Отговори
# 405
Не знам и аз какво да правя с този испански . Реших , че ще са Иберика взех си уведомлението и какво стана те махнаха датите , защото Агенцията по заетостта добавила нови клаузи в договора и сега докато не им платят няма да имат дати. Мен ме устройва само саботно -неделен и сутрешен . Едва се намират доставчици и ще ми се наложи да си увелича срока. Не знам дали да рискувам с Академията . Дайте съвет !! Който търси испански да сподели опит .....

# 406
Здравей, Златна, както вчера писах  в общия форум "Аз мога повече 13" аз също търсех дълго време доставчик по испански език. Първо се обадих в ИЧС, тъй като смятах, че като структура на Софийски университет може би разполагат с квалифицирани преподаватели. Оттам ми казаха, че при тях трябва да се доплати за 150 часа, тъй като техните курсове за ниво са 150 часа А1, 150 часа А2 и 150 часа Б1. Това не ме устройваше, така че се насочих към ИСК към УНСС. Там едно много любезно момиче ми каза, че нямали желаещи за група по испански. След това звъннах в Иберика и оттам ми казаха, че Агенцията по заетостта им дължи средства за последните 6 месеца, така че нямат дати за курс по Аз мога повече. Една колежка от офиса миналата година ми препоръча доставчика "Бюро Студентски труд ООД" на бул.Г.М.Димитров. Тя останала много доволна- имали са курс понеделник и сряда и ми ги препоръча. Аз се обадих  на този доставчик и се записах там. Курсът ще започне до края на януари- вечер два пъти в седмицата след 18:30 часа. Надявам се да съм направила верен избор. В предните коментари от Аз мога повече 12 намерих положителни отзиви за тази фирма. За Академия мои колеги караха там- едната колежка френски и не беше доволна и един колега испански, като и той нещо се оплакваше, че в залата било шумно, тъй като наблизо минавал трамвай. Много е трудно с испанския, имам чувството, че нямаме никаква възможност за фирми. Момичета, моля ако знаете нещо за фирмите и вие напишете някой ред. Надявам се да съм ви била полезна с информацията. Поздрави!

# 407
Малинче , и аз исках в Бюро студ. труд ама работата не ми го позволява и много съжелявам. Исках или Иберика или там обаче сега не знам какво да правя. Трябва да се моля на на шефа!! А на коя дата почвате точно?

# 408
Момичета, по повод на испанския - аз миналата година изкарах курса по програмата към езикова школа Омега. Сега, не мога да кажа, че собствениците ме очароваха кой знае колко, но учителката ни по испански беше невероятна и ни научи на страшно много неща, много повече отколкото бяха предвидени в учебниците, оказа се много добър избор, така че можете ако не намерите друго, и там да проверите.

# 409
На мен първото ми желание беше Иберика, тъй като имах близка, която преди доста години учи там, но те нямат групи. Иначе в Бюро Студентски труд управителката ми каза, че трябва да стартираме към 29 януари, като учебниците са от тях, оригинални не се дават снимани копия, искат да съберат група от 10-12 човека максимум. Доколкото разбрах засега сме 7 човека. Занятията ще са два пъти в седмицата- не повече, да вечер е малко неудобно след целия работен ден, но на мен така ми е удобно.
Иначе за дневни и сутрешни и съботно-неделни  курсове знам, че ИЧС предлагат, но с доплащане.
Имам чувството, че да се намери доставчик по испански е много трудно. На мен ми отне почти месец, като и аз бях на косъм да си удължа уведомлението.
Златна, успех в търсенето. Предполагам, че големият бум на групи по испански ще е някъде април- май, когато повече хора вече ще са си получили уведомленията, но сега е много трудно. Успех!

# 410
За Омега не става не работят вече с Агенцията по заетостта. Мерси Малинче дано намеря или измоля шефа и да дойда при вас...

# 411
Момичета,  миналата  година изкарах обучение по испански език по Аз мога повече в Бюро Студентски труд и останах  доволна. Попднах на страхотни хора в групата, с които се сработих много лесно. Имахме в понеделник и сряда вечер от 18:30 до 21:30. Няколко пъти с колегите излизахме на кръчма, събирахме се на барбекю извън София, направихме си собствена група във Фейсбук. Просто останах очарована. Що се отнася до обучението преподаваше ни Венци Николов, откогото всички сме много доволни. Не претупваше материала, заливаше ни с допълнителни упражнения и много човешки се отасяше към всички. Никога не направи забележка на някого, че не е дошъл или е закъснял. Миналата година той водеше на всички групи в Бюрото, препоръчвам ви го. Сега не знам дали е още там, тъй като той работеше и на други места.
Имам молба, ако някой от вас има информация за доставчик по френски по Аз мога повече,  нека напише някаква препоръка- търся за сестра си и вече изпадаме в отчаяние. Спорна работа  на всички с испанския, защото колкото е хубав и мелодичен език, толкова е и труден.

# 412
  • София, България
И аз изкарах миналата година испански в Космос. Сега не знам дали участват още в програмата, защото групата ни беше много малка, и май бяха на загуба от нас. Въпреки, че имаше много проблеми с тях, съм доволна, защото не ни зарязаха и изкараха курса докрай. А второ и трето ниво бяхме само двама души. За да сме солидарни с тях си допплатихме минимална сума и си заплатихме учебниците, което мисля, че беше доста прилична цена за частните уроци, които посещавахме. За трите нива сменихме три учителя, което първо си мислех, че е минус, но сега смятам, че ни беше само от полза. Всеки остави своя отпечатък върху нас. Много ми беше трудно и на мен да намеря доставчик, защото исках сутрешен курс. В край на сметка се оказа, че нямам избор - просто на други места нямаше сутрешни групи и затова се записах при тях.
В Бюро Студенстки труд присъствах на един урок - учителят наистина е много симпатичен. Базата не ми хареса - много малки и задушни стаички. И тая работа със сниманите учебници не я одобрявам.
 Само за да си направите сметка - 700 лв е стойността на ваучера, за 300 часа. Учителят получава МАКСИМУМ 8 лв на учебен час, но по принцип  е по-малко. Около 30 лв е цената на учебниците за ниво. Демек 700 - 100 за учебници прави 600 лв за обучение. Демек по 200 лв на човек за ниво - за 100 часа. Учителят получава максимум 800 лв за тия 100 часа, т.е. необходими са 4 човека група, за да си плати училището разходите. Затова се ядосвам, когато кажат, че с 5 или 6 или 7 човека не могат за започнат курса. Всеки човек над 4-тия им е чиста печалба. И като направят групите от по 15-16 човека, много ме яд. Нищо не може да се научи така.

И понеже подхванахме испанската тема - намерих частен учител, който иска по 8 лв на час, и преподава по къщите. И като сметнеш - плащаш същата цена да ходиш някъде в група, а научаваш повече. Само трябва да си купиш учебници. Има ли някой в района на Княжево, Павлово, бул. Цар Борис III или наоколо, и който иска да си продължи нивото. Много учих и не ми иска да го зарязвам езика, а нещо не мога да се организирам и да се запиша на курс. А и с трите дечурлига ... нещо по-гъвкаво ми трябва.

# 413
  • СОФИЯ
Здравейте,
Аз получих ваучер за испански език. Записах се в ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ КЪМ ОБРАЗОВАТЕЛЕН БИЗНЕС ЦЕНТЪР ХЕРМЕС, гр.София,бул.Христо Ботев 1.Първо ме излъгаха за дните в които ще се провежда обучението.Бях се записала на вечер курс, а се оказа че трябва да идвам и в събота.
След това ни изчакаха да си подпишем договорите и да си извадим тетрадките и ни заявиха как курсът се отлага с 3 седмици,защото нямало група сякаш предната седмица не са го знаели.!!!
За мен за мошенници и ви съветвам да не се записвате там!! Стаята в която щеше да се провежда обучение миришеше на цигарен дим, а чиновете бяха толкова малки,че е невъзможно двама души да седят един до друг. Аз заявих,че се отказвам от обучението при тях и ще си върна ваучера.
И така ваучера го върнах в бюрото по труда, и с тях направихме споразумение, с което прекратяваме договора.

# 414
Здравейте,
Аз получих ваучер за испански език. Записах се в ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ КЪМ ОБРАЗОВАТЕЛЕН БИЗНЕС ЦЕНТЪР ХЕРМЕС, гр.София,бул.Христо Ботев 1.Първо ме излъгаха за дните в които ще се провежда обучението.Бях се записала на вечер курс, а се оказа че трябва да идвам и в събота.
След това ни изчакаха да си подпишем договорите и да си извадим тетрадките и ни заявиха как курсът се отлага с 3 седмици,защото нямало група сякаш предната седмица не са го знаели.!!!
За мен за мошенници и ви съветвам да не се записвате там!! Стаята в която щеше да се провежда обучение миришеше на цигарен дим, а чиновете бяха толкова малки,че е невъзможно двама души да седят един до друг. Аз заявих,че се отказвам от обучението при тях и ще си върна ваучера.
И така ваучера го върнах в бюрото по труда, и с тях направихме споразумение, с което прекратяваме договора.

Много неприятна ситуация.............

# 415
Здравейте, миналата година 2012 бях на курс по италиански по програмата аз мога повече. Записах се в Алфа Медика. Моят съвет е ако имате избор не го правете. Защо?
Базата беше лоша - малка, не ремонтирана и студена стая.
Стремежа беше да се препуска през материала независимо дали часовете се падат на дни за отработване на официални празници или не и колко хора ще се появят защото са на работа.
Моето усещане беше, че собствениците извършват тази дейност между  другото с основната цел да се усвоят средства.

Това което казвам като плюс е преподавателят - г-жа Телбизова, която беше акуратна и отговорна към работата си и учащите. Тя мисля преподава и в други школи.

# 416
  • София
Да си побутна питането за Френски език  Blush .

# 417
Момичета, нуждая се от съвет относно курсове по испански език по Аз мога повече.
На 10 януари получих уведомлението от Бюро по труда Изток, че съм одобрена за курс по испански език и сега прозвънявам доставчиците, но е доста трудно. Досега звънях в ИЧС, Иберика, Академия, Хермес,  Бюро Студентски труд и УЦ Детелина. Търся вечерен курс- два пъти в седмицата, или в краен случай съботно-неделен. Не ми се иска да ходя три пъти в седмицата на курс, защото ще ми излезе нанагорно. Засега се колебая между Бюро Студентски труд и УЦ Детелина. Моля, помогнете с мнения. Аз живея в Мусагеница и Бюро Студентски труд ми е близо, освем това виждам и положителни мнения за тази фирма. Също се чудя и за УЦ Детелина- оттам ми казаха, че предлагат вечерен и съботно-неделен курс. Часовете ще се провеждат в близост до хотел Плиска, където ми е работното място и също ми е много удобно.
Момичета, моля споделете някакво мнение и също и за други доставчици. Предварително Ви благодаря!

# 418
Аз мислех да записвам в Детелина след като Иберика ми казаха , че не знаят кога ще започнат курсове . Исках съботно- неделен  и като им се обадих ми казаха , че нямат хора и не могат да започнат. Сега аз се боря с шефа ми за Бюро студ. труд , защото ми е много трудно за вечерен поради работата ми . Както виждам това е единственото място където гарантират , че ще започнат и то скоро. На теб какво ти казаха от Бюро студ. труд?
Много е трудно аз буквално съм звъняла на всички доставчици, които открих в търсачката !!

# 419
От Бюро Студентски труд госпожата ми каза, че събират в момента група, засега са 7 човека, обучението ще бъде вторник- четвъртък от 18:30 до 21:30. Курсистите получават оригинални учебници. Също ми спомена, че досега са имали шест групи по испански език по Аз мога повече и само си работят с един преподавател. Курсът ще започне между края на януари и средата на февруари- чакат да се съберат 10 човека.
Също се колебая и за УЦ Детелина- оттам ми казаха вчера, че са започнали да събират група по програмата, предлагат вечерен и съботно-неделен курс. Мястото също е удобно- базата е до хотел Плиска. Освем това те също ми вдъхват доверие, тъй като са доста стара фирма, освем това един приятел  кара преди три години курс по испански там- не по програма, и остана много доволен от преподавателя. Златна, дано съм ти била полезна с информацията. Тук е мястото да благодаря на всички момичета, които вече са изкарали курс по програмата, и пишат за различните доставчици. Определено много ни улесняват.

Общи условия

Активация на акаунт