Какво количество играчки имат децата ви?

• 9 283
  • 138
  •   1
Отговори
# 60
Нещо лично към теб, но какъв е този мерак на родителите в Бг да купуват лични лаптопи, мобилни телефои и пр на 6 годишните си деца? ooooh! Тук ли сме много назад или вие сте много на пред? В смисъл и тук децата имат телефони и лаптопи, но не на 6... А и с телефон няма да го пуснат детето в ичилище.
ами лаптопа е може би единственото,която не сме му купили ние с баша му.Подарък е от брат ми.Понеже малкият е роден на 28.12,та решил да съчетае всички празници с един подарък.Беше му сложил разни образователни игри.Примерно така учи буквите и цифрите.

# 61
Не ме резбра, все тая кой го купил, въпросът беше как така е прието толкова малки деца да използват такива неща и дали е защото Бг напредва прекалено бързо? И как родителите намират това. Все пак компютъра малко или много не е полезев за очите, някои хора казват и за здравето по принцип, както и мобините, а това са деца-мънички дечица...
Може би това си е отделна тема всъщност...

# 62
Нещо лично към теб, но какъв е този мерак на родителите в Бг да купуват лични лаптопи, мобилни телефои и пр на 6 годишните си деца? ooooh! Тук ли сме много назад или вие сте много на пред? В смисъл и тук децата имат телефони и лаптопи, но не на 6... А и с телефон няма да го пуснат детето в ичилище.

Ами да ти кажа, мисля че принципно е същото - нямането едно време.. Както и надскачане с комшии, приятели, роднини кое дете да има повече и повече...
И аz беz нищо лично, просто си раzсъждавам върху цитата  Peace

Иначе, A.S.I.A., същото съм си мислиал и аz и даже обсъждах скоро с приятелка в БГ - тука ли са наzад, или в БГ има яко zорлем акселерация... И тук синът ми не носи телефон в училище, не е раzрешено, все още, а виж на колко е.. Май чак от догодина, като се премести в друго училище, вече ще носи. Иначе принципно има, zащото го пускам сам навън. Личен лаптоп няма още, достатъчни са ни НЕличните компютър и лаптоп, които са на всички в къщи. Личен няма, а и иzобщо не виждам zа какво му е да има скоро. Има ли някаква реална нужда, веднага ще купя, но иначе  Stop
Ами малко встрани от темата, но се сетих, пари носят ли при вас в училище? Тук не, поне до 4ти клас със сигурност, носят си храна и нещо zа пиене от къщи, пари няма къде да храчат въобще, zащото нямат "лафка", кафе и т.н. От догодина сигурно ще носи де...

И да, права си, то направо си е zа отделна тема... Доста раzлики zабеляzвам покрай приятелките ми с деца, връстници на сина ми.

# 63

Публична тайна е, че в боята на всяка 2-3 играчка, има високо съдържание на олово. И, кой знае още какво и какви отрови се отделят с времето.
Пласмарии не складирам. Каквото не се ползва вече, заминава при познати. Макар че и моите момчета са с много скромно количество играчки.
Има марки, които са заявили, че не ползват олово и други вредности. Имам ги някъде на другия комп записани.
В този ред на мисли много мразя подарени играчки от роднини в БГ. Всичките изглеждат ужасно и пластмасата е съмнителна.

Играчките, които аз съм купувала, почти винаги са били с някаква цел и за развиване на някакво умение. Избягвам да купувам едни и зъщи играчки, само защото ги е поискала-например десест кукли, колички и т.н.

# 64
Играчките ги сменяме постепенно, според възрастта. Като количество са два коша. Запазените давам на други деца или в детски дом. Книгите са доста - приказки, енциклопедии, занимавки...

# 65
Сова, не знам как е в другите училища, но ние сме в частно училище и към таксите имат включен обяд.
Май наистина ще пусна тема, но се чудя тук или в Семейни отношетия.

# 66
Според мен прекалено голямо количество, според сина ми- не достатъчно /най-вече колите никога не са достатъчни/.
Един огромен чувал само с плюшки /наложисе да ги прибера, заради алергията му/, една секцийка с кутии с различни дребни фигурки /домашни и диви животни, каубои, Гуфи, Том и Джери и всевъзможни/, кубчета-картинки, пъзели, 4-5 конструктора, лекарски и готварски комплект, 5-6 пистолета и толкова топки и... 30-тина различни размери и функции коли, плюс едно влакче, което като реши да нареди релсите заема половината хол.
Не ми се изброяват приспособленията за возене, каране и плуване навън. Книжки има 10-тина само негови и около 30-тина запазени мои и на баща му от детството. Само в кухнята няма играчки. Във всяка друга стая може да си играе едно дете поне два дни само с наличните в нея.
От всичко изброено сме купували с баща му само около 10-тина неща, всичко останало е просто подарено от близки и приятели.
Не разбирам лудото пазаруване, особено на рекламирани играчки. Ако трябваше аз да му купя Бакугани и до сега щеше да си остане без тях. Добре, че една приятелка му подари по някакъв повод.

# 67
Огромно количество имаме- един чувал плюшки, още толкова топки, момчешки конструктори и колички от баткото, барбита, бебета, къща за кукли, конче, детски лаптоп, количка. Голяма част от играчките са дошли при нас "по наследство" (от роднини, приятели и пр), голяма част са заминали  (за други деца, в детската градина, в дома). Обаче като тръгна да чистя, ми се струва, че мога да напълня един средноголям магазин за играчки. Лошото е, че като станат по-голми не можеш просто да отделиш малко играчки и да ги подариш, изхвърлиш... защото се почва "сещаш ли се, имах едно еди какво си, ама такова зелено, дето един път ми го даде една леличка като бяхме някъде си...
Няма лошо децата да имат много играчки. Казвам го от собствен опит. Аз бях най-малката от 4 момичета в рода и вкъщи беше като куклен магазин, но никога не ми омръзнаха.

# 68
Сова, не знам как е в другите училища, но ние сме в частно училище и към таксите имат включен обяд.
Май наистина ще пусна тема, но се чудя тук или в Семейни отношетия.

Бях учителка за кратко и ми направи впечатление,че една част от децата си носят закуска от вкъщи,но повечето си носиха пари и си купуваха вафли,сокчета ,царевични пръчици.........,абе,все неща ,които не са много подходящи за закуска.

# 69
A.S.I.A., и аз не съм съгласна с тези 'гъзарии'.Тук децата са станали като едни малки мутрички, знаеш ли колко често виждам деца облечени целите в черно, уж стиилно, и майте и татковците им и те. Нищо детско и шарено по тях - ужас. Сякаш е станало мода да имаш дете и да го обличаш като тийнейджърче ама отще от 3 годишна възраст. И с техниките е същото - колко истинско може да е детството на едно дете, ако е заобиколено от телефони, лаптопи, плейстейшъни и други нови и нови технологии... Играехме си около блока с истински деца, а не с компютри и xbox-ове, когато бяхме малки. И не мисля, че ни се е отразило зле в никакъв случай... Simple Smile

# 70
Добре, че малкият ги чупи редовно и намаляват посредством естествен подбор.  Laughing

# 71
Играехме си около блока с истински деца, а не с компютри и xbox-ове, когато бяхме малки. И не мисля, че ни се е отразило зле в никакъв случай... Simple Smile
Въобще не съм убедена, че ако оставя 7-годишната ми дъщеря да играе без контрол пред блока, както аз играех навремето, ще и се отрази много добре.

# 72
Обаче и аz съм живяла тогава, иzобщо не съм имала много, zащото родителите ми си бяха съвсем обикновени хора... Но моите неща си ми стигаха, не zнам, никога не съм ламтяла zа още. И сега съм така.. И иzобщо нямам нужда да иzкупя света, zа да има моето дете това, "дето аz не съм имала", не zнам...
PeaceДори не си спомням някоя от играчките си и да съм мечтала и желала силно някоя играчка.

# 73
  • София
Имат много.Повечето са на малкия,защото каката вече играчки не я привличат.Когато си е в къщи тя повече рисува или си чете.Малкия ,за сметка на това по последно преброяване има над 100 коли с различен размер.Плюшените(с малки изключения) са в чували в мазето.С тях никой не играе,само им ги подаряват.Аз играчки не купувам,но имат баби ,дядовци,вуйчо,чичо и прочее роднини.Всеки от тях като купи по 2 веднъж в месеца+ рождените дни и Коледа-само прескачаме играчки.Добре че малкия си играе с тях,та чупи по нещо.Изхвърлям без жал.Здравите,за които са пораснали-подарявам на по-малки деца.Само плюшените си стоят нереализирани.
А за книжки-никога не съм ги броила.Ако се замисля са три цифрена бройка.Има такива,които мъжът ми и аз пазим от нашето детство.Хубави книжки ,красиви издания.Е имаме и всички Дисни-бози,но и без тях не може.Радвам се ,че голямото ми дете започна да харесва четенето.Всяка вечер си заделя време да си почете.Покрай нея и малкия взима книга и започва да се прави ,че чете.

# 74
Играехме си около блока с истински деца, а не с компютри и xbox-ове, когато бяхме малки. И не мисля, че ни се е отразило зле в никакъв случай... Simple Smile
Въобще не съм убедена, че ако оставя 7-годишната ми дъщеря да играе без контрол пред блока, както аз играех навремето, ще и се отрази много добре.
за съжаление си права, но не можем да отречем че игрите в подобна обстановка се отразяват по съвсем различен начин!!!

Общи условия

Активация на акаунт