Какво количество играчки имат децата ви?

• 9 275
  • 138
  •   1
Отговори
# 45
Ние много играчки не бих казала, че имаме, все пак е и малка. Аз досега играчка не съм купувала, подаряват й много и аз ги разделям по равно между двете баби и вкъщи, така има играчки навсякъде където гостува и не се събират много на едно място. Малката не се заиграва с играчки много- много, предпочита Бебе канала и игрите навън в пясъчника. Доскоро четеше книжки, вече не им обръща внимание, има обаче една книжка, което я четем ВСЕКИ Божи ден, казва се Дядо Коледа пристига Laughing
А да ви питам кои играчки смятате да пазите за внуците?
Детето ти е малко, като порасне друга работа - ще се интересува от книгите и играчките си и вечно ще чуваш думата - ИСКАМ Simple Smile
Значи да започна отсега да спестявам за този момент Laughing
За цените на играчките, за възраст 1- 2 годишни, играчка под 15 лв newsm78, някой дървен пъзел или рингове дето се нанизват, кукли, но това са първите играчки, които като се набавят, после не се сещам какво да измисля за тези пари Thinking Иначе за по- големите джунджурии много, но й качеството им предполагам, че е "невероятно" Laughing

# 46
Един път в седмицата? Това ми се струва адски много! Като знам, че за под 20-30 лв нищо неможеш да купиш...но всеки си знае. А тя сама ли си иска седмичната играчка или вие си й я купувате както купувате хляб примерно? Laughing

Отиваме и я избираме. Вече знае разликата между скъпо и евтино, понеже пазарува много често с мен. Под 20 лева са при всички случаи... с ловка тактика и насочване към определени места минаваме и под пет. Напоследък си избира от ония малките гадове с памперсите.

Преди сме и купували почти всеки ден, това си е направо постижение, че намалихме количеството.

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 11:10 от Iris04

# 47
  • София
Ние много играчки не бих казала, че имаме, все пак е и малка. Аз досега играчка не съм купувала, подаряват й много и аз ги разделям по равно между двете баби и вкъщи, така има играчки навсякъде където гостува и не се събират много на едно място. Малката не се заиграва с играчки много- много, предпочита Бебе канала и игрите навън в пясъчника. Доскоро четеше книжки, вече не им обръща внимание, има обаче една книжка, което я четем ВСЕКИ Божи ден, казва се Дядо Коледа пристига Laughing
Детето ти е малко, като порасне друга работа - ще се интересува от книгите и играчките си и вечно ще чуваш думата - ИСКАМ Simple Smile
За цените на играчките, за възраст 1- 2 годишни, играчка под 15 лв newsm78, някой дървен пъзел или рингове дето се нанизват, кукли, но това са първите играчки, които като се набавят, после не се сещам какво да измисля за тези пари Thinking Иначе за по- големите джунджурии много, но й качеството им предполагам, че е "невероятно" Laughing

за качеството...зависи... моят син иска нон стоп колички - те са по 3-5-7 лв, по-големите + реъсове и т.-н. са около 20 наистина...но такива по-рядко купуваме, той сега е на вълна хот уийлс...
качеството си им е ок...
бакогани, гормити, чудесии фигурки разни по 5-6 лв колкото искаш.
пъзелче ако купим и то е под 10 лв...
някакви пластелини,  неща за рисуване, апликации и т.н. също...книжки, списания и т.н. също...
такива друболии по-точно са честите покупки и детето е хепи...
големите подаръци ест по-рядко и по празниците...
аз забелязвам дори че в последно време се кефи и като му купувам дрехи, обувки и т.н. че чак се и хвали с всичко в детската все е дно е незнам какво си направо...

за малко дете също има варинати и пак не  казано да са боклуци.

http://www.toytownbg.com/?toy=10.6.1.0 ето ти много неща например от 0-15 лв за възрасти разни.
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.6.1.0.0.1.0.8 ето само за вашата възръст.

# 48
Тези са много сладки, но щерката едва ли ще им отдели повече от 5 мин., просто още не сме дорасли, на тази възраст е много трудно независимо от цената. Сестра ми римерно й подари за Коледа, книжка която говори на български за 35лв., еми само натисна едното копче, хвана се за главата(че я боли главата от шума Laughing) и край, само като я види се хваща са главата и бяга Laughing

# 49
Дори не мога да ги преброя - затрупани сме, най- редовно изхвърлям счупени или подарявам и няма отърваване. а думата ИСКАМ при баща му минава безотказно Sad

# 50
  • В заешката дупка
Изглежда имаме не много играчки, поне съдейки от темпа, с който купуваме. Играчки взимаме обикновено само по празниците. Плюс още може би 2-3 пъти в годината инцидентно. Един месец в България е по-безразборно. Там родата купува и подарява кой когато свари. Но си остават и там, с някои малки изключения.

# 51
Ами тези които оцелеят - определено са много. Даже на няколко пъти старите играчки, които вече не представляват интерес ги подарихме насам-натам. Иначе сме като в детските клубове от играчки и като в зоомагазините - от плюшени животни Simple Smile

# 52
Ей тези със сигурност ще ги запазя, не са счупени,а и не ми се подаряват:
Това, това и това
Всички други здрави, които ще бъдат актуални след години също ще запазя. Имам и място за съхраняване.

# 53
Огромно количество.
Винаги се изумявам обаче на следния факт - гледат реклами, искат въпросната играчка. Купуваме. Захвърлят я на втория ден на дъното на шкафа.
И пак играят с шалове от гардероба, възглавници и прочие.

# 54
Ей тези със сигурност ще ги запазя, не са счупени,а и не ми се подаряват:
Това, това и това
Всички други здрави, които ще бъдат актуални след години също ще запазя. Имам и място за съхраняване.

Публична тайна е, че в боята на всяка 2-3 играчка, има високо съдържание на олово. И, кой знае още какво и какви отрови се отделят с времето.
Пласмарии не складирам. Каквото не се ползва вече, заминава при познати. Макар че и моите момчета са с много скромно количество играчки.

Не се плаши. "Искам" не означава автоматично "получавам". Или поне не за мен. Още повече, че на по-голчмо дете, спокойно можеш да му обясниш това.  Simple Smile А, уж отглеждам децата си в средата на най-големите консуматори в света...

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 16:38 от Кейси

# 55
  • София
МНОГО.
Толкова, че стаята им няма мебели, а само играчки - като детски клуб.
Играчки купуваме периодично, по много, средно на 2 месеца, половината чупят и заминават в кофата, тези, с които не сме сполучили в избора, подаряваме поетапно на детската градина, поне други деца да играят с тях и да им се радват. Peace

# 56
Какво ще паzя zа внуците??? Ми никога не бях мислила zа такова нещо... Трябва да е наистина много стойностно и скъпо (не по стойност) нещо, каквото обаче не се е появило zа сега... И със сигурност трябва де "оцеляло"  Laughing и докаzало се... Нещо като хубава книжка, или.. абе не zнам. За сега май нищо не съм си наумила да паzя...

Но... като ви гледам как описвате беzумни количества... искам да ви кажа, че моят син е минал преz всякакви периоди на искане и имане на всякакви джунджурии от типа на Хотуилс и особено там раzни фигурки смотани.. Ами всички му омръzват невъобраzимо бърzо, до иzлиzането на паzара на следващият "хит" .. И се трупат, трупат.... Беzсмислени тъпотии, които са поискани, просто zащото са видени на рекалама десетки пъти. И периодично се освобождаваме от тях, отваряйки място на нови.. Е, това вече попремина, мисля, склава Богу. Защото си беше чисто беzумие..
Въобще много беzслислени играчки е имало у нас. Драzня се на подобно купуване на всичко... За малката няма да е така, ама айде да не се zаричам де  Wink . И беz това подаряването не мога да огранича. Иzобщо паzара, от там и децата ни, са zатрупани от старшни, никому непотребни глупости, това ми е впечатлението, придобито далеч от не само моето/моите деца...

А и да допълня, тъкмо сди мислех, че това бясно купуване е може би реzултат от нямането преди, детґсе вика хората са "като не виждали". И някои от писалите наистина ми zатвърдиха мнението, явно е така... Обаче и аz съм живяла тогава, иzобщо не съм имала много, zащото родителите ми си бяха съвсем обикновени хора... Но моите неща си ми стигаха, не zнам, никога не съм ламтяла zа още. И сега съм така.. И иzобщо нямам нужда да иzкупя света, zа да има моето дете това, "дето аz не съм имала", не zнам... Сигурно си е до човек, у нас тоzи, дето прекалява с купуването е мъжът ми. Ако не беше той, много от глупостите нямаше да ги имаме, но... иzскубва се и успява да ме "мине". Но zа моя радост и той се поосъzна вече, когато сам вижда, че доста от нещата си остават едва погледнати...

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 17:26 от Сова

# 57
  • София
аа на моят коли не му омръзват....
други глупости от рекламите купувам точно по 1, наай-много 2 да се кротне, че и такова чудо си има...но наистина повечето рекламирани играчки не  представляват реален интерес....но кооли...то е редене подреждане, броене, състезания....малки големи, огромни...край няма...вече 4 години де що е превоз няма отлепяне от него....така че поне за нот уилсите не протестирам само се дразня че се заби в тази марка, щто Пенчо и Генчо такива носели в градниата...
Но аз чак бясно и не купувам...не знам...някак на мен ми идва прекалено и ненужно....виж майка ми няма спирачки да му носи какво ли не, всеки път като идва... ooooh!

# 58
   Не вярвам да са останали от момичешките играчки за до пет-шестгодишни в Хиполенд или Марсел, която да нямаме.
и ние сме на този хал само че за момчешките.Имаме от всичко по много.Сега сме на вълна пистолети.За майтап реших да ги преброя и се оказаха повече от 60 бр.Баща му всеки път щом зарежда колата с гориво му купува метална количка.И тяхната бройка е внушителна.Направихме му подобие на детско клубче в къщи което е отрупано с играчки.Има си негов лаптоп(истински) и мерака му за игри е основно към него.Книжки също има доста,но четем предимно приказки.

# 59
Нещо лично към теб, но какъв е този мерак на родителите в Бг да купуват лични лаптопи, мобилни телефои и пр на 6 годишните си деца? ooooh! Тук ли сме много назад или вие сте много на пред? В смисъл и тук децата имат телефони и лаптопи, но не на 6... А и с телефон няма да го пуснат детето в ичилище.

Общи условия

Активация на акаунт