Предучилищна - набор 2004, тема 3

• 34 148
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
  • На небето
Преди няколко дни споменаха по Новините, че вече и децата от 2 клас щели да бъдат целодневно на училище. Така и не изслушах новините да разбера за какво става въпрос. Някой знае ли нещо по - въпроса. Да не би да има решение учениците да са цял ден на училище?

# 91
# 92
  • На небето
А знаете ли минало ли е през гласуване новия закон за училищния материал? Искат да бъде 60% нов 40% усвояване на стария материал. До сега е било 80% на 20%. Под натиск от Европейския Съюз, заради големия процент необразовани българи, са решили да направят промени от Министерството на Образованието.

# 93
  • София
И аз тук, че ви изпуснах. Още не съм ходила по училищата. Харесали сме 2-ро. Тази седмица мисля да мина да видя кога ще записват.
Много полезна информация на 1ва стр, благодаря!   bouquet

# 94
  • София / Пловдив
Даже и за публикуване на снимки в И-нет не са ни искали да попълваме декларации.
Миналата година питах как така пускат в сайта на градината снимки от тържества на децата без даже да ни уведомят, пък какво остава да ни искат разрешение.
За допълнителните занимания в началото на уч.година попълваме разни бланки, но май не са оформени като декларации.

# 95
  • На края на вселената!
Здравейте, момичета!
Връщам се в темата, за да ви кажа за приема на документи в 88 СОУ в София.

Приемат документи за от 1 март до 29 април (и за първи клас и за подготвителен клас).
Необходими документи:
- Заявление по образец (бланката я дават на място и веднага се попълва);
- Копие от акта за раждане на детето;
- Документ за адресна регистрация (с предимство са живеещите в Овча купел-1)

# 96
  • София
Мисля, е ми е време и аз да се запиша Simple Smile Подадох заявлени за 51-о училище, защото ми е най-близо, чух добри отзиви за него и там ще са повечето приятели на Кари.
Късмет на всички кандидат първокласници!

# 97
Здравейте, мами! Тази сутрин във в. Стандарт прочетох, че се въвеждат нови правила за записване на първокласниците. Вече можело да се кандидатства само в едно училище, за да не се заемат бройки в няколко, предимство ще бъде адресната регистрация, но само ако е отпреди 1 януари и още някои неща.
Ето ви линк към статията:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-02-22&article=358477

Не ми стана ясно как ще се процедира с родителите, които вече са подали документи в две и повече училища.
И как ще откажат на родителите, които са регистрирани на даден адрес след 1 януари да приемат дедето му с предимство.
Отново поредната недомислица на просветното министрество

# 98
  • Sofia
Ох, нямам думи отново! Можеха тези промени да ги въведат в началото на май, ако искат.  ooooh!
А ако в единственото училище, в което са подали родителите, няма място за детето им, какво правят тогава? Или тези, които са под наем някъде, но се водят по адрес примерно в друг град или в другия край на града....  Crazy
И най-основното - не мисля, че имат система за засичане кой в колко и кои училища е кандидатствал, ако очакват някой да си го напише в заявлението...  hahaha

# 99
Шунка, май месец ще внедрят сигурно система за интернет прием, като ИСОДГ. Crazy

# 100
И аз не мога да си обясня много неща. как така ще ми забранят да подам документи в повече училища. Ами ако в единственото училище, където съм подала не приемат детето ми - какво става? Може би няма да ходи в първи клас. То е все едно да забраниш на завършилите да кандидатстват в няколко университета.
Ами ако съм си купила жилище в началото на тази година и съм се регистрирала на новия си адрес какво става. Пак ли няма да приемат детето ми в удобното на мен училище или ще трябва да го запиша да учи в училището на стария ми адрес, което може да е на другия край на града или пък недай се боже да е в друг град.
Всяка година в просветното министрество си правят поредните експерименти върху децата, а също и върху нервите на родителите. И това ще продължава докато ние си мълчим и приемаме всичките им безумия. Защото за нито едно решение в министерството не се допитват до мнението на родителите, а то е най-важно, защото касаят децата им.

# 101
Единственото разумно нещо в цялата статия е за максималният брой на деца в паралелката  Laughing

# 102
  • Sofia
Шунка, май месец ще внедрят сигурно система за интернет прием, като ИСОДГ. Crazy
Която ще се срива до началото на юни  Joy

Ами ако съм си купила жилище в началото на тази година и съм се регистрирала на новия си адрес какво става. Пак ли няма да приемат детето ми в удобното на мен училище или ще трябва да го запиша да учи в училището на стария ми адрес, което може да е на другия край на града или пък недай се боже да е в друг град.
Може да решат да изискват договор за наем или за покупка на апартамента + разбира се, няколко пъти изненадващи посещения на адреса, за да са сигурни, че наистина детето живее там.  Crazy

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 13:17 от Шунка

# 103
  • София
Ето я и самата заповед:
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2011/02/19/Binder1.pdf
Аз никъде не прочетох, че не може да се подават заявления в повече от едно училище, а че не можеш да се запишеш в повече от едно (без оригиналното удостоверение, което е само едно)!

# 104
  • Sofia
А, това е съвсем различно от другото, което пише във вестника.  Crazy Дори и критериите за предимство не са обявени за задължителни, а са примерни.
Не беше ли и досега всъщност точно така - записваш се в 1 училище с оригинала на удостоверението? Поне по темите, които съм изчела, останах с такова впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт