40 дни в къщи?

• 31 523
  • 187
  •   1
Отговори
# 150
Не.
Не смятам,че е необходимо да се робува на вскякакви вярвания,суеверия и поличби от стари времена.

# 151
Не.
Не смятам,че е необходимо да се робува на вскякакви вярвания,суеверия и поличби от стари времена.
Абсолютно подкрепям това мнение. Аз имам позната, която заради тия суеверия до 40 ден не се прибираше вкъщи по тъмно, беше като Пепеляшка.

# 152
Simple Smile  жена, на която не са и свършили лохиите след раждането т.е.още има теч.
Тъпо но хората още си мислят, че е като едно време.

Не я бях чувала тая дума - лехиса, но и обяснението ме кефи  Grinning .
Аз като "лехиса" не трябваше да излизам....ами повече от 2 месеца...Щях да се побъркам, ако трябваше да стоя толкова време вкъщи.
Иначе и аз съм писала вече по темата - изкарах малката на 14-тия ден.

# 153
Аз не съм робувала на никакви поверия. Когато малкият се роди температурата навън беше -10 градуса. Почнахме да го изкарваме на около десетия ден за мъничко. Температурата продължаваше да бъде под нулата. Разбира се бебето беше много добре опаковано и не сме се разхождали кой знае колко много.

# 154
На петия ден бяхме навън на разходка. Дани се роди на 4.08. След това се прибираме само в периода 14-17.30 - доста е топло и прегрява горкия. Според педито правим съвсем добре. Според майка ми също.
Гости не сме канили - освен майка ми и едни приятели. Просто други близки живи роднини нямаме.

Виж една приятелка не излезе 2 месеца от къщи-да не му станело нещо на детето. Мъжа й като се прибираше  му обясняваше да спи в другата стая , че да не пренесял някакви бацили на малката. Луда работа  Laughing

# 155
Според мен е по-скоро поверие и суеверие!
Това е абсурд!
Децата ми са изнасяни още първите дни,а са родени в зимните месеци,когато температурата беше и под нулата понякога.

# 156
  • София
Още на 7мия ден излязохме и стояхме няколко часа навън, нищо му няма на детето. Това с 40те дни го считам за суеверие, а аз лично не вярвам в такива неща.

# 157
всеки индивидуално си преценя, едни го спазват дали от суеверие, дали като традиция, други не го спазват и си ги извеждат. Всяка мама си преценява сама за себе си. Имам 2-3 приятелки, които си ги извеждаха почти веднага след като ги изписаха от болницата и така ... Имам и такива, които си спазваха 40-те дни, но пак казвам въпрос на избор и разбиране

# 158
  • София
Това с 40те дни май на всички е ясно, че е отживелица. Аз лично нямам търпение да се появи бебко и да се заразхождаме по парковете Simple Smile Майка ми обаче твърди, че бебето се извежда пъро за 5 мин. на балкона.. така всеки следващ ден + 5 и така като стигне час тогава навън  ooooh! (даже преди първото излизане на балкона трябвало да го тренирам с отваряне на прозореца малко по малко  Mr. Green ) Това ако е люта зима предполагам може и да има някакъв смисъл, но при хубаво слънчево време... Предчувствам, че ще се заформи спор по тоя повод  Mr. Green .

# 159
Simple Smile ей това с отварянето на прозореца е страшна работа pow
Имай предвид, че най-важното за стаята на бебето е да се проветрява редовно, не казвам, че трябва зимата да се изравнят външна и вътрешна темепература. Ако октомври е топъл спокойно ще може да се разхождате - проблем за новоредените са мъглата/заради по-голямата влажност на въздуха/, силния вятър, дъжда. като му хванеш цаката за обличането и завивките, аз се престаравах в началото, но бебчо си показва Simple Smile
хубаво раждане ти желая   bouquet

# 160
... Предчувствам, че ще се заформи спор по тоя повод  Mr. Green .
Малко си закъсняла, спора мина и замина Mr. Green

А инаЧе, леко раждане ти желая и успех Simple Smile

# 161
Kosty , може би момичето имаше впредвид, че ще се заформи спор с майка й, не тук в темата.
Ако следваш съветите й мила  pow ,може и зимата да дойде с по 5,по 5 минути.
Както писаха няма ли мъгла, не стой в къщи. Цяла зима къде ще  ходиш? И да го изнесеш тогава детето, ще е за малко.
Е, първия, втория път за по кратко разбира се, но после увеличавай!
Леко раждане!

# 162
  • София
Kosty , може би момичето имаше впредвид, че ще се заформи спор с майка й, не тук в темата.
Ако следваш съветите й мила  pow ,може и зимата да дойде с по 5,по 5 минути.
Както писаха няма ли мъгла, не стой в къщи. Цяла зима къде ще  ходиш? И да го изнесеш тогава детето, ще е за малко.
Е, първия, втория път за по кратко разбира се, но после увеличавай!
Леко раждане!

А, няма да ги следвам много ясно  Grinning Само споделям, понеже ми се стори забавно... Иначе зимата мисля и на планина да ходим (ние с таткото зимата сме се по планините и няма как да не качим малкия поне за малко на Витоша).
За спора - с майка ми имах предвид Wink

# 163

hahaha Това е риска на виртуалната комуникация. Не винаги разбираш какво има предвид другия Wink

# 164

А, няма да ги следвам много ясно  Grinning Само споделям, понеже ми се стори забавно... Иначе зимата мисля и на планина да ходим (ние с таткото зимата сме се по планините и няма как да не качим малкия поне за малко на Витоша).

Виж планината не е много добра идея - имам предвид на високо.
Малките бебета трудно понасят голямата надморска височина  Peace

Общи условия

Активация на акаунт