® E-bay - тема 65

• 32 914
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Алекс1  много ти благодаря за изчерпателния отговор  bouquet

# 391
здравейте от мен...чакам една поръчка от ибей..доставката е от Hong Kong...обаче мина повече от месец...как и къде мога да проверя дали е пристигнала и кога..от пощата ми казаха да кажа 13 цифрен код на поръчката ,а аз имам ITEM и 12 цифров код...това ли е номера на поръчката?

# 392
Не, не е това.
Трябва ти т.нар "Tracking number" или "Номер за проследяване", който трябва да ти е бил изпратен от продавача, но това не е задължително. Зависи как го е изпратил.
Освен това, от Китай се бавят нещата много. А и сега май при тях е Нова година, така че... 

# 393
не...нищо не ми е изпратил...

# 394
Не е и задължен да го прави.
Ако е нещо дребно - не го пращат въобще с тракинг номер.

# 395
и как да постъпя според теб...в пощата ми казаха,че искат този номер да проследят поръчката

# 396
В пощите са малоумни, това е всеобща истина.
Поръчката ти най-вероятно няма тракинг номер и няма какво да им дадеш.
Чакаш още малко, като междувременно ходиш да ги тормозиш в пощата, че доста често забравят да пратят известие.
Като минат 40-44 дни от датата на плащане, си пускаш диспут в Пейпал за неполучена стока.
Само внимавай да не изпуснеш срока.

# 397
къде се пуска диспут в Пейпал за неполучена стока ?

# 398
  • Варна
Благодаря ви за отговорите! Морена, особено ме зарадва. Остава да си намеря куриер и слагам главата в торбата Simple Smile

# 399

Айде виж в темата за Пейпал, да не ставаме досадни тук.
Там е написано поне на 2-3 места.

# 400
Здравейте, до сега не съм пазарувала от тук и имам доста запитвания. Например от другите сайтове си плащам с виза електрон, тук мога ли с нея и трябва ли да се регистрирам в пейпал? Как да разбера дали се доставя стоката до БГ и най- вече колко е доставката? Някой може ли да ми каже ориентировъчна цена за доставка?
Предварително благодаря!

# 401
Прочете ли 1-вия пост на тази тема?
Ибей не е магазин. Ибей е платформа, в която продават различни хора - физически и юридически лица.
Всеки сам си определя доставката. Няма ориентировъчна цена за нищо.
Има превозвачи, на чиито адрес в Англия можеш да си пратиш стоките.
По-евтино и по-сигурно е.
А от Англия до БГ е жълти стотинки.

# 402

Айде виж в темата за Пейпал, да не ставаме досадни тук.
Там е написано поне на 2-3 места.
...ок...благодаря,ще я прегледам...

# 403
vitalitykoki, а ти къде го въвеждаш номера, та ти дава грешка? Трябва да е в сайта на пощите/ куриерската фирма, с която е пратено.
Иначе текста е казва, че  е пуснал обявата отново,  като вероятно е имал повече от една бройка, та затова.

Бухта, моя приятелка е поръчвала два пъти от въпросния продавач, количка  и чувалче и двете неща са били нови и пристигнали като тикива и без никакъв проблем.

Daniela 82, имаш и пей пал акаунт, нали?!

Стана тракинг номера  Mr. Green Пише, че отпътува от офиса, ама дали е отпътувал или тепърва ще отпътува, един господ знае Joy Както и да е. Важното е, че всичко за сега е точно, и ще мине доста време, до като пристигне. А след като влезе в България, в сайта на наща поща ли трябва да въведа номера?  А иначе, така информативно да ви питам също - диспут трябва да се пусне до 45 дни от датата на плащането или от момента, в който съм натиснала "Buy at now"?  Благодаря  bouquet

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 19:56 от vitalitykoki

# 404
45 дни от датата на плащането.

Аз да се похваля от преди малко за детето:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1706027 … X:IT#ht_500wt_949 - маратонки Кларкс

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1905017 … X:IT#ht_500wt_949 - Пума Еспера пак за нея

Общи условия

Активация на акаунт