® E-bay - тема 65

• 32 797
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
ОК. Благодаря ти. Явно ще трябва да се откажа  smile3518 Ако го намеря в друг сайт от държава в ЕС, ще трябва ли да плащам мита и други такси или само цената + доставка? newsm78
За 57$ стойност на стоката + доставка дължиш само ДДС /т.е. 20%/ и митническа такса, която май е различна в различните градове и варира от 3,50 до 6 лв. Мито се дължи за стоки, на стойност над 150E  Peace

Камиончето ми е 40$, а доставката 17$, т.е 20% ще дължа на 40$ или 57%, че нещо не разбрах newsm78
Отказах се да го поръчам с посредническа фирма, че ще излезе много скъпо, сега остава да проуча как става поръчката и да се моля да дойде Laughing
По закон се взема общата стойност, т.е. с доставката. На всички такива над 15 Евро или равностойността им в лева /което е около 20$/ се начислява ДДС.

# 151
Моля ви за помощ . Имам следният проблем ... Получих инвойс в пейпал да заплатя един спечелен търг,тъй като продавача ми писа,че му е сгрешен адреса в акаунта. Обаче регистрацията (пейпал) ми е от България и получих следното съобщение от продавача:
"Hi
I have checked with paypal and they have a payment from you but won't release funds to me until you send them a UK address.  I know I have it, but you must yourself send it to them as they have a Bulgarian address for shipping only.  Sorry about this but they set the rules not me."
Аз му изпратих адресът в Англия на личният имейл, в ибейската регистрация също ми е английския, но кака да му го изпратя чрез пейпал, Моля ви за помощ .

Съжелявам,ако досаждам, но не намерих отговор....
Моля ви за помощ.

# 152
Като изпращаш пари имаш опция да пишеш на продавача дексрипшън
другият вариант е да му пишеш от твоя мейл директно на мейла, на който изпращаш парите с молба да прати на еди кой си адрес

# 153
Моля ви някой с точност да каже какво се има предвид под
hardly used-immaculate condition
  bouquet

# 154
Здравейте!
Имам спечелени два търга, но не мога да ги платя. Когато отворя приключилия търг и се опитам да продължа плащането с бутона Pay now , ме изпраща в някаква кошница с това съобщение : Your shopping basket is empty. Имам успешно платени 12 търга до сега, не съм имала проблеми. Някой да е имал подобен проблем?

# 155
  • Варна
  bouquet
Има се предвид, че нещото почти не е ползвано и е в превъзходно състояние  Peace

# 156
  • София
Здравейте!
Имам спечелени два търга, но не мога да ги платя. Когато отворя приключилия търг и се опитам да продължа плащането с бутона Pay now , ме изпраща в някаква кошница с това съобщение : Your shopping basket is empty. Имам успешно платени 12 търга до сега, не съм имала проблеми. Някой да е имал подобен проблем?

Някой път като съм e-bay.com, а не в e-bay.co.uk ми дава, че кошницата ми е празна. След като се логна в английския нещата ми се появяват. Дано съм ти помогнала.

# 157
  • Sofia
Брей, споделете къде в ибея има кошница бе хора, много любопитно ми стана?!  newsm78
За 3 години, така и не съм разбрала, че има такова чудо там.  Wink

И похвалче  с любима марка, за бебкиня
( тъй казвам просто щото ми е най малкото Grinning ).

# 158
  bouquet
Има се предвид, че нещото почти не е ползвано и е в превъзходно състояние  Peace
Рядко ползвано, без петна.

# 159
  • на пистата
Здравейте!
това да не е покупка от магазин в ибей.трябва да има бутон и за плащане.на мен ми се е случвало,но вече не помня как ставаше

# 160
Здравейте!
До сега съм купувала от анг.ибей с доставка на адрес на фирма превозвач.Сега искам да ми пратят нещата до бг,защото цената на доставка е същата.Промених при плащането адреса който ми излиза в ибей,но нещо не става?Трябва ли да променям и адреса в paypal/там също е анг.адрес/?

# 161
Здравейте, някой скоро купувал ли си е от онези лакове цветни които към края на нокътя променят цвета си и стоят като френски маникюр  Rolling Eyes Не знам как да ги търся  ooooh! Помня само че излизаха около 7-13 паунда  Tired

# 162
Здравейте!
Да помоля за съвет за обява в E-bay. ВЪпросната е с опция купи веднага и направи оферта. Цената, която е посочена, не ме устройва за сега. ВИждам, че има и някой , който е дал вече оферта. Как се процедира в такива случаи? АКо и аз пусна оферта и тя се окаже по-висока от другата след изтичането на търга, продавачът задължен ли е да ми  прати артикула?
Благодаря ви предварително!

# 163
Момичета, много ви моля да ми помогнете. Продавача не е предал купената от мен кошара на организирания от мен куриер.
Ето това ми е писал.
i couldnt give the currier company the cot as payment hasnt cleared yet so they will have to come back the beggining of next week when payment will be cleared sorry about that
Аз съм платила още в петък и в статуса ми в пей-пал е отразено.
eBay Payment Sent (Unique Transaction ID #7X931225J93665035)

Total amount:
 -£37.00 GBP
Fee amount:
 £0.00 GBP
Net amount:
 -£37.00 GBP

Date:
 Feb 6, 2011
Time:
 13:30:27 PST
Status:
 Completed

--------------------------------------------------------------------------------

Item # Item Title Qty Price Subtotal
320644025936 pink graco travel cot  1 £37.00 GBP £37.00 GBP

Shipping & Handling via Standard Delivery
(includes any seller handling fees): --
Shipping Insurance :  --

Total: £37.00 GBP

--------------------------------------------------------------------------------

Shipping Address:
 Vesela pavlova
Access Self Storage
15 Tottenham Lane
London, London
N8 9DJ
United Kingdom

Payment To:
 samantha rawson    (The recipient of this payment is Non-U.S. - Unverified)
Seller's ID:
 xbabyxbigxmouthx
Seller's Email:
 Xx-mouth-xX@hotmail.com

Funding Type:
 Credit Card
Funding Source:
 £37.00 GBP - Visa Card XXXX-XXXX-XXXX-1646

This credit card transaction will appear on your bill as "PAYPAL".

Original Transaction
 Date  Type  Status  Details  Amount
 Feb 6, 2011 Payment To samantha rawson  Completed  ... -£37.00 GBP 

Related Transaction
 Date  Type  Status  Details  Amount
 Feb 6, 2011 Charge From Credit Card  Completed  Details  £37.00 GBP 

# 164
  • София
Най-вероятно продавача ти е дал грешен е-мейл за плащането и за това не може да получи парите.

Общи условия

Активация на акаунт