® E-bay - тема 65

• 32 909
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета, не съм много на ти с пазаруването в Е-bay  Embarassed /пазарувам предимно от Ларедута и следя другата тема/ но сега ми се налага да купя нещо от  Е-bay - кукичка за хлебопекарната.Намерих я, цената ме устройва, но чета тук за разни доставчици, диспути и други такива неща и не посмях да натисна бутона "Поръчай" преди да попитам тук вас, дали само това трябва да наравя или има и други тънкости който преди това трябва да усвоя?.Благодаря Ви предварително   bouquet

# 376
Момичета,купували ли сте от тези After Party Shoes :

http://cgi.ebay.co.uk/Bailerinas-Black-After-Party-Shoes-Rollabl … sh=item84b77d64a4

http://clothes.shop.ebay.co.uk/Womens-Shoes-/63889/i.html?_trkpa … ;_sop=1&_sc=1

Нося номер 5,
а номерата са 4-5 и 5-6.Чудя се кой номер да избера Rolling Eyes

# 377
  • Варна
Здравейте, имам нужда от съвет.
Харесала съм си количка в ибей, ето тази: http://cgi.ebay.co.uk/New-Bebe-Confort-Streety-Travel-System-Min … c4#ht_1774wt_1139 
Продавачът е с добър рейтинг, не намирам някъде информация, че не е нова или е екс дисплей и т.н. Постоянно листва нови колички в 3 цвята, все на такава цена, печелят ги по толкова - 99-102 паунда съм виждала, с по 1 бид обикновено. В Кидикеър количката е 235 паунда, за тук няма да обяснявам на каква цена е.
Въпросът ми е към тези с опит - изглежда ли ви надеждна сделка, трябва ли да се притеснявам от толкова ниската цена или да се пробвам смело. И още нещо - наистина ли няма с кого да се поръча до Варна в момента? Тази нова фирма всъщност би трябвало да ми я достави безплатно до тук, защото ще е над 100 паунда, но още не ми е съвсем ясна процедурата им.

# 378
siReni* , в оценките на продавача една дама пише, че са малко уголемени. Според мен си вземи 4 - 5.

Daniela 82, дай да видим обявата.

Бyxта, ако има някой от посредниците, който може да ти  провери количката при получаване, понеже в отрицателните оценки на продавача фигурират такива за сучпени колички.

# 379
  • София
Бyxта, аз бих си купила спокойно количката. Аз видях само 8 отрицателни оценки за този продавач, което на фона на  23 500 продажби е направо нищо. А дори и да й има нещо на количката, винаги можеш да отвориш диспут.

# 380
# 381
  • София
ето това е частта която ми трябва за хлебопекарната http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&catId=20710& … item=250754208381

Това е в немския ибей, но си има доставка до БГ - 6 евро.

# 382
Здравейте пак Stop
В Ebay на артикула, който платих ми пише:
eBay Note: The seller relisted this item. Какво означава това? newsm78
Тракинг номера, който ми е дал продавача се въвежда, в посочен от него адрес ли (защото ми дава грешка, като го въведа номера). Има ли някакъв друг адрес или начин да си проследя пратката? Става въпрос за Китай.

# 383
  • Sofia
vitalitykoki, а ти къде го въвеждаш номера, та ти дава грешка? Трябва да е в сайта на пощите/ куриерската фирма, с която е пратено.
Иначе текста е казва, че  е пуснал обявата отново,  като вероятно е имал повече от една бройка, та затова.

Бухта, моя приятелка е поръчвала два пъти от въпросния продавач, количка  и чувалче и двете неща са били нови и пристигнали като тикива и без никакъв проблем.

Daniela 82, имаш и пей пал акаунт, нали?!

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 15:46 от Morena

# 384
Здравейте! Никога не съм пазарувала от и-бей, всъщност никога не съм пазарувала от интернет изобщо и не съм много наясно, надявам се ще можете да ми помогнете. Харесах си един лаптоп в и-бей, регистрирах се, регистрирах се и в пей-пал, но за да направя потвърждение на дебитната си карта ще минат 2-3 дена, а лаптопа който харесах, търга му изтича утре следобяд. Имате ли представа как бих могла да го поръчам по друг начин, дали има някой който прави общи поръчки, чувала съм за други сайтове, но не знам дали и за тук става  Thinking .И как всъщност става точно доставката от Англия, защото продавачът доставя само в Англия, знам че има посреднически фирми, но как се прави точно, аз го поръчвам на техния адрес или как  Rolling Eyes Извинявам се за многото въпроси, но ми е за пръв път и нищо не ми е ясно, а много искам да взема лаптопчето  Praynig да ми помогнете                                                                                                         

# 385
Купи го,нищо,че не ти потвърдена картата.
Продавача трябва да е написал колко дни след покупката трябва да стане плащането.
Ако не пише ,му пиши,че ще платиш след няколко дни.Няма да има проблем.
Друг въпрос е ,че аз не бих рискувала да купувам  такова нещо от ибей Peace

# 386
Защо не би рискувала? Гледам, че продавача е с  доста висок рейтинг или и това не е гаранция?

# 387
Защото не се знае в какво състояние ще го получиш... доста път си е от Англия до тук.
Защото не се знае дали и каква гаранция има...

# 388
Да де, аз разбирам рисковете, готова съм да си ги поема, А как точно става с посредническите фирми, аз като купя нещото давам техния адрес, или по друг начин става?А и друга забравих да питам, само по веднъж ли мога да наддавам за едно нещо, т.е например сега за лаптопа ако предложа някаква цена и след мен някой даде по-висока, аз ще мога ли пак да наддам с цена по-висока от неговата или имам право само на едно предложение?

# 389
Преди да купиш нещото, още преди да наддаваш, сменяш в Ибей само /не в Пейпал/ адреса си - Primary shipping и Registration - с този на посредника.
Оставяш твоето име.
Когато спечелиш артикула, не се обясняваш по никакъв начин на лични с продавача, къде да ти изпрати стоката.
Когато тръгнеш да плащаш, ще ти излезе меню със shipping адресите ти. Избираш този на превозвача и плащаш.
Пишеш мейл на превозвача, че очакваш пратка на твое име /като си пишеш името, разбира се/ и в кой град ще си получиш пратката, как ще си я получиш и т.н. Погледни в сайта на превозвача какви изисквания за контактна информация има.
Когато пристигне пратката в БГ си плащаш на килограм само за превоза от Англия до тук.

Общи условия

Активация на акаунт