на отношенията вътре в него, но в това семейство май много не са успели да ги опазят тези отношения.

# 119
  • БГ
Привет , момичета !  bouquet
 Като чета сега , се сещам за една любима и много поучителна книжка , тя е детска , но посланията в нея , са за всички възрасти ! Много мъдрост има в нея - предполагам , че повечето се я чели , а си я препрочитам непрекъснато ! За "Малкият принц " иде реч ! Peace
" Истинската красота е невидама за очите ! Тя се усеща със сърцето !" - перифразирам , разбира се !  Hug Познавам красиви хора , но с уродливи сърца , както и такива , които не са перфектни , но носят най- чистатат и красива душа в себе си !

Аз пък се сещам за Йовков и неговата Албена!Историята в същността си е сходна с това ,което гледаме-най-общо погледнато!Та той казва -перифразирам - Ех,грешна е  Албена...Грешна , ама хубава-а-а....!

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 13:27 от di_ni

Общи условия

Активация на акаунт