Какво количество играчки имат децата ви?

• 9 279
  • 138
  •   1
Отговори
# 30
Имаме прекалено много играчки. Почти през ден купувам на дъщеря ми по някоя играчка и много обича да си играе с тях. Повече от половината съм ги прибрала и когато й омръзне да играе с тези,ще им разменя местата.

# 31
Прекалено много играчки имаме за съжаление  Confused А синът ми просто не си играе с тях ... В употреба влизат само Лего - то , фулмастрите и книжките . затова в последно време купуваме само от тях . Колкото до книжките - радвам се много , че му представляват интерес .
Но ето , че миналия ден пак ме излъга да му купя един автомат  Simple Smile

# 32
Дъщеря ми има малко играчки, по простата причина, че не иска да се занимава с тях.
Предпочита неща от кухнята, шкафовете, тоалетката, чантата и т.н.
Тогава седи и си играе с няколко минутки, но "купешките" не ги уважава въобще.
Тя е още мъничка и ако промени становището си по въпроса, ще се запася с допълнителни играчки.

# 33
Нямаме много играчки /един голям кош, който само заема място/. Детето си играе само с няколко, които са му любими. Не ми допада да купувам всеки ден, без повод. Смятам го за излишно.

# 34
У нас сме заринати и според мен са твърде много. Има един шкаф от 5 чекмеджета + 2 коша + още един кашон и още цяла камара натрупани една връз друга. Отделно закарах на село някои посчупени коли и камиони и играчки за басейна, та и там има 2 кашона. Една част са при баща му, защото носи там и не връща, направо ужас... Но не мога да изхвърлям, защото той периодично си рови из тях и всеки ден му хрумва с различни да играе и си измисля различни игри. Наистина изпотрошените ги хвърлях и съм хвърляла мнооого, като беше по-малък, но той после се сеща за тях и си ги търси и сега не знам какво да правя, хем има много боклуци, хем не искам да го засягам като му изхвърлям неговите собствени вещи. А като му предложа сам да поразчисти счупените, не иска... нормално...

# 35
Аз съм изхвърлила много от играчките / тъй като имаше един период в който ги чупеше / и пак сме заринати ...

# 36
  • Бургас
По мое мнение са ужасно много.Голяма част от тях са обемни/къщи,замъци,кухни..../Освен тези в нейната стая е заела и половината хол,който изобщо не е малък.Книги също има-за тях поне все още има място.Хвърлям играчка когато се счупи,но се сещам само за 3-4 такива досега.

# 37
Ужасно много, разпръстнати при на си при двете баби. Прибирам голяма част и вадя на паериоди, като прибирам старите. Иначе се получава едно постоянно разхвърляне, без да играе с нещо конкретно. От известно време сме спряли да купуваме играчки без повод, защото играе с тях 1 ден и ги захвърля.
По Нова Година отделих една голяма торба и ги подарихме на деца в нужда. Сега пак съм заделила една торба и ще ги дам пак в един дом.

# 38
  • София / Пловдив
Доста са, да не кажа много.
Периодично изхвърлям счупени /ако има такива, което е рядко/ или отделяме тези, с които вече не играе. Някои подаряваме на по - малки деца на близки приятели. Други носи при баба си, уж да си играе там с тях, но всъщност само ги складира.
Книжките също са доста, но голяма част от тях съм прибрала, чакаме да им дойде времето.

# 39
   Не вярвам да са останали от момичешките играчки за до пет-шестгодишни в Хиполенд или Марсел, която да нямаме. Едва ги събира едно натъпкано детско двукрило гардеробче, плюс кош за играчки и по пода кончета люлки, плюс куклена къща с пълно обзавеждане, ръчна изработка. Само кукли сигурно има над 30, в различни размери. А може и повече да са. И още едно подобно количество има и у баба си.
   Причините за тая идиотия са две. Първо, и двамата с баща и сме от поколение, което нямаше голям избор на играчки, особено вносни. И като така, аз съм си купувала красиви кукли и играчки до и над двадесетгодишна. Та сега като имаме дете всеки от нас само купува и влачи на детето всичко, което му хареса на него лично.
   Втората е, че детето много си играе с играчки. Сяда и самичко си се занимава с часове - фантазира си, подрежда си, разиграва си нещо. За което ни най-малко не е задължително да ги има всичките.
   В общи линии с усилие на волята сме намалили купуването - веднъж в седмицата. Нещо по-голямо - на празник. Иначе направо и убиваме радостта от подаръка, нали трябва да е нещо изключително, все пак.
    Книжките и списанията са безброй, но тях не ги и броя и нямам намерение и да ги намалявам.
    А какво ще ги правим толкова играчки... мисля лятото да занеса пак в яслата на малките групи.

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 16:08 от Iris04

# 40
Много са, но си играе с удоволствие с тях.
Като надрасне някои ги подарявам на приятели с по- малки деца.
   Причините за тая идиотия са две. Първо, и двамата с баща и сме от поколение, което нямаше голям избор на играчки, особено вносни.
Peace
Точно и при нас е това. Но от друга страна, сякаш някога без играчки сме развивали навярно повече въображението си. На мен половината ми играчки, като дете бяха правени от мен - рисувах си куклите, правех ги от пластелин...

# 41
  Спор няма. Детето  всъщност е същото - пролетта си игра с дни с пухчета откъснати от клонче върба, даде им имена, бяха стадо...
  Сега се опитваме да намалим купуването Crazy

# 42
  • София
  Спор няма. Детето  всъщност е същото - пролетта си игра с дни с пухчета откъснати от клонче върба, даде им имена, бяха стадо...
  Сега се опитваме да намалим купуването Crazy
В този ред на мисли, нещо ми прави много голямо впечатление. Чисто теоретично, именно поради факта, че всичко получават наготово, т.е. имат играчки в изобилие, се предполага, че от това би следвало да им пострада фантазията. Но не. Децата си имат фантазия. Също така могат да си играят с еднакъв успех с играчка от 500 лв, така, както със събрани в парка капачки от бирени шишета, камъчета, тенджери и прочее. Същевременно безспроно като цяло са по-умни и с повече познания от нас, родителите им.  Heart Eyes
Да са живи и здрави децата от новото поколение.  Hug

# 43
Ние много играчки не бих казала, че имаме, все пак е и малка. Аз досега играчка не съм купувала, подаряват й много и аз ги разделям по равно между двете баби и вкъщи, така има играчки навсякъде където гостува и не се събират много на едно място. Малката не се заиграва с играчки много- много, предпочита Бебе канала и игрите навън в пясъчника. Доскоро четеше книжки, вече не им обръща внимание, има обаче една книжка, което я четем ВСЕКИ Божи ден, казва се Дядо Коледа пристига Laughing
А да ви питам кои играчки смятате да пазите за внуците?

В общи линии с усилие на волята сме намалили купуването - веднъж в седмицата. Нещо по-голямо - на празник. Иначе направо и убиваме радостта от подаръка, нали трябва да е нещо изключително, все пак.

Един път в седмицата? Това ми се струва адски много! Като знам, че за под 20-30 лв нищо неможеш да купиш...но всеки си знае. А тя сама ли си иска седмичната играчка или вие си й я купувате както купувате хляб примерно? Laughing

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 12:28 от AnMary

# 44
  • София
Ние много играчки не бих казала, че имаме, все пак е и малка. Аз досега играчка не съм купувала, подаряват й много и аз ги разделям по равно между двете баби и вкъщи, така има играчки навсякъде където гостува и не се събират много на едно място. Малката не се заиграва с играчки много- много, предпочита Бебе канала и игрите навън в пясъчника. Доскоро четеше книжки, вече не им обръща внимание, има обаче една книжка, което я четем ВСЕКИ Божи ден, казва се Дядо Коледа пристига Laughing
А да ви питам кои играчки смятате да пазите за внуците?

Детето ти е малко, като порасне друга работа - ще се интересува от книгите и играчките си и вечно ще чуваш думата - ИСКАМ Simple Smile

за внуци нищо нямам намерение да пазя, за второ дете евентуално - здравите...после ще разчистваме Simple Smile

Моят син ако го поташ и ежедневно няма да откаже играчка...
И има играчки и под 20-30 лв...не малко Wink

Общи условия

Активация на акаунт