Какво количество играчки имат децата ви?

• 9 271
  • 138
  •   1
Отговори
  • София
Ами това е, което ме интересува - с какъв обем играчки средно статистически разполага едно дете? Как преценявате дали играчките му са много или малко? Смятате ли, че играчките са консуматив, който периодично трябва да се подменя/допълня/обновява? Колко често? Какво правите със старите играчки? Може да вмъкнете и с какъв обем книги разполагат?

И каквото друго се сетите.

# 1
Имаме много играчки. Уж гледам да не купувам излишни неща, но по Коледа и рождения ден се събират малко по-малко. Бабите също купуват с повод и без повод- което не одобрявам, но кой ли ме слуша. Имам по-малък брат и от него идват доста книжки и играчки, които майка ми е запазила. Добре е че една част се чупят и ги изхвърлям периодично. Друга част която вече не е подходяща за възрастта му прибирам, в очакване да се навия за второ дете  Grinning. Но като цяло смятам че повечето днешни деца са презадоволени от играчки и не умеят да им се радват, както ние се радвахме като бяхме малки.

# 2
Много и малко са субективни понятия. Но за моите възприятия, синът ми има ужасно много играчки и книжки. С изключение на колите и камионите, всички други са развиващи логиката, финната моторика, фантазията. Не купувам периодично, освен книжки, но въпреки това се събират много.
Тези, които са неподходящи за възрастта му, прибирам за бебето, други подарявам, трети нося по бабите. Личното ми мнение е, че презадоволеност може да има от ненужни играчки, но всичко, което спомага развитието не е илишно.

# 3
И моят син има много играчки-акумулаторна количка,пързалка,мотор,колело са само някои от по-едрите неща,отделно малки колички.И почти не ги поглежда,затова се убедих,че трябва да се купуват по-малко играчки и периодично,когато се нарадва  на нещо и му омръзне,чак тогава да се купува ново,за да може да го оцени.
Но книжките са друго нещо,имаме доста и от тях и никога не му омръзват,пази си ги,четем ги всеки ден,преразказва ги криво-ляво,общо взето-най-обича книжки.

# 4
 Според моите възприятия и моят син има прекалено много играчки- и образователни и нужни и напълно излишни, такива с които си играе и такива които не поглежда. Аз лично съм му купувала много малко играчки, но те си се събират с повод и без повод се подаряват. Излишно не знам дали е, защото когато се зарови в купа с играчките вади вадиии от кошовете и му е интересно да си ги разглежда. Понякога открива някои отдавна забравени и те предизвикват истински интерес у него. Все още е малък и единствено счупените играчки съм изхвърляла, но предполагам когато преминава от една възраст в друга излишните играчки на които вече им е отминало времето ще дам или на др детенце, детска градина или на някой дом за дечица.
 Книжки имаме...не знам какво е да са много или малко. Има от по бебешките с картинки и четири пет големи с много приказки. Искрено се забавлява когато му чета и не мисля, че книжките биха били излишни някога.
 Може би наиситна децата са пренаситени с играчки и не успяват да им се зарадват така както ние сме се радвали на нашите, не знам  newsm78, но пък това за мен не би било причина да крия част от играчките му или да не му купувам. Понякога прибирам някои играчки за известно време , за да може да ги позабрави и след това да им се радва, но това не ми е практика.

# 5
Stelfi-според мен Рая има доста играчки(има си игрална стая пълна с такива)-кухня,бебешка станция с количка и травел система ,Легота,детски лаптоп с интерактивни игри,Тв с ДВД-та и прочие,играчки за сглобяване,за фината моторика и развиващи фантазията,различни бутащи се колички,статив за рисуване и магнитни букви,детски магазин с каса,тролеи и продукти,надуваем спортен център за двора,пясъчник ,колело и скутери за игра навън,трамплин и голяма топка за гимнастика,тоалетка за Барби и за нея с аксесоари,гардероб с дрехи за преобличане и костюми,Барби къщичка с мебели,кубове за изучаване на азбука,смятане и цифрите,интерактивни карти  и т.н.,около 148 книги и 40 малки книжки ,само добавям нови според възрастта,опаковам старите или тези с които не играе  за другото дете(един ден като се реша:)),и всичко е в кутии сортирано по вид и материи и са скрити от погледа в огромен шкаф-гардероб .Така като извадя поредната кутия й е интересна,защото не е всеки ден пред погледа и и не се вади друга ако предната не е прибрана.Така че има доста играчки и книжки,но винаги се радва на нови такива и се добавят през 2 седмици поне нови .

# 6
Според мен количеството играчки е огромно. Както и книгите му.
Една част от играчките му изхвърлям, друга подарявам. Но попълненията са ежедневни почти.
Книги купувам постоянно, и за това не мога да се спра.

# 7
Когато детето разхвърли играчките из стаята - си мисля, че има много играчки, а когато ги събрах в торби при преместването ни, си помислеих, че са малко - събраха се в 2-3 големи чувала. Трудно човек може да прецени дали са много или малко играчките на детето му  Rolling Eyes Смятам, че не трябва всичките играчки да се изваждат наведнъж,а да се подменят периодично (например на 1-2 седмици) с други стари, за да не му омръзнат, а също да се добавя по 1 нова играчка на 2-3 м. например  според възрастта за разнообразие. Старите играчки засега прибирам, но обмислям и вариант за подаряване/обмен/продажба на други дечица. Иначе детето има около 10-15 книжки и те май са му най-интересни за разлика от плюшените. Последната му книжка е с коли  Mr. Green Това му е страстта  Crazy

# 8
Има малко играчки,които са купени и много неща,които той си приспособява за играчки/батерии,въжета,старо зарядно,изхабеният маркуч от пералнята и други такива си ги събира в кутии от обувки и за всяко нещо е измислил предназначение и начин на игра,пази дори пълнители от изхабени флумастери,които ползва за медицински инструменти/
Не обича и да играе с играчки от рода на коли,роботи,пистолети...Занимава се с пластелин,който често подновяваме,пастели,които почти всяка седм.също се подновяват,защото често ги настъргва с ножчето за пластелин и от настърганото приготвя разл.ястия.
Иначе книжки имаме много,всяка седм.купуваме по една-на обед и вечер преди сън му ги чета и след 3-4 дена той вече ги знае наизуст,не му омръзват,но щом ги е научил смятам,че трябва да го запозная с някоя друга история.Има не повече от 10играчки,които използва всекидневно и са от дълго време,все неща от рода на:мозайка,дървени мечета за обличане,детски лаптоп,конструктор,няколко дървени пъзела...

# 9
Според мен- достатъчно Simple Smile
Не са прекалено много, но не са и 1-2. Нямаме коли и мотори и пр. Наскоро бяхме на гости и там едната стая беше буквално склад за играчки, с които детето не си играело дори.. Смятам, че прекаленото презадоволяване води до неоценяване. Моето дете не пази изобщо, чупи и разглобява всичко, периодично изхвърлям. Купувам само с повод- рожден ден, Коледа...Тогава му подаряват и от родата и се понатрупват. Иначе си играе много с играчки, занимава се сам- строи и прочие.
Търпение да четем книжки няма, предпочита да му разказвам. Още повече обича да пеем Simple Smile

# 10
Количеството на играчките е ненужно громно ! Crazy
Сега понамаляха , защото дъщеря ми порасна , но пак са много .
Някои излезнаха от строя , други отпътуваха на село ( за лятото ) Wink
Иначе е стисната , не се разделя с играчките си , моля я да ги подарим на по-малки братовчеди , но тя не си ги дава ! ooooh!

За щастие обаче и книгите са много ! Heart Eyes
И продължават да се увеличават !

Абе от всичко по много !
Обича да има детето ! Grinning

# 11
  • Sofia
Според мен повече от необходимото. Два големи коша (като кош за пране от най-големите), плюс кола и слонче за бутане, двойна люлка, батут, палатки.... До гуша ми е дошло да ги събирам.  ooooh! Най ме е яд, че те всъщност изобщо не играят с тях, само ги разхвърлят. Периодично изхвърлям счупените и повредените, но пак са много. Трудно ми е обаче да спра да купувам. По повод, без повод когато нещо просто ми хареса или искам да ги зарадвам. Също когато съм ужасно скапана и искам да си осигуря 1 час спокойствие.  Mr. Green
Книгите никога не може да са много според мен. Моите имат 4 големи рафта от библиотеката, но не мисля че са много. Колкото повече, толкова по-добре.

# 12
Не мисля, че имат много играчки. Изглеждат повече, защото повечето са комплекти, например конструкторът е от много елементи, лекарският комплект, нещата за готвене и т.н. Като разпръсне малкият няколко колички по пода, наистина няма къде да се стъпи, но реално играчките не са много. Купувам само по повод - рожден ден и Коледа. Роднините обаче също подаряват тогава, та се събират повечко. Общо взето си играят с всичките си играчки, не постоянно, но периодично се сещат за някои и си ги вадят. Имат достъп до всички играчки, с 2-3 изключения.
Имат колелета за навън, камионче за бутане, което и на двамата вече е поумаляло, но е здраво и понякога искат да си го карат, шейна. Всички тези "превозни средтства" хич не са излишни, нищо че ми заемат коридора.
Книжки им купувам от време на време и двамата много си ги харесват. Вземам редовно и от библиотеката, защото не ни достига мястото.

# 13
Доста играчки има. Съдя по коментарите на майките, които идват на гости. И повечето съм ги купувала аз. Но, много рядко си играе с тях и за известен период няма да купувам нови.
Най-много играе с боички, моливи и пластелин. Също и е интересно да апликираме разни неща.

Книжки също има много. Около 100 и купуваме редовно нови (в блока ни има книжарница Simple Smile)

# 14
  • София
При нас също са... доста.
Счупени и дребни - изхвърлям. Периодично се попълват колекциите на дребния от колички, всякакви.
От каката оставихме почти само плюшени. Другите дарихме.
Има и една забравена торба, която мислех да изхвърля, но каката се размрънка. Та я прибрах в килера. В един светъл ден ще я изхвърля.

Общи условия

Активация на акаунт