Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво обезщетение ще получавам, ако съм в болничен през цялата си бременност и след като родя?
Защо различните хора получават различни суми при болничния?
Колко стаж е необходим за получаване на болнични?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво обезщетение ще получавам, ако съм в болничен през цялата си бременност и след като родя?
-
Защо различните хора получават различни суми при болничния?
-
Колко стаж е необходим за получаване на болнични?
-
Кога се получава обезщетението за майчинство?
-
Какви документи трябва да попълня при подаване на последния болничен 45 дни преди раждане?
Извинете не съм изчела всичко от тази тема, но какви нови промени имало от този месец (февруари 2011) във връзка с майчинството през втората година, тъй като моето започва отсега, а счетоводителката ще ми забави документите поради тази причина- дали важи само за придружителното писмо от фирмата до НОИ или за самите документи-декларации, които се попълват от нас? Благодаря предварително 

, но искам да разберете, че ние в провинцията нямаме голям избор на работа. Та въпросът ми е следния, работя от 2 години и 3 месеца във фирма за производство на полиетилен на длъжност технически сътрудник и ме осигуряват на 300лв (още от самото начало поисках да ме осигуряват на реалната ми заплата, която е горе-долу 50% отгоре, което може да е смешно за някой де, но отговорът беше за какво пък ти трябва). Бременна съм в 17 седмица, като месец февруари ми се наложи да бъда в болничен. Мисълта ми е дали си заслужава да помоля шефовете да ми вдигнат осигуровките до края на бременността и на колко да ги помоля, като естествено аз си заплащам разликата за да взимам примерно около 500лв майчинство ? Ще съм благодарна на отговор.
Явно не съм задала правилно въпроса си, мислех си ако остана на тази основа, че взимам около 270лв майчинство първата година. Исках да ви попитам, на колко трябва да се осигурявам през оставащите 3 или 4 месеца за да получавам около 500 лв през първата година. Тоест на колко трябва да се осигурявам и каква сума ще заплатя за осигуровки. Извинявам се ако ставам нахална!