ФЕВРУАРСКИ майчета очакват сладки зайчета! - Тема 30

• 23 751
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Полски Тръмбеш
4ЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ   bouquet ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ БЕБ4ЕТА, А НА МАМИТЕ- БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ   bouquet

# 676
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ И ТЕХНИТЕ БЕБЧЕТА!!!

И според мен този обрив по тялото е от претопляне, след като не е сменяна козметика или прах. Запомнила съм, че и в болницата и педито ми бяха казали, че бебето се облича с толкова ката дрехи, колкото е и майката + още един.

# 677
ЧЕСТИТИ БЕБЕТА НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!

За пъпчиците и аз мисля че най вероятно са от претопляне,при моето дете излизаха най много около вратлето.

Не знам вие как сте,но аз илизам в това хубаво време с бебета всеки ден?  Simple Smile
На някой случвало ли му  се е от пъпчето да изтече малко кръв?Съответно какво правите?Аз капя по няколко капки спирт почти при всяка смяна на памперса.

На мамите които им предстои раждане много стиснати палчета.

# 678
antoniast, да случва се да има кръв по пъпчето. Аз в такива случай го разкисвах с малко физиологичен р-р и с клечка за уши го почиствах. А защо капеш спирт при всяка смяна на памперса? Аз доколкото знам спиртта се слага след баня за да изсуши хубаво пъпчето да не задържа вода. Даже аз бях изрязала в няколко  марлички по една дупчица и я слагах на пъпа дупчицата и отгоре капех спирт за да не изсушава допълнително кожата където потече.

# 679
Izvinete za kirilicata, no pisha ot bolnicata. Vlizam samo da se pohvalia, che vchera rodih Alexandra - 3,100 kg, 50 cm!  
Opreraciata mina barzo i leko, a predi malko karmih za parvi pat , bebka zasuka vednaga shtom ia vzeh Simple Smile

Chestito na vsichki novi majcheta i palci za tezi, koito oshte sa 2v1  Peace Shte vi cheta i shte razkaja po-podrobno kato ni izpishat.

# 680
  • София
Честита Александра на Кама, жива и здрава да бъде и да радва мама и тате   bouquet

Много стана пусто в темата, дали от хубавото време дали от това че бебетата започнаха да се раждат Simple Smile

# 681
Честито на Лолита и Кама   bouquet - много радост и щастие на вас и семействата ви.
Деси, док каза, че препоръчва секцио по ред причини - едър плод, стрептококи, които в момента лекуваме, историята ми с високо кръвно, годините (уж не са много 32, но все пак за първо раждане) и....така. Е не ми се искаше, но му се доверявам и щом казва, че е по-добре, така ще е. Пък и колко мами тук разказаха успокоителни неща, няма да мислим лошите работи, както и Хей я казва и ще сме ок!  Heart Eyes

# 682
Честито на всички нови майчета и техните сладки малки бебчета!
Аз сега се връщам от МАйчин Дом.Давах кръв и урина, мериха тоновете на беболина, попълвах документация и си говорихме надълго и нашироко със сестрата и доктора от приемната за утрешното секцио.Много бяха любезни и усмихнати.Докторът се опита да ме убеди, че спиналната упойка е по-добрия вариант(и може би е така),, но мен ме е шубе от нея и си иска  твърдо пълна, както първия път.
Утре ме искат в 11 ч.в болницата, а самото секцио е от 13 часа.
Ще си взема лаптопа и ако информацията, която ми дадоха последн е вярно,че има НЕТ по стаите, освен в интензивното, веднага щом ме преместят ще пиша.

# 683
  • област Варна
Честити палавници на мама Бобчо, мама Лолита и мама Кама! Да са Ви живи и здрави и много много щастливи!

# 684
  • Varna, Bulgaria
Здравейте отново Simple Smile
Моят док ме направи разногледа след днешния преглед, но като че ли ми се иска да вярвам повече на днешния преглед, от колкото на преднишния Simple Smile
Преди малко повече от месец ми каза, че бебо е мн. голям (тогава 2500-2600) и едва ли съм щяла да издържа до средата на този месец...
Накратко прегледа от днес установи, че бебон не е чак толкова голям 3200 г., глава 95-96мм, плацента 1 степен т.е. още си е супер и доплера беше отличен, бебето се храни добре от пъпната връв. Нямаме пъпна връв около главата или вратлето. Главата си е още от преди месец долу в малкия таз и това в общи линии. Няма да се раждаме в следващите 10-тина дни , на 18 Февруари съм пак на преглед, но сега доктора каза, че вероятно ще си изкарам до края на термина.
Това от мен за сега  Hug
Честити бебчета на Лолита и Кама и всичко най-хубаво !
За пъпките на бебон на Мар Димитрова- и аз мисля, че са от претопляне, поне както ги описва. Аз на Валентина мазах същите с крема за подсичане и бързо отшумяваха.
Растина, стиснати палци имаш от сега от мен Simple Smile

# 685
  • Русе/Germany
Честита принцеса на мама cama. Много да ви радва и да бъде много послушна newsm32

Да попитам родилите мами нещо. Всички ли сте пили Арника?

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 15:13 от snejinka86

# 686
  • София
Привет, бъдещи и настоящи майчета. Днес пак късно успявам да се включа. Някакъв много натоварен ден ми се оказа, но ще го преживея.
Честито на Бобчо, Лолита, Кама и всички, които са срещнали съкровищата си в последното денонощие.

Да се оплача с вече стандартното - миналата нощ почти не съм спала. Киселините не ми дават мира и нищоооо не помага. Дори ранитидин взех (от жк ми бяха казали, че мога да го пия), но и от него ефект никакъв. А бебето, уж е ниско долу, коремът ми е спаднал и намалял и пак усещам как нещо голямо подпира точно стомаха ми. Но... още малко остана, ще го преживея.

За упойката при секцио - на мен отначало си ми казаха, че ще е спинална, пълната се ползвала вече много рядко и само ако има някаква причина да не може спинална. Гръбначното изкривяване, освен ако не е много драстично, не било причина. Лично аз така или иначе си искам спинална. Може да звучи налудничаво, но не искам нищо да пропусна.

Сега се чудя дали да си правя предварителен тест за упойки (по мое си желание), май не е практика да се прави в болницата, след като нямам изявени алергии.

Растина, успех!

# 687
  • София
Леле днес сериозен бебевалеж. Честито на Лолита и Кама и Бобчо! Живи и здрави, бързо възстановяване и прибиране у дома.

Аз днес бях на тонове, всичко е ок. Искаше да ме преглежда за разкритие, но аз не исках. Нещо ме хвана шубе Simple Smile

Елена, то зависи кога и какво ядеш вечер. На мен също корема ми е ниско, но ако ям по-късно и е тежка храната после не мога да спя изобщо и нищо не помага. Гледай да не ядеш най-късно сле 19 часа вечер. Това спасява положението до някъде или поне киселините по-лесно се подтискат със сода или хапче някакво. И аз имам голям проблем с тях още направо е ужасно!

# 688
Здравейте майчета,
ето ни и нас вече не две в едно.
Благодаря на всички за милите пожелания. И аз искам да честитя на всички родили (виждам, че доста вече име) и вече ще си говорим за бебшки работи.
Ще разкажа следващия път за раждането, само да успокоя всички, които се страхуват-не е чак толкова нетърпима болката. Само с правилната психическа нагласа ще мине лесно и бързо. При мен горе-долу така стана.
Първите дни голям зор с тая кърма и разранените гърди, но сигурно и това скоро ще преодолеем.
Сега се готвим за коликите, още нямам обаче оръжие.
Пъпчето на Вероничка падна на 4тия ден, чудя се това дали не е малко раничко?
Айде чао за сега и стиснати палчета за всички, които имат нужда.  Hug

# 689
Честито на всички мами сдобили се с сладки бебешондърчета!!! Да са им живи и здрави и много да ги радват:))

Лорин Изненадана съм, че мъжо ти точно мен ме е запомнил, защото аз Ви чета редовно, но като че ли не успявам да пиша толкова редовно:))
Има ли дребни пъпчици по вратлето е от претопляне!
За спирта - и аз с клечка за уши потопена в спирт почиствам пъпчето почти при всяка смяна на памперса, въпречи, че вече ни падна пъпчето. Но мисля, че още малко трябва така да правим, докато се изчисти от кръв, течност и да не се възпали.
За храната след секцио - първия ден само вода и бистър сок, после ми дадоха малко кисело мляко и едва след като отделиш газове ти дават да ядеш - при нас ни носеха меню и си поръчваш от менюто каквото искаш. За закуска ми даваха - чай, плодово кис. мляко и кроасан, за обяд си поръчвах супичка или салата и основно и за вечеря така. Много хубава си беше храната.
Вчера бяхме на преглед с бебо при педиатърката и сме качили само 80 гр. откакто са ни изписали, а то 1 сед. мина. А мъника си цока яко и аз си мислех, че вече видимо сме пораснали, а то няма такова нещо:( Сега в понеделник ще ни идва личната лекарка на преглед и да видим тя какво ще каже.
Стиснати палчета за всички които все още са 2 в 1 и им предстои раждане тези дни!!!

Общи условия

Активация на акаунт