Отговори
# 450
Момичета, вчера правих тирамису, получи се одбре, но като че ли не ми иска да ям сурови яйца или всеки път да ги минавам на водна баня.
Знаете ли дали има готов крем за Тирамису. Полуфабрикат(прахче) , от тези които само се забъркват с мляко?

Вариантът на Танита е много добър! Peace

# 451
Lozeva,не зная дали ще съм ти от полза и дали не е късно вече,но при нас в Гърция във веригите супермаркети има глюкоза от царевично нишесте,която е подходяща за сгъстяване на сладка и против захаросване на същите.Дано съм била полезна.  bouquet

bouquet зна4и е възможно да е това което и аз намерих тук....странното е 4е не съм си и представяла 4е глЮкозата е направена от Царевица Rolling Eyes

# 452
Малко тъп въпрос- ще мятам пържоли на обикновен грил-тиган, трябва ли да сложа олио?  bouquet

# 453
Според мен НЕ...но из4акай добре да се сгорещи тигана..така не залепват Peace

# 454
ива , права си , ето я  Wink :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html

Само където моята рецепта не е от Кулинарен журнал Wink.Най- вероятно се и различават Rolling Eyes.

Същата е рецептата , само дето баницата е вита. Simple Smile

# 455
  • в колонките
Lozeva,давай смело.Глюкозата де факто е гроздова захар.Може да се прави и от пшеница,ориз,картофи.Но най-евтиния добив е от царевица.Успех в сладкоправенето   bouquet

# 456
Отдавна искам да питам - навремето баба правеше една баница на розички /пънчета/, със ситно смлени орехи. Навиваше ги като пънчета и така можеха да си престоят със седмици в кутия. Като ни се доядеше, правеше сладък сироп от вода и захар.
Оф, как го обясних само ooooh! Някой сеща ли се как се казва тази баница и как се прави?

# 457
Lozeva,давай смело.Глюкозата де факто е гроздова захар.Може да се прави и от пшеница,ориз,картофи.Но най-евтиния добив е от царевица.Успех в сладкоправенето   bouquet
Не знаех..благодаря за инфото  bouquet

# 458
Да питам, ако някой знае, такива кокошчици продават ли някъде у нас?

# 459
За ядене ли ги искаш или за отглеждане?

# 460
За ядене ли ги искаш или за отглеждане?

acer, случайно ги видях на снимка в руски сайт, дори не съм подозирала, че съществуват такива, пишеха, че месото е лечебно и много нежно. Стана ми интересно дали у нас ги има някъде, независимо в какъв вид.

Ето снимката:

# 461
Не точно такива, но подобни са токачките. В Русе има ферма за фазани и токачки, много са вкусни. На токачките обаче перата са тъмни.

# 462
Отдавна искам да питам - навремето баба правеше една баница на розички /пънчета/, със ситно смлени орехи. Навиваше ги като пънчета и така можеха да си престоят със седмици в кутия. Като ни се доядеше, правеше сладък сироп от вода и захар.
Оф, как го обясних само ooooh! Някой сеща ли се как се казва тази баница и как се прави?
Приличат на охлювчета, нали?
Моята санитарка ми беше донесла преди време такива. Аз си ги сиропирах сама. Ще я питам утре за рецептата.  Simple Smile

# 463
Fortuna , точно така, на охлювчета.
Аз докато се сетя, минах през розички, през пънчета  ooooh! Много ще съм ти задължена. Това ни беше любимата баница на всички й внуци, цели 5 броя диваци през лятото Laughing

# 464
Тези черни пилета тук ги продават само в китайските магазини Rolling Eyes, винаги съм се чудела как изглеждат като живи newsm78
Но не мога да убедя мъжа ми да купим - изглеждали му много гадно Sick Честно казано и на мен не ми се нравят много Stop

Общи условия

Активация на акаунт