Как бихте реагирали в подобна ситуация?

• 14 633
  • 202
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
За щастие не е задължително децата да приемат това поведение за нормално,да мислят майка си за виновна и ако са момичета да позволят мъжете в живота им да се държат така с тях.
Говоря от позицията на едно от децата на Анеди,но вече порастнало.

Анеди,говори с децата-те страдат по свой си начин.Особено с големите-те са наясно с нещата много повече от колкото очакваш.С майка винаги сме говорили открито затова още от малки-трябва да разграничават черното от бялото

# 106
Дали има само черно и само бяло?

A впрочем ако моят мъж изяде последното мляко, но един етаж по-долу има, просто бих се усмихнала и бих пратила някое от децата да вземе, или бих взела сама, или пък ако го помоля, той ще иде. Изял млякото - и какво толкова? Но виж, ако нечий натрупан гняв само търси причина да се излее, тогава ...

# 107
Взаимната нетърпимост просто витае във въздуха на иначе "видимо хармоничните ви семейни отношения", по-лошото е, че даваш ужасяващ пример на децата си как се реагира при насилие-а именно-никак.

Щом тези деца не са отключили, значи имат внушен страх от баща си и никак не тънат в блажено детско неведение за способностите му да причинява болка и да нанася унижение. Sad

# 108
Дали има само черно и само бяло?

A впрочем ако моят мъж изяде последното мляко, но един етаж по-долу има, просто бих се усмихнала и бих пратила някое от децата да вземе, или бих взела сама, или пък ако го помоля, той ще иде. Изял млякото - и какво толкова? Но виж, ако нечий натрупан гняв само търси причина да се излее, тогава ...
Натрупаният гняв е ясен, ама начинът на неговото проявление при мъжа й излиза от границите на търпимо поведение.

# 109
... единственото решение е да му се търси коренчето и ако може , да се отскубне.
Това е трудна задача за човек, затънал в емоциите си, затова смятам че е за семеен консултант. А дали в Бг има добри такива... не ми се е налагало.

Ако не, ще продължава ежедневен ад - днес млякото, утре бирата...

# 110
За щастие не е задължително децата да приемат това поведение за нормално,да мислят майка си за виновна и ако са момичета да позволят мъжете в живота им да се държат така с тях.

Анеди,говори с децата-те страдат по свой си начин.Особено с големите-те са наясно с нещата много повече от колкото очакваш.С майка винаги сме говорили открито затова още от малки-трябва да разграничават черното от бялото
Знаеш ли, около мен има много, много примери в посока на твърдението, че дори когато порастналите деца се кълнат, че никога, ама никога няма да постъпят като майка си или баща си, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в един момент правят точно това, което знаят, че не е правилно.Просто защото са расли в такава среда.Тя е НОРМАЛНА за тях, дори да знаят, че не е правилното.Може би има изключения, но те са малко.Никой няма право да съсипва живота на децата си по този начин, оправдавайки с тях своята липса на смелост.Съжалявам, ако звуча грубо.Говоря от позицията на човек, който носи последствията точно от такова решение на майката "заради децата".

# 111
  • Пловдив
mia71,права си,че тази среда не е здрава и т.н .Всеки си носи някакви последствия,да.Но не всеки се решава да тръгне сам по пътя-някой са просто слаби.Обичат децата си,разбират какво им се причинява,но ....

# 112
  • Най-сетне у дома

Elfita, принципно си права. Само обръщам внимание, че децата на авторката не са посмели или пожелали да й отворят, когато е била заключена отвън. Дали пък вече не са попили достатъчно от ситуацията на насилие и не го репродуцират, а?

# 113
Днес седнах и написах едно писмо, в което си излях душата. Казах всичко, което искам, добре се получи. Утре сутрин ще му го дам, той си е в къщи. Децата ще са по направления, аз на работа. Да седне и да чете спокойно. Ще видим как ще се развият нещата....

# 114
  • Най-сетне у дома
Днес седнах и написах едно писмо, в което си излях душата. Казах всичко, което искам, добре се получи. Утре сутрин ще му го дам, той си е в къщи. Децата ще са по направления, аз на работа. Да седне и да чете спокойно. Ще видим как ще се развият нещата....

Анеди, чудесна идея  Hug
Стискам ти палци, ще те мисля!
Има ли вариант да се ядоса много?

# 115
  • Пловдив
anedi,миличка-много добре си направила.Така няма да избухва в твое /и на децата/ присъствие и ще може да осмисли нещата  Hug

# 116
  • София
Ох, колко съм ги писала и аз навремето  Tired Оправията е за ден, максимум седмица.
Искрено се надявам, Анеди, при вас да не е така, пожелавам ти го от сърце  Hug

# 117
Ох, колко съм ги писала и аз навремето  Tired Оправията е за ден, максимум седмица.
Това е защото човека е такъв, какъвто е, и не може да се промени.Може искрено да се постарае, но това изисква усилия, и обикновено трае кратко.Моето мнение е, че нещата обикновено с времето стават по-зле.Не по-добре.

# 118
  • Най-сетне у дома
Това е защото човека е такъв, какъвто е, и не може да се промени.Може искрено да се постарае, но това изисква усилия, и обикновено трае кратко.Моето мнение е, че нещата обикновено с времето стават по-зле.Не по-добре.
И моето мнение е, че човек, който може да ти счупи главата пред детето ви, едва ли ще се впечатли много от писма... По-скоро се тревожа, че може да го избие на агресия, затова попитах има ли риск да се вбеси твърде много  Sad

# 119
Аз пък винаги много съм се чудела на жени, които търпят физическо или психологическо насилие. Заглавието на темата е какво бихме направили... Аз лично бих си събрала багажа, плюс този на децата и бих се изнесла. Не си длъжна да търпиш такова отношение, децата ти още по-малко. В такъв момент се мислело за децата, ща кажат някои, че децата ще останат без баща, че на майката ще й бъде трудно и т.н. Едно дете бива много по-осакатено емоционално ако гледа как майка му и баща му се карат, камо ли се бият, отколкото да израстне без баща.

Общи условия

Активация на акаунт