40 дни в къщи?

• 31 517
  • 187
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас

А, няма да ги следвам много ясно  Grinning Само споделям, понеже ми се стори забавно... Иначе зимата мисля и на планина да ходим (ние с таткото зимата сме се по планините и няма как да не качим малкия поне за малко на Витоша).
За спора - с майка ми имах предвид Wink

Виж планината не е много добра идея - имам предвид на високо.
Малките бебета трудно понасят голямата надморска височина  Peace

Пък на мене ми се налага да ходя до София след 2-3 месеца и ми казаха че можело и със самолет, разрешавали... и било безопасно! Дали да не направя консултация и с друг педиатър /сори за спама/

# 166
  • София
Ооо това за височината не го знаех.. въпреки че за самоелтите съм чувала .. но там е много по-високо... Ще проуча въпроса непременно Simple Smile Благодаря за инфото Iventse Simple Smile

# 167
Самолетът не е проблем.
Там налягането е контролирано и константно.  Peace

# 168
  • София
Аз пуснах един сърч по въпроса и излезнаха няколко теми във форума. Доста майки бяха писали, че са качвали бебетата на планина на по няколко месеца и нямало проблем. До 2000 м. нямало проблем, според някои повече.... Ще питам и педиатъра като му дойде времето, но май не е толкова страшно.

# 169
Хех, по темата за 40-те дни, доколкото разбрах от моите баби, бабите на мъж ми и т.н. и едно време не са стояли стриктно у дома. Малко след раждането вече са извеждали бебето по нивите и бостаните, така че само някои по-суеверни са стояли емжду 4 стени. Аз лично моят го извеждах на терасата от 5-я ден за по десетина минутки сутрин и от 20-ия вече всеки следобед се разхождахме с количката. Преди да направим 40 дни имахме голям опит - гости, изискан ресторант, продължителна разходка в центъра, пътуване в друга държава... Вярно, че се роди в края на юни и ни почнаха големите жеги, на това време е грях направо да го мъча детето вкъщи. Единственият проблем беше, че му идваше прекалено много информация, а той и като новороден не спеше и накрая вече беше пренатоварен с нови впечатления от шарения свят на големите...

# 170
Веднага след като се аклиматизирахме (или по-скоро аз и кърменето), около две седмици след раждането започнахме да си го извеждаме директно по разходки с количката. На хубаво време си е грехота да се държи малчо в къщи.

Вече е пътувал из страната, в чужбина (с кола) на море, зимата живот и здраве и на планина ще отидем, дори може и до чужбина със самолет да пътуваме.

# 171
Изведохме Габи, когато беше на 9 дена на разходка около блока  Blush
От тогава сме пропуснали максимум 5 дена, в които не ставаше за разходка, поради дъжд.
Всеки ден излизаме по 2 пъти.
Сега като се захлади сигурно ще почнем по 1 път, защото сутрин е много студено, пък вечер се стъмва по-рано.

# 172
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
незнам дали е суеверие или нещо друго
аз като родих съм извеждала детето на въздух /предвид че родих февруари в големия студ/ за първи път на 10-тия ден - след това имаше й разходки - или някой дойде на гости вкъщи- честно казано до 40-тия ден изобщо не ми беше приятно някой да ми вижда детето - то още едно мъничко невинно създание - или пък някой да го гушка - малко са настървявах - и само на много близки съм позволявала - и според мен това е един вид защита от майката към външния свят /бацили - микроби - зли хора/

# 173
  • София
Моя син е роден на 30.01, на 7 дни го изведох на терасата на слънчице за 5мин и постепенно увеличавах,много му харесваше,щом го извеждах веднага заспивапе на въздуха,на 14 дни вече и с количката и това февруари месец,ако бях родила лятотот сигурно от самото начало шях да го извеждам,а за идването на хора вкъши никой не е казал,че трябва да го гушкат или да му се врът в личицето,поглеждат го и го връшам в стаята,не е нужно да съм отшелник като имам малко бебе налои така.

# 174
Всъщност, и аз като се замисля, знам, че от едно време е останало това за 40 дни, но същевременно знам доста истории за бабите ни, които са спяли по нивите и бостаните като новородени бебета - имало е работа да се върши и никой не е питал станали ли са 40 дни или не.

# 175
  • София
И двете ни деца са изведени много преди 40 дни! На около седмица постепенно са свикнати на балкон и после навън неограничено, а голямата е родена края на ноември, бебето февруари. Само спазвах да не стоят на затворено с външни хора - само най-близкото семейство. Това - заради вируси и т.н. Червени конци, сини очички и други не съм слагала никога. Laughing Засега поне са здрави и жизнени деца. Wink

# 176
  • на последния етаж
Ние бяхме на разходка в парка на 5-ия ден от раждането - в деня, в който ни изписаха.

# 177
Дъщеря ми я изведох 5дни след раждането а сина ми 10дни. За погачата на дъщеря ми я направихме заедно с кръщенето на 11мес. На сина още не сме правили може би пак така ще процедирам  Simple Smile

# 178
Изведох малчуганчо,когато беше на 12 дена.Преди това само на терасата сме били.
Едно време като не са могли да си обяснят от къде се появяват  болестите по децата, са си ги обяснявали с разните глупави суеверия, като това за 40-те дни.Иди им обясни, че не 40-те дни са им виновни, а това, че всеки се е врял в малките бебета и е пръскал зарази  Mr. Green

# 179
аз изведох сина на 5 ден.по принцип не се дава да се вижда до 40 ден,защото бебето се изчиства.нали му излизат пъпки,бели се и т.н.т.според мен това е причината.

Общи условия

Активация на акаунт