Fragrancex.com - аромати и доставки- 11 тема

• 52 853
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • Чукарландия
А ако не платя, какво ли ще се случи? Crazy

# 631
  • Балчик

няма да можеш да ползваш повече услугите на Габко предполагам, ще те отрежат, защото те ще трябва да платят вместо теб. Ако ти го позволява съвестта.

# 632
  • Чукарландия

няма да можеш да ползваш повече услугите на Габко предполагам, ще те отрежат, защото те ще трябва да платят вместо теб. Ако ти го позволява съвестта.

Ооо. Ужас. ooooh!

BBeLLa ,да не наливам масло в огъня, но как са ти освободили поръчката, ако не е платено ДДС?

Откъс от писмото: This is an invoice for the Duty and VAT we were required to pay customs on your behalf to enable
clearance of delivery of your goods. Import taxes are the responsibility of the Receiver, unless
the agreed delivery terms on the Waybill state otherwise.
For further information please log on to our website www.dhl.co.uk/duties

# 633
  • Варна
Не съм наясно с плащането на мита и такси в Англия, само си разсъждавам - как така куриерът ще плаща вместо клиентите си??? И както е писала и seemly защо ще доставя пратката, преди да са платени сумите? И после след сума ти време ще си търси парите? Ами ако не си съгласна със сметките, защо да си длъжна да плащаш? Не може да те поставят пред свършен факт, че и да се чувстваш неудобно заради нечия грешка или пропуск. Провери нещата и не бързай да плащаш без да се убедиш, че наистина дължиш нещо.

# 634
  • Чукарландия
Благодаря ви, момичета!  bouquet
Точно затова писах тук, за съвет, защото днес ми се стовари като гръм от ясно небе, това ДДС. И аз си ги мислих всички тези неща, dima1. Да, ще проверя, преди да платя. Peace

# 635
  • Балчик
Наскоро някой в някоя тема беше обяснил за облагаемите суми в Англия, но не помня къде го четох. Също както и тук си се дължат тия такси,данъци, мита и сумата не  е много над нашия праг. Разликата е, че  там всичко се плаща по интернет, бързо и лесно. Също се обясняваше,че посредника може да плати вместо теб и след това да си иска от теб парите. В това няма нищо чудно.Всичко, което правим си е на наш риск. Затова явно Бритс са написали изрично,че не приемат пратки, които минават през митница, за да не си създават излишни главоболия.

Съгласна съм обаче, че е нечий пропуск, още при даването на пратката би трябвало да се изискват всички дължими суми. Но пък може в чужбина да не е така, според нашите разбирания и искания. Добре е да се запознаем с техните закони, когато се захващаме с нещо такова. Едва ли Габко пък има интерес да превеждаш нещо на ДНЛ, ако наистина не им го дължиш,след като са ти дали линк към тяхната страница да платиш, те нищо не печелят от това.

П.П Не разбрах кое точно е ужас?

# 636
  • Чукарландия
Ужас е, ако не мога да ползвам вече услугите им. Mr. Green

А поръчах от Fragrancex, защото поръчвали преди мен, освен дължимото за поръчката, което плащат в сайта, други такси не са дължали. Пак са ползвали услугите на Габко. А последните, не че имат полза да плащам нещо на DHL, което не дължа, мисля, че просто са забравили писмото и чак сега са се сетили да погледнат, какво ли пише в него. Утре ще говоря първо с Г. Peace

ПП А Бритс превозвач-посредник ли е?

# 637
  • Балчик
Да, посредник са и аз затова спрях да ползвам услугите им, ползвам също Габко. Написали са това на сайта си:
ВАЖНО !!!!

НЕ СЕ ПРИЕМАТ ПРАТКИ ОТ КИТАЙ, ТАЙВАН, ХОНГ

КОНГ, СИНГАПУР И ВСИЧКИ МИНАВАЩИ

БРИТАНСКА

МИТНИЦА НА АНГЛИЙСКИЯТ АДРЕС НА ФИРМАТА  !!!

ВСИЧКИ ПРАТКИ ОТ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ

ЩЕ БЪДАТ ВРЪЩАНИ НА КУРИЕРИТЕ !!!

Дно се разреши въпросът ти по-бързо, наистина сумата не е никак малка.   Пиши  на ДНЛ да ти предоставят документ за платените такси и данъци, нали са платили, трябва да ги имат. Ако трябва пиши и на Габко, защото те са приели пратката и така мисля от тях ще търсят тази сума.

# 638
  • София
Току-що и аз платих 37 лири ДДС на DHL.
Имам две поръчки - от 19 и от 20 декември. И двете са за по около 250 долара.
Габко ми изпратиха писмо от DHL само за едната. Сигурно скоро ще получа и за другата Sad

# 639
  • Чукарландия
Току-що и аз платих 37 лири ДДС на DHL.
Имам две поръчки - от 19 и от 20 декември. И двете са за по около 250 долара.
Габко ми изпратиха писмо от DHL само за едната. Сигурно скоро ще получа и за другата Sad

Лодси, ти директно на DHL ли плати? Мен не ме допусна в системата им, та Гъбите платиха вместо мен и аз преведох на тях парите. Сумата ми беше 37.67 паунда, а на Гъбите преведох 100 лв. (взеха ми и такса превод). ooooh!

# 640
  • София
Да, директно на DHL платих - 36,84 лири или 83 лв. Дори дублирах плащането, та сега и с DHL трябва да се обяснявам...

# 641
  • София
Какъв беше облагаемият минимум за UK? Имам спомен, че е по-висок от този за Бг.

# 642
  • София
15 лири.
Между другото писмото ми от DHL е от 22 януари  newsm78
К'во са правили Гъбите до сега, че ми го пращат на 8ми март се чудя  newsm78

# 643
  • Чукарландия
15 лири.
Между другото писмото ми от DHL е от 22 януари  newsm78
К'во са правили Гъбите до сега, че ми го пращат на 8ми март се чудя  newsm78

И моето е от 17. януари. #2gunfire

# 644
И аз имам парфюми с Г от Януари  newsm78  Вече съм в очакване на честитката  Joy
Жалко че не си пазя фактурата имам спомен, че на единият парфюм цената беше занижена..

Общи условия

Активация на акаунт