Отговори
# 615
Някоя добра душа да метне рецепта за спаначена супичка?
Досега не съм готвила, а искам нещо изпитано.
Мерси.  bouquet

# 616
здравейте!

да питам: кога ползвате вентилаторно печене?
Присъединявам се към въпроса и аз!? Фурната ми има такава функцияч но аз почти не съм я ползвала. Blush

Аз използвам само,когато пека по две тави наведнъж.
Използвам и за затопляне на манджи , за печене в плик, във фолио, на тънки питки- тип пърленки, за запечени картофи с масло, когато искам бързо да изври соса на някоя по-водниста манджа, за бутер банички, за меденки и разни дребни сладки, които стават за няколко минутки и за "проветряване" на фурната+отворена вратичка, когато трябва да затопля бързо фурната.

# 617
  • София
Да помогна с вентилаторното печене използва се за съкръщаване на готвеното какво и да е.По принцип се изпозлва за по тежки ястия или по точно за по дълго време на готвене.Аз лично готвя нон стоп на вентилатор,за по бързо,единствено местя само решетката(нивото ми на печене).Печката ми е Горение и е нова,почти всички вече са с  такава функция,прочетет си книжките с упътване и опитайте  Peace

# 618
Някоя добра душа да метне рецепта за спаначена супичка?
Досега не съм готвила, а искам нещо изпитано.
Мерси.  bouquet

готово  - супа от спанак с пилешко  месо и супа от спанак със сирене

# 619
Мерси, пепчо, ще се пробва варианта с месце. Mr. Green

И друго да питам- обожавам супа с воденички, но в последно време много ми намирисват като ги направя на супа- домашни са. Слагам подправки, бул'ьончета, но си има миризма.
Аз ли вече не мога да понасям миризмата, не знам.

# 620
  • под тепетата
daryl hana, при варене на миризливи меса слагам по 1с.л. ракия или водка за обезмирисяване,пък и за по-бързо сваряване  Mr. Green . Не се притеснявай, после не се усеща - алкохолът се изпарява.

# 621
  • При децата ми
Да помогна с вентилаторното печене използва се за съкръщаване на готвеното какво и да е.По принцип се изпозлва за по тежки ястия или по точно за по дълго време на готвене.Аз лично готвя нон стоп на вентилатор,за по бързо,единствено местя само решетката(нивото ми на печене).Печката ми е Горение и е нова,почти всички вече са с  такава функция,прочетет си книжките с упътване и опитайте  Peace
Благодаря за оттговора! Simple Smile
Моята печка също е "Горение", на пет години е почти, не е много нова, но този вентилатор така и не можах да прочета за какво точно се използва, защото мъжа ми беше скъсал точно там където пишеше на български, та така и не можах да прочета. Да попитам пак, една колежка ми каза, че откакто има фурна с вентилатор, баниците и винаги много добре се изпичат. Вашите наблюдения?

# 622
  • Русе/София
Вентилатора на печката се ползва и за еднородни печива /примерно 2 кекса,2 баници,2 тави със сладки и т.н./И да печивата ми стават по-хубави с вентилатора.

# 623
  • София
Аз пека всичко с вентилаторно печене. Времето за готвене се съкращава. Освен това намалявам и градусите за печене с 15-20 в сравнение с температурата, която се използва при печене без вентилатор.

# 624
  • София
Hrispa76 ако можеш да ми кажеш модела на печката ти мога и да ти помогна  Hug завършила съм такъв техникум,а и работя в магазин за бяла и черна техника.Може и на ЛС за да не спамим тук. Peace

# 625
  • Варна
Аз почти само на вентилатор готвя.

# 626
  • София
И аз пека всичко само на вентилатор - много по-бързо става.

По-назад в темите бях видяла страхотен кашкавал на фурна, но сега не мога да го открия Thinking. Бихте ли ми помогнали, моля!

# 627
  • Варна
питах за вентилаторното печене не защото не съм го пробвала, но ми прави впечатление, че примерно ако пека кексове - бързо се надуват, обаче като изключа фурната - също толкова бързичко си спадат  Laughing

явно трябва да се вадят веднага, а аз все действам икономичната - спирам фурната 5-10 мин. преди края на готвене и оставям ястието (печивото) да се досготви  Crazy

# 628
  • София-Младост
питах за вентилаторното печене не защото не съм го пробвала, но ми прави впечатление, че примерно ако пека кексове - бързо се надуват, обаче като изключа фурната - също толкова бързичко си спадат  Laughing

явно трябва да се вадят веднага, а аз все действам икономичната - спирам фурната 5-10 мин. преди края на готвене и оставям ястието (печивото) да се досготви  Crazy
Не отваряй фурната преди наистина да се е изпекъл, аз изчаквам поне 25-30 мин. печене, за да проверя с клечка, до сега спадане поне при кекс не е имало.

# 629
  • София-Младост
И аз пека всичко само на вентилатор - много по-бързо става.

По-назад в темите бях видяла страхотен кашкавал на фурна, но сега не мога да го открия Thinking. Бихте ли ми помогнали, моля!
Търси в рецептите на Аелис.

Общи условия

Активация на акаунт