Какво количество играчки имат децата ви?

• 9 272
  • 138
  •   1
Отговори
# 15
  • Между гори и планини
Няма чак толкова много. Но и синът ми си играе с малко играчки. Разбира се, ако му купя нова играчка се радва, но единственните подаръци които правя често са книжки, моливи, водни бои и блок за рисуване.
На РД му подаряват много играчки и поне половината аз покривам и вадя переодично при много добро държание или като хвърля някоя счупена.
Книгите са много - аз купувам, мъжът ми носи от САЩ (двуезично семейство се) и има поне 5 кашона с детски книги от моето детство на колекции.

# 16
Имаме мнооого играчки! По принцип купуваме нещата които децата си избират, макар че има роднини, които им подаряват играчки без да питат, но децата пак си играят с тях.
Нищо не съм хвърляла, счупено, здраво всичко си е тук. Не искам после някой да реве за някакъв, за мен боклук, а за него/нея съкровище. По принцип всеки си има собствена стая, но сме им дали и една обща стая, където да играят и където са и повечето от играчките.
Книжки къщо имат много. Като изключим малките цветни книжлета с Томас Локомотива, има и по-дебели, които се надявам да бъдат прочетени един ден, от типа на Храи Потър на пример. За сега ние им четем. Имаме книжки на френски, на английски и на български, всеки по специалността си, както се шегува мъж ми.

# 17
  • София
ние имаме прекалено, ама наистина прекалено много играчки... между коледа  и нова година изхвърлихме 4 кашона, уж се зарекохме, че повече няма да купуваме, ама на - в момента отново има прекалено много играчки ooooh!, а децата си играят с тенджери и тигани...
Книги имаме детски също доста, но към момента са прибрани - ситната ги къса... четем само Мечо Пух - втръснало ми е от него, както го обожавах в детството си, така сега го мразя, но Мечо Пух някакви преработени версии - за деца. За нова година подариха на сина ми истинския мечо пух или поне истинския от моето детство... малки са за него още

# 18
  • София
Какво количество ли?
Естествено огромно.
Което се подхранва от два допълнителни фактора:
- дъщеря ми очевидно си пази нещата и за 4 години сме изхвърлили само две-три счупени играчки (подарени от други хора и очевидно не много качествени);
- изобщо не мога да прибера "бебешките" неща - винаги влизат в нови роли, въображаеми същества, композиции.
Та така. Зариваме си се бавно и славно.  Mr. Green

# 19
  • София
У нас са наистина много.
Още най-големият ми син имаше като малък огромни количества и голямата част още са си здрави. Със средния натрупахме още много, а сега и покрай малкия стана страшно. Мога да кажа, че половината ни апартамент е пълен с играчки, игри и детски книги. Имаме един килер 4 кв.м. с рафтове догоре само с играчки, игри и книги. В стаята на големите е пълно по всички рафтове, в спалнята имам отделно голяма етажерка, ракла и всичко под леглата- ракли е пълно догоре. Тук не слагам големите неща, които са в мазето или из къщи - колела, шейни и подобни и още една библиотека в хола само с детски книги.
Аз лично не съжалявам за нито една играчка вкъщи /освен, когато се е случвало да попадне някоя еднодневка със съмнително качество случайно/. Помня всяка една откъде е, откога е и от кого е, на кое дете е подарена. С всяка едно от тях е играно страшно много. Всяка си има история и ми навява страхотни спомени. От всяка са научили нещо.
Аз съм голям фен на играчките и смятам, че да ги има в изобилие не вреди, напротив.

# 20
  • София
малко ми е странно таква определения като количество и обем за книги и играчки...
като бройка ли трябва да се казват? като място което заемат? като малко и много? според мен или според детето?

мисля, че има толкова, че да не мога да кажа , че са му малко, но не са и огромно и прекалено.... т.е. винаги може да се допълва с още, той си ги обича всички и периодично си играе с всяка...
Според него - разбира се са малко и има нужда от мнооогооо повече...
Купувам когато ми скимне, не е ежедневно в никой случай, просто когато ни се прииска да го зарадвам с нещо купуваме...според...музата - голямо или малко, едно или няколко...
Счупените играчки хвърлям тайно. Здравите ги пазим,че то и за счупените ако се сети драми стават... трудно преживява разделите...
Истината е, че къщата ни прилича на детска стая...и хола и балкона и спалнята и коридора...но не ми пречи...

Книжки - има...не прекалено...но не по-малко от колкото аз съм имала като дете...периодично купуваме по нещо ново...също и следим някои детски списания. За приказките - той си има няколко любими книжки и всъщност почти само тях иска да четем...

# 21
Количеството е... хм.. определено внушително...
Но колко точно е трудно да се каже, "много" или "малко" са относителни понятия, zависещи от личното раzбиране, а също и от капацитета на жилищното пространство  Wink
Но у нас са доста... zа нашето жилищно пространство.. а напоследък иzведнъж се увеличиха zначително, покрай доста праzници.
Периодично иzхвърляме.. къде дружно, къде не съвсем.

# 22
Изобщо не разбирам смисъла на въпроса  Rolling Eyes Какво значение има "обема" играчки, че и чак средностатистически зависимости да се търсят? Каква информация би дал - за детето, за начина му на игра и развитие, за семейството и т.н.?

За мен играчката не е консуматив. Тя е важна част от света на детето. Играчки изхвърляме само когато са непоправимо счупени, но се е случвало да изхвърлим една играчка, и да купим същата, защото е важна част от някакъв ансамбъл... Както по-нагоре спомена и Red- синът ми непрекъснато "вдъхва" нов живот на старите играчки, тиганите се превръщат в катапулти, кубчетата влизат в строежа на отбранителни стени... Пералнята, в която като бебе переше кърпички, сега е тренажор за пилоти  Sunglasses

Книгите нямат нищо общо с играчките. Противопоставянето им е ненужно и изкуствено. Интересът към книгите не се събужда и развива с количество. Други са механизмите там. И пак казвам, не виждам общо с играчките.

# 23
  • Sofia
Има играчки, с които играе постоянно. Не се оливам да купувам непрекъснато играчки.

# 24
Доста играчки имат. Уж всеки месец изхвърлям счупени, а все си остават много. По-хубавите бебешки играчки (останали здрави) от голямото си дете пазех за малкото. Сега са прибрани, трябва да се поинтересувам дали ще ги приемат в тукашния дом за малки деца.
Като количество играчките, които са в употреба в момента, сe вместват в един голям детски кош, извън него се мотаят 7-8 топки различни модели и размери (футболни, волейболни, за тенис, меки...), 2-3 кукли, детска кухня. Това е.
Един голям шкаф е отделен за принадлежностите  и инструментите за изкуство - блокчета, скицници, бои всякакви, моливи, пастели, флумастри, печати, тебешири, пластилини, шаблони, магнитчета, ножички и т.н.
Книжки - не съм ги броила , но за тях все си мисля, че не са достатъчно, за разлика от играчките. Имаме около 10-ина бебешки (с дръжки - с животинки, предмети, форми), една голяма поредица с "Франклин'', още една с "Ноди'', книжки с ''вградени'' музикални инструменти, 2-3 приказки с пъзели към тях, книжки-игри, 2-3 със сборни приказки, 2-3 със стихчета. Няколко тематични - за Коледа, За Великден... Ами май е това.

# 25
За моят вкус количеството играчки, които имат е голямо. Особено с първото дете купувахме много повече. Сега с малкия е по-лесно. Изваждаме от прибраните. Гаража е пълен с детски играчки. Част от играчките занесох в ДГ.
Книги купувам също доста и децета знаят, че никога не отказавм книга.

# 26
Количеството става голямо, когато спрат да се побират в стаята ...  Crazy

# 27
Всеки от моите разполага с по около 2 куб. м. играчки.
Съвсем бебешките подарявам/раздавам, а счупените хвърлям. Книги имат много, лошото е, че страшно ги мързи да четат /а от този факт майчиното ми сърце се разкъсва/.

# 28
Количеството на играчки вкъщи е правопропорционално на месечния ни доход, броя на децата и квадратурата на жилището ни.
С първото ни дете живеехме на квартира в боксониера, нямахме големи финансови възможности и съответно купувах по-малко играчки.
Когато се роди второто ни дете, вече живеехме в двустаен апартамент/повече място за съхранение на играчките/, с малко по-големи доходи и съответно броя на играчките нарастна.
В момента живеем в доста голямо жилище с трите ни деца. Имаме и повече възможности във всяко едно отношение. Играчки ни затрупват отвсякъде, има ги във всички стаи, гардероби и шкафове.Повечето от тях влизат в употреба ежеседмично, понеже малкият ми син често се присеща, че му се играе точно с определен играчка, която съм прибрала.
Не знам какво ще ги правя един ден.
Вероятно здравите ще запазя за внуци, защото имаме много качествени играчки, които няма да бъдат морално остарели след години.
Счупените изхвърлям.

# 29
  • София
Вероятно здравите ще запазя за внуци, защото имаме много качествени играчки, които няма да бъдат морално остарели след години.
И аз така мисля. Живот и здраве, и аз ще прибирам поетапно тези, за които и най-млакият ще е голям. Не искам да излизат от семейството и това е.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт