ПЪРВИ клас - епизод 20

• 30 327
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
mama L, мене с формички ме снабдява една колежка, а тя ги купува от кулинарен магазин на Цар Асен. Но аз лично до там не съм ходила. Иначе и на други места продават, но не знам дали са хубави. В смисъл - тези, които се разпльокват трябва да се сложат в тава за мъфини задължително. Та ако не намериш стегнати формички, вземи си тава и комбинирай с хартиени.
Да не спямя още тук, мога да ти пратя и една рецептичка лесна и  сполучлива на лични.

# 616
  • София
За да поспамя и аз - може ли и на мен рецептичката и адреса на магазина за формички?

# 617
Последен спам - магазина не бил там, където си мислех  Blush
Ето го адреса- http://www.zmeeborets.com/?page_id=15
Ама май продавали формичките в големи количества като бройка. Ако някой иска да делим, да свирка.

# 618
Много далеч ми идва София - от Русе съм Peace
Ама май на Метро има такива формички Thinking

# 619
mama L,опитай да провериш в "Кауфланд" или "Карфур"/ако имате/. Peace

# 620
  • София
Ммм, че е вкусна темата днес  Simple Smile
Амбер, този сладкиш, но с леко променена рецепта е любимият в къщи  Simple Smile

Аз мога да меся, точа, плета, шия, бродирам, но това не означава че имам конци за мартеници или пък точилка  Confused Готвя по принуда, не ми е от любимите занимания, повече обичам да чистя  Simple Smile

Нашето тържество за буквите също ще бъде в театър Ариел. Подробности обаче не знам. Днес говорих с учителката на Сани, стигнали са до Ц, успяхме днес да понаваксаме с материала след двуседмично отсъствие, останаха два текста за преписване само и от мен няколко диктовки и тестове по математика  Simple Smile Забелязах, че на Сани и е трудно да състави условието на задачата. Ако види картинка с 10 ягоди и 5 портокала, ще състави две задачи 10+5 и 10-5, но не може да каже с думи какво точно се търси. Вече трети ден обяснявам, засега имаме напредък само със сбора. Още в градината ни предупредиха, че най-трудни за децата са преразказите, уж я карам да преразказва, но усещам че там нещата куцат, ще трябва да наблегна по-сериозно.

Оказа се, че само техния клас ще ходят на зелено училище, учителките на другите класове отказали. Сега се чудя нашите учителки ли са по-оправни или децата са по-кротки  Laughing Аз съм в голяма дилема дали да я пусна. Тя не се е отделя от нас изобщо, ходила е няколко пъти при свекърва ми, но само за 1 вечер и последният път беше отдавна. Не знам как ще се оправи, най-вече с къпането и вечер със спането, децата ще бъдат по две в стая, тя обикновено става по някое време да ходи до тоалетна и ме буди винаги. Ще трябва да решим до понеделник  ooooh!

# 621
  • Бг-мама
Пфу, Гошко е пак болен .2 седмици на училище и отново кашлица , сополи и сега пак ще му слезе в гърдите.

# 622
  • Варна
 Здравейте,най-после успях да си оправя кирилицата Simple Smile
 Ние тържество за 8-ми март няма да имаме,госпожата каза,че няма време да ни го подготвя.Тържеството(за буквите) ще бъде организирано от една театрална режисьорка,на която ще платим и ще е под формата на състезание.Ще бъде на 28.03,тогава щели да са приключили с всички букви,в момента сме на дз.Предложих да направим сладки и соленки  като букви,но никой не откликна на идеята,не можели.Децата ще получат книжка и нещо като грамота Вече съм грамотен.
 Приятели от детската градина няма,защото сме много далеч от нея,в съвсем различен район сме,но това не им пречи да имат нови приятели.
 Ако някой разбере как точно се правят момиченцата,моля нека го сподели и аз чакам на опашката Laughing
 Ако имате сполучлива рецепта за мъфини,също да помоля,аз пробвах една и нищо не се получи.Иначе хартиени формички си купувам от Кауфланд и ги ползвам заедно с тава.
 При нас и двете баби са сръчни,могат всичко,аз като стана баба ще се науча да плета и точа листи,но не и да бродирам Mr. Greenтова последното ме изнервя максимално,не знам как някой се успокояват с това.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 13:11 от Росита 77

# 623
  • Русе
 Роси, като гредам какви хубавци имаш,струва ми се,че момиченца ще имаш колкото пожелаеш.  Simple Smile
Аз поне вече съм вдигнала ръце. Моят ерген иска вече да се жени. Убеждавам го да завърши училище да си избере професия,че тогава.  Simple Smile

# 624
  • На края на вселената!
Може ли да помоля за помощ. Детето решава задачи от сборник, а майка му се чуди как да му обясни решението  newsm78

Кажете каква е логиката  Praynig Заглавието на урока е 15+5, 20-5, 20-15, тоест нищо сложно.

# 625
  • Русе
  Зайче ,според мен ,пресмяташ израза и пренасяш резултата в квадратчето на следващия израз.
13+7 --> 20  --> 20 -5 --> 15 --> 15-4 --> 9  --> 9+3 --> 12 -->12+6 --> 18

# 626
  • На края на вселената!
И аз така го мъдрувах, но още не са стигнали преминаване на десетицата  newsm78

# 627
  • в моя свят на мир и любов
Мен пък непрекъснато ме викат в училището заради Елисавета. Била непрекъснато отнесена, все едно не е в час. Госпожата е принудена специално на нея да обяснява задачите, но без никакъв успех.
И най-интересното е, че Ели въобще не се трогва от незнанието си. Спокойна и усмихната е, кротка и възпитана - както в училище, така и в къщи.

Госпожата ми препоръча консултация с психолог.

# 628
  • Русе
Госпожата ми препоръча консултация с психолог.
  леле, дотам ли стигнаха,като видят възпитано и усмихнато дете да го водят на психолог.  Close

# 629
  • Русе
Ами госпожите като са свикнали с диваци  ooooh!

Явно Ели живее в паралелния свят  Grinning Алекс също  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт