Отговори
# 480
Отдавна искам да питам - навремето баба правеше една баница на розички /пънчета/, със ситно смлени орехи. Навиваше ги като пънчета и така можеха да си престоят със седмици в кутия. Като ни се доядеше, правеше сладък сироп от вода и захар.
Оф, как го обясних само ooooh! Някой сеща ли се как се казва тази баница и как се прави?
Майка ми я прави тази баница и на мен ми е любима. Софийска баница й вика тя, знам че е с мая и се точи. Ще питам за рецептата, ако искаш. Аз не съм я правила, но как я ям самооооо  bowuu

А на мен как ми се яде самоооооооо bowuu bowuu bowuu 
Онзи ден се сетих за баба, та оттам и за баницата Peace

# 481
Fortuna , точно така, на охлювчета.
Аз докато се сетя, минах през розички, през пънчета  ooooh! Много ще съм ти задължена. Това ни беше любимата баница на всички й внуци, цели 5 броя диваци през лятото Laughing
Царина, ето , дано е това, което търсиш:
                        Охлювчета
  Продукти: 250гр. прясно мляко; 3-4 яйца; малко олио; 1-2 ванилии; 1/2 кубче мая; малко захар; брашно, колкото поеме.
  Приготвяне: Предполагам, че си месила тесто и няма да се впускам в подробности. Тестото трябва да е меко.. Разточваш, режеш на ленти и ги навиваш като охлювчета. Печеш в намаслена тавичка до порозовяване. Сиропираш колкото ти трябват. Сироп: захар към вода в съотношение 1:1.
В стария си тефтер намерих една подобна рецепта, която е с орехи. Тестото е същото. След като омесиш, го разделяш на 2 топки, след това всяка на още три. Вземаш едната топка и я разточваш, посипваш със смлени орехи, слагаш втората топка(разточена на кора), пак орехи и след това третата. Навиваш на руло, режеш на парчета, печеш ги като ги слагаш легнали( да се вижда плънката - предполагам разбираш как). Сиропираш.

# 482
Преди време четох една тема , в която една майка разпитваше за алтернативи на желираните бонбони.Имаше дадени рецепти за домашни бонбони.И съм обещала на дъщеря ми да си направим, но сега намирам само домашни бонбони от типа на скалички и рафаело.Ако се сещате за темата , или пък имате някаква рецепта , моля споделете!

# 483
Преди време четох една тема , в която една майка разпитваше за алтернативи на желираните бонбони.Имаше дадени рецепти за домашни бонбони.И съм обещала на дъщеря ми да си направим, но сега намирам само домашни бонбони от типа на скалички и рафаело.Ако се сещате за темата , или пък имате някаква рецепта , моля споделете!

Рецепта от Наталина:

Желирани лимонови бонбони

И от mari_eta :

Ябълкови желе бонбони

# 484
labrex, благодаря!

# 485
  • близо под тепетата
Момичета, някоя от вас случайно да е попадала на тема за приготвяне на чайчета? newsm78 Много обичам да си пийвам горещ чай, даже посред лято Crazy обаче вече ми омръзна този джинджифилов чай и искам малко да разнообразя...

# 486
Момичета, имам около 200 гр. свински бузи в хладилника. Никой не иска да ги яде.
Дайте идея какво мога да приготвя с тях - да не ги изхвърлям.

# 487
  • Русе/София
Момичета, имам около 200 гр. свински бузи в хладилника. Никой не иска да ги яде.

Купи телешко месо и го смели.

Моят въпрос е -на кого са голите сърми/да знам при коя магьосница да ги търся/?

# 488
  • София
Здравейте! Много рядко пиша, но много ви чета , обаче все още има да наваксвам:) Искам да попитам, тъй като съм начинаеща в кухнята, особено със сладкарските изделия, тези боички за украса, които са в тубичките( водят се захарна глазура) преди или след като се изпекат сладките се нанасят? Зная , че въпроса ми ще ви се стори много глупав, но ще се науча:) Благодаря предварително на всеки, който  ще отговори! Успешен ден!

# 489
  • Пловдив

Купи телешко месо и го смели.

намерих тема-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=246075.0
Рагледай дали ще намерип тов, което търсиш

# 490
  • София-Младост
Здравейте! Много рядко пиша, но много ви чета , обаче все още има да наваксвам:) Искам да попитам, тъй като съм начинаеща в кухнята, особено със сладкарските изделия, тези боички за украса, които са в тубичките( водят се захарна глазура) преди или след като се изпекат сладките се нанасят? Зная , че въпроса ми ще ви се стори много глупав, но ще се науча:) Благодаря предварително на всеки, който  ще отговори! Успешен ден!
Захарната глазура е за украса и се нанася след изпичане.

# 491
# 492

3xi, мисля, че има разни варианти, моите изглеждат така, а ги правя така. Peace

# 493
Царина, ето , дано е това, което търсиш:

Fortuna, това е, благодаря ти много Hug Hug Hug. Баба ни правеше варианта с орехите. И аз ще си направя другата седмица. Ако стане сполучлива, ще занеса и на братовчедите. Така ще ги изненадам самооо  bowuu.
 Още веднъж ти благодаря и хубав ден от мен.

# 494
Момичета, за пореден път се опитвам да направя крем карамел и кодрит кодир. Е не става и тоява е  #Cussing out  най интересно, че когато го правих за пръв път, стана страхотен. Аз представа нямах никаква за крема карамела  newsm78  А след това вече 6 пъти се опитвам и не става хубав.  Става на балончета и грозен  Mr. Green
Има ли някакви правила , при приготвяне на крем карамела?  Намирам различни рецепти и навсякаде различно пише.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт