Какво количество играчки имат децата ви?

• 9 302
  • 138
  •   1
Отговори
# 105
Аз мисля, че на едно дете не му трябват планини с играчки. Идеята е да има няколко и да може да развихри фантазията си така, че да създаде една нова вселена с тях чрез игра.

# 106
Баткото имаше ОГРОМНО количество Mr. Green, просто бързо му омръзваха.

Сега дребното има малко, защото обича да играе с играчките които познава.Явно си е до дете.

# 107
С израстването количеството играчки драстично намаля...сега баткото си събира мини копия на коли,по този начин научава и много неща за всякакви марки автомобили.Малката има повечко,но се надявам и нейните да намалеят.
И аз мисля,че не е необходимо да имат много играчки,за да се забавляват в свободното си време.

# 108
Считам, че бебчо няма нужда от много играчки. Убедена съм, че може да бъде щастлив и с малко количество играчки, ако те са качествени, подбрани правилно и съответстват на възрастта и интересите му. Тук приниципът на Мечо Пух - колкото повече, толкова повече, носи само негативи. Към старите играчки допълваме нови с по-усложнени функции според възрастта и така.
С мъжът ми залагаме по-скоро на игрите с него, на това да му показваме как се играе с тази или друга играчка, а не да пасуваме отстрани и да го оставяме сам да се занимава, заринат от купчина шаренийки. А и при нас игра с тенджера, лъжици и щипки за пране се оказа много по-интересно и забавно от някое друго китайско пластмасово произведение.
Остарялата и вече безвъзвратно минала в графата „скучна” играчка,  ще подаряваме на познати, на детски дом, яслата или градината – варианти много.
Опитът с книгите при малчо, който е почти на девет месеца се изчерпва  с книжка от плат, с гумени ъгли, удобни за гризане, дрънчаща и шумоляща, тип чантичка. Не, че ги подценяваме, правим опити да разглеждаме картинки и да четем приказки, но бързо губи интерес, ако не успее да накъса  или смачка страницата, а тази от дебел картон лети волно из стаята. Периодът ни е такъв. Laughing За по-безопасно в употреба влизат комплект меки кубчета, малки топки и няколко чесалки за зъби, а аз съм в ролята на доброто куче, което носи топката. Дребчо не се спира, кипи от енергия и любопитство, което задоволява и с няколко интерактивни и музикални играчки. През деня му предоставям не повече от 1-2 от тях, останалите са далеч от погледа му и така всяка се появява като нова по няколко пъти в седмицата. Малкия „изследовател” иска да пипне, да подуши, да вкуси, да види, да чуе всичко и само част от тези потребности могат да се задоволят с играчка...

# 109
  • Sofia
И аз мисля, че няма нужда от много играчки. Детето, което развива добре фантазията си успява да се забавлява добре и  с малко играчки. Има деца с купища играчки и все им е скучно, може би те не знаят как да си развихрят фантазията за да се забавляват знам ли..

# 110
Ами това е, което ме интересува - с какъв обем играчки средно статистически разполага едно дете? За количеството играчки в къщи има един голям кашон с играчки на двамата младежи,но тези на малкия са по обемни,докато на баткото са разни инструменти войници,все дребосъци които ако не са си в отделните опаковки заемат малко място.
Какво правите със старите играчки?Иначе баткото има и други играчки които са в старото жилище(при баба му),доста от тях занесохме в детската градина,всичко което не става(повредено и не е ценно) се изхвърля на момента.
Как преценявате дали играчките му са много или малко? Винаги съм смятала че има много играчки,аз не купувам такива,всичко което имат е подарено.Аз купувам книги,пъзели.
Може да вмъкнете и с какъв обем книги разполагат? преди 5 г когато се роди големия купувах Златни детски книги които излизаха всяка седмица с вестник труд(сега са прибрани и чакат момента ,когато започна да разбира купувахме приказки,почти всички книжки за Франклин

# 111
По моите критерии са повече отколкото искам. Виждам, че детето си играе с малка част и дори предпочита предмети от бита. Играчките са основно подаръци и наследство от братовчедчета. Но планирам едно сериозно редуциране на играчките, само да се постопли малко. Решила съм къде да ги дам.

# 112
  • София
 Ние възрастните сме неудържими ,нямаме спирачки да купуваме играчки. Laughing Все пак гледаме да са развиващи. Прекаляваме. Дъщерята занесе пак чувал с играчки в ДГ. Затрупани сме,но пък децата си играят с повечето. Наскоро влязохме с дядото в магазин за играчки и установихме ,че сме накупили почти от всички видове за възраста им. Така купувахме някога и за нашите деца,после раздавахме на познати дечица.

# 113
Ние имахме много играчки, цялата ни детска стая беше зарината. Искам да кажа от раждането му до сега. Но един ден реших просто за разчистя, определено беше спрял да забелязва плюшените, купчетата и всякакви там кутиийки, животинки и такива от този род. Събрах ги в кашони и ги занесох на вилата на тавана. 6 големи кашона, разчистихме стаята. Иии детенце почна да играе толкова хубаво, и така се радваше душата .. почна в началото с конструкторите на Лего, но бебешкият вариант Дупло. Съседката ни със съседското детенце с което играе сина ни, ни подари 5-6 комплекта на Дупло - полиция, цялата влакова линия и какво ли още не. Няколко месеца игра с това. Книги естествено имаме и си ги пазим и като ни омръзне някоя, вадим друга, купува нова и така. Но от октомври миналата  година Еми много се промени, почна да харесва съвсем друг тип играчки. Така купихме първият самолет на Плеймобил ..и се почна .. игра игра игра, после и летището на Плеймобил, после дойдоха Коледните празници и от там подаръци пак на Плеймобил - големият драконовски замък, пък айде още един рицър, пък айде още един ..пък айде това айде онова. И вече март месец имаме цял Плеймобил свят в стаята. Толкова е запленен от играчките на Плеймобил .. имаме също и хеликоптера големият, който е от Клиниката .. полицейската кола, басейна .. от новата бебешка серия имаме ракетата ..абе много и много от тези дребничките комплекти обича, които са само с човече и още нещо .. в началото на този месец му взехме мечтаната Пожарна .. спирам с това, че и аз почнах да се превъплащавам в Плеймобил живота. Та освен това много харесва да реди пъзели, обаче до 50 парчета. Взимаме само такива до 4 плюс, другите са му сложни. Реди ги с кеф, от 2рият път вече ги е схванал и реди самичък. Много се радва. Та се движим в тази посока .. харесват му, на мен да играе с него също .. с часове можем да седим в детската стая и да играем с човечетата и да измисляме всевъзможни ситуации и истории. Забавно е ..
Та така от отрупана стая с какво ли не, вече имаме свой собствен свят в който поне 3-4 часа на ден се превъплащаваме и забавляваме! Децата се променят много! Не бързо, но пък промените са толкова хубави и забавни!

# 114
Огромно! Двете детски стаи са пълни с играчки, доста от шкафовете в хола - също. От  известно време наложих вето на безразборното купуване на боклуци /според мен са боклуци/ - купувам само за празници, през останалото време - книги. От време на време правим разчистване - разни дребни неща /от KFC, Макдоналдс, шоколадови яйца и др./, а също и счупени - в кофата за боклук. Преди години бях напълнила един чувал с плюшени играчки и ги раздавах по светофарите на ромчета - голям купон беше. Стари и вече омръзнали играчки /запазени/, подарявам на близки дечица.
Като цяло, обаче, мисля, че са презадоволени Confused... Не се поддавам на манипулации, определено мога да казвам "не" и въпреки това, играчките са си направо безброй!

# 115
Има играчки, но не са прекалено много, защото позабравените играчки и тези към които губи интерес ги раздавам.
Забелязала съм, че му е по-интересно да разглобява и сглобява стар будилник, примерно, отколкото да се занимава с нова количка. По-бързо губи интерес, когато не е нещо занимателно и конструктивно.

# 116
  • Разград
Според мен, дъщеричката ми има повечко играчки, но се радвам че болшинството са големи. Има батут за градината, палатка, пързалка, дървена люлка, тротинетка, колело, акумулаторен мотор, има количка за кукли - зимна, няколко кукли - плачещш, ходещи, пълзящи и други, кухня, надуваемо магаранце за скачане, люлка слонче, мозайка, конструктор, доста дребни играчки, кукли Барби, много плюшени играчки и малки и големи. Има и книжки и то доста, защото аз и купувам всеки месец. Играчките са ни подаръци, а аз купувам само на рожденния и ден и на Коледа и нещо дребно на 1 Юни.

# 117
  • София
Имат много играчки, които вече са из целия апартамент. Преди, когато нямаха детска стая играчките стояха в хола, сега когато имат играчките са и в двете стаи + в надстройките на гардероба ooooh!. Миналото лято направих чистка, като част от играчките (счупените) ги изхвърлих, а друга част ги подарих. От тогава до сега, обаче пак се понатрупаха Whistling.

# 118
Много! Два големи кашона има в детската стая, като изключим топките, велосипеда, тротинетката, джипа, къщичката, люлките, ролерите....  Crazy Освен това и у двете баби има по един не малък кашон!
През зимата главно си играха с бакугани, като за тях имаме и някакво поле и други аксесоари, които не са ми много ясни Wink
Периодично и аз изхвърлям някои дреболии и по нещо счупено.
А за книгите - имаме доста за празниците купувам предимно книги! Сега им взимам поредицата на дисни, която излиза всеки вторник с в.Труд и 24 часа. Много я харесват! А да си призная и аз също!  Party

# 119
Повече отколкото има в голяма част от детските клубове.
Вчера един огромен кашон замина към дом за деца. Ще има и още.
С книгите положението също е преливащо, но тях ги оставям засега.
Всичко е купувано с цел ако е възможно да отлепя поне мъничко малката от себе си. Положението ни е ужасно скачено. Вещите не помогнаха. Проверено, но бях длъжна да опитам.

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 11:52 от рони

Общи условия

Активация на акаунт