Kолко харчите за храна на месец?

• 92 466
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 710
  • София
не знам , но ук в Сф цени розови домати - 4.60кг, череши - 4-6лв/кг, ягоди -3/4лв за кг, 100гр люти чушлета са 1.20-1,40лв.
Та като влязох днес в плод зеленчука,  оставих 25-30 лв ей така за плод и зеленчук, безобразни цени
а да бе, чак такива не са вече цените... поне при нас доматите розови са 2-3, черешите около 3 лв кг, ягодите 2-3, даже онзи ден по 1,60 купихме.
дините също са по 1-1,50 кг...не знам на другите места как са.
Може да отидете и да проверите - сергия с/у СМГ. Цените са от събота на обяд, чакайки детето си от курса в СМГ, реших да напазарувам. Това са цените Peace Живея в района на Иван Асен(Орлов мост) - там цените не са по различни, а за пазара Ситняково там просто думи нямам за цените. Така, че явно в различни части на София има и различни цени.

е със сигурност няма да се разхождам до СМГ, моите цени са от пазарите на Красно село и Иван Вазов, като вторият е по-скъп малко.

# 1 711
а да бе, чак такива не са вече цените...
Може да отидете и да проверите - сергия с/у СМГ. Цените са от събота на обяд, чакайки детето си от курса в СМГ, реших да напазарувам. Това са цените Peace Живея в района на Иван Асен(Орлов мост) - там цените не са по различни, а за пазара Ситняково там просто думи нямам за цените. Така, че явно в различни части на София има и различни цени.
е със сигурност няма да се разхождам до СМГ, моите цени са от пазарите на Красно село и Иван Вазов, като вторият е по-скъп малко.
Нямаше да обяснявам от къде съм пазарувала, ако нямаше съмнение в думите ми!  Peace
И пак повтарям цените при нас не са по различни! В Люлин и Красно село може да са по-ниски, но нито аз, нито съпругът ми имаме време да ходим до там. Пазарувам, там, където ми е най-удобно.

# 1 712
Забравих и розовите домати - по 1.60  Peace
viliko, извинявай но откъде намираш тези цени? newsm78
Аааа, не аз точно - мъжът ми - на връщане от нощна смяна минал през пазара рано сутрин и ги купил съвсем случайно, без обикаляне и тн  Laughing
А пък да ви кажа майка ми си купила краставици вчера по 10ст бройката, по вкус - сладки като домашни...

# 1 713
  • София
всеки пазарува там където му е удобно, това е ясно.
Ама чак да кажеш ТУК В СФ.... при положение, че все пак Орлов мост и ситняково не са цяла София.... като посочените от мен цени не са на най-евтините места в софия също....
Както и да е де...цените със сигурност като цяло спадат и то е напълно естествено, при положение, че навлизаме в "активният" сезон.

# 1 714
  • Пловдив
Ако искате да правите компоти от череши тук паднаха. 1,50 ако купуваш набрани, ако береш сам - 1лв, а понеже ние взехме 5 щайги за компоти - 80ст.  Mr. Green Как да не намятам 150компота?!?!

# 1 715
Къде ги варите? На котлона е нерентабилно, сигурно имате двор и на огън?
Ние направихме 15 буркана /тоест мъжа ми/ и вечерта каза, че е каталясал, а 150...

# 1 716
  • София
Не правя зимнина - поръчвам си я при едно семейство в провинцията и после само ходя да си я прибера и платя.
Нямам време, нито пък условия за затваряне на буркани.

# 1 717
Не правя зимнина - поръчвам си я при едно семейство в провинцията и после само ходя да си я прибера и платя.

Уаааааааа  Peace
Ако не е тайна - колко ти излиза един компот тогава?

# 1 718
Ние направихме 15 буркана /тоест мъжа ми/ и вечерта каза, че е каталясал, а 150...
Ние си ги варим на балкона-един казан събира 15 буркана. На газова бутилка с голяма подложка / горелка /.
Ама 150 са си само за двор на дърва..

# 1 719
Аз много искам домати да затворим, не мога да сравня вкуса им с дом.пюре или купените готови...Ама това си е играчка, а и цената миналата година никак не им спадна, та ще видим тази.

# 1 720
  • София

Уаааааааа  Peace
Ако не е тайна - колко ти излиза един компот тогава?

Аз не поръчвам само компоти. И смляни домати, печени чушки, зелен фасул, кисело зеле.
Като сметна парите, които съм дала, разделено на броя на бурканите, които съм получила - средно излиза по 1,76 лв. на буркан.
Освен това всички продукти са домашни. Т.е произведени в градината на хората, които ми ги правят.

# 1 721
Хм...не е малко, аз съм смятала - аз ако ги направя, че излиза наполовина горе-долу  Thinking
Но пък си е решение, защото вчера гледах в Била компот от кайсии на цена 2.60  ooooh!

# 1 722
  • София
Хм...не е малко, аз съм смятала - аз ако ги направя, че излиза наполовина горе-долу  Thinking
Но пък си е решение, защото вчера гледах в Била компот от кайсии на цена 2.60  ooooh!

Глупости. Няма как да ти излезе по-евтино. При положение, че буркан печени чушки в магазина е 3 лева, а зеленият фасул е по 2 лв.
Да не говорим изобщо, че не може да се сравнява домашната продукция с тази от борсата и че като сложиш тока и работата - цената ти отива много много по-висока от тази, която ми излиза на мен.

# 1 723
Е какво гледаш цената в магазина?
Септември пипера / или както вие казвате чушките / е по лев килограма от пазара-производител.
Вземате един чувал и печете.
Доматите тази година се надявам да са около лев или по-малко-дано се запазят , а не като миналата..
Има работа, но..иначе не става. Но не повече от ден.

# 1 724
  • Пловдив
За 15 не се помръдвам. Имаме барбекю от тухли на дворченцето и слагаме един голям казан отгоре, казана побира 63 буркана на три реда. Мия бурканите в миялната, само изплаквам черешите и късам дръжките, за около два часа намятах бурканите, сипах им вода и по една лъжица захар. После мъжът ги затвори и отиде да ги вари до късно вечерта. За половин ден двама души се справят, имаме отработена техника. 

Общи условия

Активация на акаунт