ПЪРВИ клас - епизод 20

• 30 327
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
ще припадна вече с този светльо smile3532 smile3532контузен е но чувството му за хумор си е на ниво Grinning

# 121
Голяма е скица това дете!  Laughing
Хм, значи я минали в училище да ги бодат, я не, ама нагодина пък може да ми направят проблем.

# 122
  • София
А дали ще мога изобщо да го избегна или от училище ще се сетят, че е по-млад  Simple Smile
Аз сигурно ще вдигна училището във въздуха ако решат и имунизации да им правят там. Марио е предупреден да не разрешава никакви ваксини без мое знание.

Аз например съм му направила манту при личната, но понеже някой си не го е направил ще ми бодат детето отново. А ако съм решила да не го правя, защо те да го правят насила. Това според мен е престъпно.
Отделно нашата сестра в училище отказа да вземе картоните на децата. Взе само едно листче, на което на по-мало от ред трябваше да изброим всички ваксини. Аз написах всички ваксини + манту.

И все пак ако на вас ви ги правят в училище, едва ли ще тичат за всяко дете. Ще минават веднъж годишно.

# 123
anssi при нас не са минавали в училище за ваксините.
Личната лекарка на детето ни извика.
Трябва да имате навършени 7 години и да сте здрави.

# 124
  • София
annsi ако не искаш да правиш манту на детето просто иди и вземи бележка от личната лекарка, че му е правено.

Все пак в България имуназациите са задължителни, не насилствени.

# 125
Amber,  hahaha с твоя сладур.  Joy

# 126
Така и ще направя, само да мине периодът с болестите и ще се чуя с педиатърката да и разкажа как не ща никакво манту.

# 127
  този мой син пак ме разсмя. Намерих в стаята му следната бележка от вчера,когато си играеха с Теди.
   Скъпа Елизабед няма да се боря с краля.Управяйсе сама.
                                     От Зандър

Joy hahaha

# 128
  • софия
Този Светльо винаги ме разсмива.  Laughing
А за мантуто, аз казах на докторката, че ще го правим преди пролетната ваканция. Така правихме и ДТК миналата година. Тя е родена декември , та може да го влачим до тогава.
Надявам се до 11-12 год. да мирясат с тези ваксини. Нищо чудно да включат нещо ново в имунизационния календар.

# 129
По повод на Манту-то, да ви кажа, че има кръвен тест, който може да се направи вместо него. Казва се Quantiferon TB Gold. За жалост е платен. Другото, което мога да ви кажа, че България е една от много малкото държави /другите са все от соц-блока/, които реимунизират след БЦЖ. Вие си правете изводите.

свраче, и моя син е такъв...добронамерен, жалостив..., никога не подхожда с лошо...Даже имахме случай, в който защитаваше детето, което го беше бутнало и се беше прибрал с цицина...Онзи ден пък си подарил шапката на някакво дете, което просело. Той и баща му го е подкрепил де, и той е същия, има на кой да прилича... Laughing Но според мен всичко си е до характер. Като по-малък , с цел развиване на защитни рекации, му бяхме взели една играчка, надуваема, нещо като нивеляжка, само че пълна с вода на дъното, която можеше да се боксира...и баща му  му демонстрира, а той милия тръгна да я прегръща и да я защитава...НО...това е положението..характер.

# 130
 То и моето е супер добричко и страхливичко.Сам се пази от евентуален физически конфликт.
 Относно мантуто - при Преси беше отрицателно. Но ваксина не му е бита, защото чакахме да се събере достатъчен брой деца за ваксиниране и той взе че се разсополеви. И май на пролет пак ще има манту. ooooh!
Амбър много сладък Светльо. Joy

# 131
На Петьо му поставиха манту след като навърши 7,но след това за кратко време се разболя на два пъти.Все си мисля,че има връзка. Confused
Днес ни побърка с баща му-звъня ни по няколко пъти,бил гладен,да му занесем храна.Сутринта закуси вкъщи както обикновено,дадох му голям сандвич и една вафла за училище и по думите му ги е изял,но още бил гладен.Баща му занесе един хотдог.Събудихме го по спешност.Спря да ни звъни.В училището нямат лавка,нито стол,водят ги организирано наблизо до училището в едно заведение с купон от 3лв,но придирчивият ми син отказа да се храни там.Опитахме и да му даваме пари,но ги харчеше за глупости и се прибираше "мъртво" гладен.Сега всеки ден закусва вкъщи и баща му носи храна в голямото междучасие и след редовните часове и пак се прибира гладен.Да не мислите,че яде нещо хранително и полезно,не е така,иска само сандвичи с колбас и кренвирш.Само вкъщи хапва нещо добро.Плодове яде вкъщи,но в училище отказва.

# 132
  • София
Другото, което мога да ви кажа, че България е една от много малкото държави /другите са все от соц-блока/, които реимунизират след БЦЖ. Вие си правете изводите.
Да, това е така.
И аз съм го срещала това на много места, когато започнах да ровя.
Ние и миналото лято имахме проблеми с имунизациите (на Марио) и това с имунизациите на малкото, та вече само за заушка ще ги имунизирам.

# 133
Амбър, не слагате ли поне лед на коляното? На Мони така  като му се поду глезена слагах  лед и бързо мина. Но и ни снимаха на рентген да не би да има нещо пукнато.
 Аз пък днес му купих на Монката  нов несесер и моливи. Моливите са много интересни, половината молив  е един цвят, другата половина друг. Така хем има много повече цветове, хем няма да ги бърка с моливите на другите деца (поне не е казвал някой да има такива де) Та тази вечер ще го изненадам.

# 134
  • Русе
  Лед се слагало преди да отече. А ние разбрахме за травмата след като отече. Веднага направихме компрес с риванол. В момента е на ренген.

Общи условия

Активация на акаунт