Какво количество играчки имат децата ви?

• 9 282
  • 138
  •   1
Отговори
# 75
Не знам дали са много или малко за възрастта и. Аз за Коледа и купих няколко, но като цяло не купувам безразборно, защото още е малка. Иначе аз нон стоп се заглеждам по играчки. Това е наистина от времето, когато ние нямах ме такъв избор. Но пък имаше другото предимство, че игараех ме навън на народна топка, криеница и прочие. И до днес помня колко съм тръпнела в очакване да играя дори и на асоциации. Иначе ние с брат ми имах ме един конструктор , много хубав с прозорци, врати и прочие, и само да влезнех ме от вратата и се деляха частите и се започваше лудо строене. Абе хубаво и много весело беше, а днешните деца няма да имат такива спомени за съжаление. Те не ги и знаят тия игри, защото играят компютърни.
Иначе за мое голямо съжаление, в България много искаме да сме модерни ама знам ли дали е точно това или се крие нещо друго. Но......... всеки сам си преценява. Има ме доста изкривена представа за мода. Тука , също съм на мнение , че са доста по скромни. Пак е малко извън темата последните 2-3 изречения, за което се извинявам.

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 02:58 от bambi2009

# 76
Ами в крайна сметка не е нужно прекаленото изобилие от играчки, защото така не могат да се научат да задържат интереса си на нещо.  Моят малък братовчед, е страшно глезен - има абсолютно всяка една играчка, която се рекламира по телевизията и съвсем не мисля, че това му се отразява добре.....  newsm78

# 77
  • в здрача
На мен ми се струват много, но като чета тук са адски малко - само един чувал. Периодично изхвърлям - счупено ли е - отива директно на боклука. Играе се главно с конструкторите /моите дами обичат да строят/ и комплектите за готвене и сервиране, както и с картите. Тези играчки не омръзват, другите през повечето време само си стоят.
Книжки - не съм ги броила - поредицата класика - цялата я има, на дисни героите - също, Франклин, поредицата български народни приказки и други книжки с приказки, комикси доста, списания /те периодично пълнят печката, че не стават за нищо след известно "прочитане", книжки за оцветяване подменям периодично, когато бъдат оцветени, правя и разпечатки, а да и книжките за любимите Уинкси, то и комиксите са техни. Комиксите си ги чете сама, за някои от по-дългите книжки и приказки предпочита аз да и чета. На село има една книжка в стихотворна форма "Гъбарко", цялото го знае на изуст и една вечер за да ме приспи ми я изрецитира  Mr. Green.

# 78
Ами играчките всички се побират в един кош 50х50х50см.
Няколко коли, един багер, влакче, 2-3 камиончета, конструктор, гумен пъзел, малко карти за игра, дребни колички, и разни други джунджурии, куфар с инструменти..
Но има и на двора - кофички и лопатки за пясък, търкало, люлка, камион самосвал за тикане и кола за возене, триколка.
Книжките му са още от тези с дебелите картонени страници - около 10 броя са.

# 79
Ами оказа се ,че количеството играчки е огромно,установихме го с детето точно преди 3 дни,когато направихме чистка и изхвърлихме два чувала пластмаса(в съответния контейнер Grinning).Сега всичко се побира в един доста голям кашон,но скоро пак ще се затрупаме.

# 80
Когато детето разхвърли играчките из стаята - си мисля, че има много играчки......

И аз това си мисля понякога,но реално няма много играчки.И като се замисля няма такава с която да не играе голям период от време.Книжки има около 20,като напоследък купуваме само енциклопедии понеже иска всичко да знае,пък мама трябва да прочете някъде  Grinning

# 81
  • Варна
Според мен много, според децата не достатъчно.
Изхвърлям периодично счупени, прибирам за известно
време такива към които са загубили интерес и после
 пак ги вадя...най-ми тежат превозните средства.

# 82
  • София
Калоян има много играчки и всички са му любими LaughingВсичко с Маккуин Светкавицата- от най-малките до най - големите коли, конструктори, пъзели, голямо количество бакугани и всякакви други дребосъци, няколко любими мечета и т.н. (меко казано цяла стая с играчки). Периодично прочиствам счупените (каквито уви почти няма), а запазените подарявам на близки деца. След като стана на 5 вече има истински интерес към книжките и задържа вниманието си към тях, така че вече не купуваме играчки, а книжки.

# 83
Играчки вкъщи се купуват предимно по повод, макар да се случат и изключения.И пак ми се струва, че са много и периодично се махат тези, които вече не са интересни или са счупени.Като се замисля, почти няма играчка, която децата да са пожелали и рано или късно да не са получили. Ако имах място определено щях да запазя играчките на децата за техните деца, но засега подарявам или хвърлям.
Книжките се купуват без повод, но никога не купувам просто така.Задължително трябва да ми хареса.

# 84
Май достатъчно.Все си мисля,че не купуваме достатъчно обаче.
Повечето са в торби в една от стаите,където не влиза.
Играе си с определени неща и редовно чупи .
Често ги прибирам за известно време и вадя други.Така все нещо ѝ е интересно иначе бързо омръзват.
Какъв е смисълът на темата обаче..........?

# 85
Мисля,че синът ми е прекалено разглезен от към играчки и започвам сериозно да се замислям по въпроса...Той е на 1,7 г. и смятам,че неговите играчки са прекалено много за възръстта му,забелязвам че дори повечето не са му интересни,но когато ги види в магазина прави циркове само и само да ги има...Тоест-за удоволствието от това,че има нещо,което е поискал..и си мисли,че може да има всяка играчка....Вкъщи вече направо ги прескачаме играчките,с 2/3 от тях,той дори не играе,да не говорим,че не ги и поглежда...Но влезем ли в магазин се започва едно реване,тръшкане...циркове...Вече избягвам да го водя по магазини,в които има играчки,защото е някакъв ужас...Прибрала съм голяма част от играчките му...ще му ги вадя малко по малко,като му писнат едните,вадя другите и така....И няма да му давам по много играчки,а по 5-6 играчки,защото тази разглезеност хич не ми харесва и номера няма да мине при мен....

# 86
Не мисля, че дъщеря ми има прекалено много играчки. Лошото е, че много бързо й омръзват.

Но мен друго ме вълнува дали съм успяла да осигуря за нейната възраст всички необходими, полезни играчки/ игри за развитието й? Дали не съм я лишила без да искам /като няма голямо количество играчки/ от важни такива?
Според вас кои са важните играчки за тази възраст 2г6мес-3г?

# 87
Според мен не са му малко. Но той е много привързан към всяка една от играчките си и затова не смятам, че има излишна. От моя гледна точка, голяма част от играчките му са боклуци, които бих хвърлила веднага, но за него не е така. Всяка оживява, свързва си я с нещо.
Когато пазаруваме, тръгва с идеята за нещо конкретно и никога не се отклонява от предварително набелязаната цел какво точно му е необходимо.
Галче, аз не мисля, че има набор играчки, които са задължителни.  Децата играят  добре и със заобикалящите ги предмети, научават много и от тях. Много хора биха ти казали, че най.важни са конструкторите, пъзелите.
Аз си представям идеалната купчина играчки на сина ми нещо такова - кът за рисуване и моделиране с всякакви материали за това, отделно конструктори и пъзели, на друго място количките му, багери, пожарни, влакове, на трето - плюшени играчки, на четвърто - буквички, цифри, разни книжки от типа на  тези на Фют "Мисли бързо, решавай бързо  и т.н" и още, и още. Малка градинка, негова си, малък пясъчник. Хубава библиотека.
 И в същото време смятам, че всичко това може успешно да се замени само с предмети от бита и детето да се развива чудесно.  

# 88
  • София
А пък аз,просто прибирам част от играчките и ги вадя през определено време.Така винаги имаме,,нови,,игри.Пък и и правя от картон,и от подръчни материали които после изхвърлям без да ме е яд.

# 89
  • Sofia
Според мен дъщеря ми вече има всички играчки за момиченце-кукли, количка, столче за хранене, - да, много  са, но пък тя е от децата, които си обичат и играят с всяка играчка и практически няма счупена такава.
Общо взето от тук нататък смятам новите попълнения да са допълнения към вече съществуващи играчки- напр. дрехи за Baby born, нови дрехи за Барбита и пр.
По отношение на книгите, има в наследство от мен много богата библиотека с детски книги, от новите книжки има всички на Франклин (много ги харесвам и аз) и няколко сборника с приказки, от които откровено казано аз съм разочарована- луксозни издания с чудесни илюстрации, но ужасно преведени и преиначени.

Общи условия

Активация на акаунт