Ендометриозата - това което лекарите незнаят- Група за взаимопомощ

• 124 558
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета, аз използвах 6 месеца ето този продукт www.healthherbs.com/product.php?pid=1335. Премахна ми болката, която имах, но кафявото зацапване преди цикъл така си и остана Rolling Eyes.
Засега усърдно използвам джинджифил, кардамон и куркума (благодарение на вас!)и съм много доволна. Нямам болки и неприятните газове Embarassed

# 91
Момичета, днес си взех епикризата от операцията и на нея няма диагноза ендометриоза! Пише: окончателна диагноза: субсерозен лейомиом на матката
При описанието на операцията пише: визуализират се множество ендометриозни огнища с размери 1/1 мм.; друго - киста 2/3 см за нея пише: част от жълто тяло в обратно развитие
Статус при изписването: здрав
От оперативния протокол имам диагноза ендометриоза. Докторът го нямаше, естестевено ще ходя да го питам. Вие какво мислите, какво пишеше във вашите епикризи?

# 92
o4akvane,би ли споделила как използваш този продукт,по колко и за какво по-точно помага?

# 93
Девойчета мили,

сетих се да ви питам с какво заменята захарта? Аз нали вече си обещах нищо от "лошите" да не си купувам, и почвам сега да се чудя за заместителите Wink) С разни там подсладители, захарини и прозрачни течности не искам, хем са сигурно и по-голяма отрова. Пробвах се лятото със "Стевия", ама направо съвсем откровено хич не ми хареса, по-добре даже мед, колкото и да са далечни като вкус.
Какво ще ме посъветвате?

Alexiana, във моята епикриза си пишеше мн ясно ЕМ, така че не мога да ти помогна :/. Но определено се посъветвай с още доктори, не само с нас.

boggy, благодаря ти мн. за изчерпателния отговор! Хубаво, че ви питах, то с тия (пре)много бройки ... Като се замислям върху думите ти, май най-добре да се обадя в мойта болница някой от докторите да м обясни нещо, а? Да не ги объркам накрая тия хормони ...
А гъбките проклети малко само да ми дойде повечко зора, нещо студенко (най-сигурно в сесия Wink)) - и веднага се събуждат ... аххггхррр!

А иначе противозачатъчните ги взимам даже не толкова "по предназначение", колкото за спокойствие на тялото. След като се "изсуших" едно хубаво на края на лятото с 6-месечната терапия и в началото на септемви официално се водих "чисто чистичка" и здрава Simple Smile) Лекарката мн. настояваше да ги почна пак (преди това 5 год. съм ги взимала без никаква почивка!). Още даже съвсем в началото при първия преглед го каза, и после при всички останали. Аз настоявах пак на леки (трифазни), защото последно бях с такива и мисля, че наистина са "light" версия.
Понеже се водя мн тежка форма на сравнително млада възраст и е прекалено вероятно да се завърнат гадориите, ако не правя нищо. Това е всъщност причината. А и понеже съм, поне из средите на форума, една от малкото, които не се стремят към забременяване, и особено след като съм видяла вече за година и нещо какви "чудеса" на природата са ми поникнали (от двете страни, по 6-7 см. бяха гадовете). Та докато не реша, че искам бебе, ще си се дрогирам Wink Разрешената пауза ми е дори 9 към 1 само! Т.е. 9 месеца с хапчета, един без, и пак наново.

И като за капак да се похваля и аз тези дни, че усещам някакво по-добро общо състояние. Спуквам се от джинджифил (поне като за мен Wink) - азиатски вкусотийки, разни чайчета, вчера открих в магазин даже и корените и сега ще се правя и аз на съвсем изрядна Wink)). "Лошите" както се разбрахме ги намалявам постепенно (че да не изпадна в абстиненция пък Wink). За кг. не мога да кажа, че за по-сигурно си нямам кантар Wink, ама някак си такава една съм ухилена  Laughing Е разбира се най-голямо влияние отдавам на слънцето, което аз за 6 години вече в тоя град не съм виждала тоооолкова продължително наведнъж (поне 2 седмици) Wink) Просто светът е по-различен така  Hug

По тоя случай едно голеееми слънчеви усмивки, поздравления за всички ни днес Simple Smile)) и аз отивам на детско парти, че те племенничките си растат ние докато се чешем по главите Wink

# 94
Здравейте, момичета! Записвам се и аз в темата. Чета я с интерес, защото и моята диагноза е ЕМ  Sad  и имам нужда да споделя с хора, които знаят за какво говоря.

# 95
  • София
Девойчета мили,

сетих се да ви питам с какво заменята захарта? Аз нали вече си обещах нищо от "лошите" да не си купувам, и почвам сега да се чудя за заместителите Wink) С разни там подсладители, захарини и прозрачни течности не искам, хем са сигурно и по-голяма отрова. Пробвах се лятото със "Стевия", ама направо съвсем откровено хич не ми хареса, по-добре даже мед, колкото и да са далечни като вкус.
Какво ще ме посъветвате?
.............

Агаве, кленов сироп,.... от подсладителите - Хускъл е най-доброто /като вкус/
Има течни стевии - Шоколад, ванилия - които са по-приятни на вкус

# 96
Djennika, за този продукт прочетох в началото на миналата година в "Зачатие". Едно момиче писа, че е много доволна и т.к. аз имах една непрестанна тъпа болка от страна на яйчника, който беше с ендометриозна киста(оперирана съм преди 2год.), та си го поръчах. Пише, че това е за жени предразположени и имащи ендометриоза. Приемах го 3 пъти на ден в една чашка с вода по 12капки. Болката ми спря. Това беше единствения ефект, който и търсех.

# 97
момичета, вижте какво намерих,може някои от вас вече да са го прочели:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3583

# 98
Здравейте отново. Тъй като съм нова не знам дали точно тук трябва да пиша, но искам да споделя с вас. Аз също съм с ЕМ и лечението ми трябваше да бъде със ЗОЛАДЕКС. Купих си две ампули но се оказа че съм с ограничен яйчников резерв и ми е противопоказно да ги използвам защото може да не ми го вазстановят след това. Така че сега си имам две ампули ЗОЛАДЕКС  и ако мога да помогна на някоя от вас нека ми пише на лични. Освен това ще се радвам да споделите с мен рецепти, билки, хранителни добавки и различни методи за лечение.

# 99
Nagy, действително не бива да ги използваш! Чети в темата, писано е за много добавки - основното според мен - диета - вияе благотворно на целия организъм, има пречистващ и намаляващ естрогена ефект. Подпомагане на имунната система - много билкови имуностимулатори има; преглед на хормоналните нива - ако има нужда да се вкарат хормоните в норма; билки, които действат противовъзпалително - примерно куркумата е такава, има и много други.
Говирих с доктора! Въпреки че в хистологията действително не е открита ЕМ, той е видял огнища. Добрата новина, доколкото може да се каже, е че са малки 1/1 мм и че колкото е могъл ги е обгорил. Остава да вярвам в тялото си, което има целия потенциал да се пребори!
И като стана дума - на някой с изписан лукрин/золадекс да му е правена предварително оценка на яйчниковия резерв?! Съмнявам се много...
Примерно аз имам стимулация с клостил бегит едни месец, което май също е противопоказно при ЕМ и води до влошаване, но никой не се беше сетил да го предположи преди това!

# 100
Здравейте момичета !
Имам приятелка с ендометриоза и от 5 год ходи по този труден път.
Има вече два неуспешни опита инвитро постоянно лечение и т.н.
Пиша , тъй като искам да й помогна .При последните консултации и бяха казали , че трябва отново терапия със Золадекс и тя си набави ампулите , но впоследствие се оказа , че има твърде малък яйчников резерв и сега ампулите се оказват излишни. Ако има нуждаещи се от тях моля ми пишете , тъй като има много голяма нужда от пари заради лечението. Ампулите са 2 броя и ги е купила то Румъния на по-ниска цена.
Благодаря ви и усмихнат ден !

# 101
Здравейте момичета,

много ме изненада това с яйчниковия резерв - никой лекар до сега не се е замислил дали имам намален или не яйчников резерв, което е многоооо лошо.
Настояват на всяка цена да се слагат, но нито мислят за страничните ефекти, нито пък за резерва, а всички тук сме нераждали и всички имаме една единсвена цел - бременност - БЕБЕ !!!
Във всички сайтове, които съм чела, навсякъде пишат, че ако искаш да забременееш направо към опити се пристъпва.
Тук всички лекари твърдят, че без лечение не можело - кое е вярно незнам.
Попринцип почти всеки с ЕМ има намален яйчников резерв  - аз в момента също правя изследване, но май и аз натам вървя  Sad / АМХ и Инхибин Б с ФСХ /
Кой лекар ми е много интересно ви е накарал първо да се изследва резерва и после да се решава дали да се слагат ампули или не?
Аз имам приятелка, на която след Лукрина така и не можаха да я стимулират  и да извадят дори 1 яйцеклетка - яйчниците стават лениви, спират да са активни и немогат явно да произвеждат качествени яйцеклетки .
 А от друга тсрана лекарите твърдят, че ако не проведеш лечението тогава яйчниците не произвеждали качествени яйцеклетки - кое е вярно ???

Защо Кломид да има лошо влияние върху ЕМ?Заради Естрогените може би?
Мен ако ме стимулират казаха по някаква нова методология с Ароматазни инхибитори.

# 102
Здравейте момичета,
И аз съм много притеснена, защото днес си получих резултата от FSH - 3.52 ( при референтни стойности  3.85 -8.78)- много се разтроих, а още не ми излязал резултата за яйчниковия резерв, но след този резултат какво мога да очаквам. Та днес му ударих един рев, знам, че това е нормално за нашата болест, но все се надявах, че при мен няма да е така.  Cry Cry Cry  Незнам защо ни изписват масово лукрин и золадекс преди да ни направят изследвания за яйчниковия резерв.
Освен всичко при прегледа след спирането на противозачатъчните се оказа, че отново ми се е появила нова киста и отново ме накараха да ги пия и другата седмица, ще ми правят пункция на кистата преди инвитро процедурата. Незнам, какво да Ви кажа, всичко от тук нататък зависи от Господ.

# 103
Boll,

не мисля, че има от какво да се притесняваш толкова - ниските нива на FSH не показват намален яйчников резерв !!! Показват липса на овулация !!!
Смятам, че е нормално при такова подтискане на яйчниците те да не работят добре.
Лукрина, противозачатъчните - всичко това е стрес за тях -  даже знам, че след дълго използване на противозачатъчни, при спирането им е необходимо средо 12 месеца те да възстановят напълно функциите си !
Ти ще правиш инвитро - което значи, че ще стимулират тези яйчници - не се притеснявай. Къс протокол е най -подходящ при жени с ЕМ, както и при такива с намален резерв !!!
Важно е съотношението LH/FSH - трябва да е 1 и много важни са Антимюлеровия хормон и Инхибин Б / те са за намаления резерв хормоните, които се изследват/.
Кистата ендометриозна ли е?Лошо - защо така се появяват тия гадове ....

# 104
Леле, колко знаете! Аз така като една "фтичка божия" си фъркам и всичките тия букви нищо не ми говорят ... а дано и някой ден като се засиля и аз по пътя с мъките, да не трябва да ги научавам Wink

Ах, а като си помисля като малка как си мечтаех да ме "удари" по главата едно бебе, от ония най-приятните изненади  Grinning
А тука като гледам май всичките сме засмятали букви и цифри ...
Като ви слушам май лятос ще трябва наистина да се прибера за едни обстойни прегледи, включително и за този резерв. Даже не ми беше и минавало през акъла ... Както и хормоналните нива и не знам си още какви чудесии.

boll, девойко мила, ако знаеш как ти завидях (за плача)! Съвсем сериозно, това е чудесно освобождаващо средство и по-добър успокоител надали има (не броим тука прегръдки от любими хора, особено, ако ги няма Wink). Най-хубавото му на плача е успокоението след това, аз толкова пъти съм си го "поръчвала" ... Ама нейсе, ставаше най-истински само при терапията ... Чак наистина ми липсва  Crazy
И да не забравяш положителната настройка, нали така Simple Smile)) Тук се скъскваме да си го втълпяваме, белкем наистина подобрява шансовете  Flutter.

An-Mari и Nagy, даже и да става дума за различни момичета - защо не ги пробвате и по някакви сайтове, подобни на ebay? Това тук поне добре функционира.

Alexiana, стискаме ти палци тогава на теб и твоето тяло Simple Smile)) Да ни информираш редовно как действа положителната настройка  Rolling Eyes.

Djennika, е и какво сега, според тая твоята хубава статия, която аз лично бях изпуснала, излиза, че щом ни е закодирано в гените, значи ... хрупаме - не хрупаме джинджифил, все тая ... Ха дано измислят наистина нещо от тези хромозоми, та поне следващият път да ни излекуват правилно  Laughing Шегичка  Whistling (бе то ... шега, шега, ама ...).

Благодаря ти   bouquet, denis_d, ще си ги потърся и сменям любимото бурканче с много преработената кафява захар с някое от тези още по-алтернативните Wink

И като за последно днес за общо сведение - личен пример имам как и това с противозачатъчните и забременяването е лична история. След години (повече от 5, може би 7) прием ги беше спряла за месец-два, поради друга причина, и тъкмо щеше да ги почва пак, и ... я "удари" едно бебе по главата, ама буквално Wink Онзи ден стана на 4 години това последното въпросното, на рождения си ден прокара колело, за след детския купон утре (с клоуни, ма моля ви се Wink) има подарък-изненада кънки (че и с наколенки Wink) и изобщо ... Joy  Grinning
А и друг пак мн. близък пример - тя май даже още повече години ги беше пила (7-8?), и да видиш как от ... примерно третия път Wink - ми то взе, че стана. И тя и тя едно бебче за чудо и приказ Wink)) Междувременно докато още не беше установила ритъм след бременността и дали вече наистина й идва ... и хоп - още едно "тряс", ама тоя път наистина голямо "Тряс" Wink И така, сега бебешките снимки от тяхния първи рожден ден са тоооолкова уникални с големия корем и малката кукла ...   bouquet

Май се размечтах нещо по домашните, я да си лягам най-сигурно Wink

Grinning
M.

Общи условия

Активация на акаунт