Kолко харчите за храна на месец?

• 92 471
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 725
Хм...не е малко, аз съм смятала - аз ако ги направя, че излиза наполовина горе-долу  Thinking
Но пък си е решение, защото вчера гледах в Била компот от кайсии на цена 2.60  ooooh!

Глупости. Няма как да ти излезе по-евтино. При положение, че буркан печени чушки в магазина е 3 лева, а зеленият фасул е по 2 лв.
Да не говорим изобщо, че не може да се сравнява домашната продукция с тази от борсата и че като сложиш тока и работата - цената ти отива много много по-висока от тази, която ми излиза на мен.

А, добре, ти знаеш повече  Joy
От кило ягоди, купени по 2лв - правим по средно 5 буркана компот. Сама сметни колко излиза. Правим ги на огън на двора. Не слагам много захар.

Янтра, то това беше просто опит, мъжът ми прави за първи път сам  Laughing

# 1 726
  • София
Е какво гледаш цената в магазина?
Септември пипера / или както вие казвате чушките / е по лев килограма от пазара-производител.
Вземате един чувал и печете.
Доматите тази година се надявам да са около лев или по-малко-дано се запазят , а не като миналата..
Има работа, но..иначе не става. Но не повече от ден.

Хубаво де, хайде сметки го - 1 кг сурови чушки са 1 лв. Обаче като ги изпечеш те се свиват т.е един буркан Омния от 800 грама събира повече от 1 кг сурови чушки. Нали така? Освен това се махат люспите и семките.
След това токът, работата и определено излиза много по-скъпо от 1,76 лв. на буркан.
Да не говорим за качеството. То е друга тема.
Едно е печена чушка на огън, друго е в чушкопека  Wink

Мен тази цена ме устройва. Затова и такъв вариант съм намерила.

Вилико, аз освен цена, търся и качество. А двор нямам - нали не ме караш да запаля огън пред блока  Joy

# 1 727
Абе ти правиш средна цена на зимнината си, май не отчиташ факта, че цената обаче на буркан компот, домати, туршия или чушки е различна? Ако чушките са ти по-евтини - което пък е странно, тия дето ти ги правят - на загуба ли са??? то компотите и сладката - ще са ти по-евтини определено...Но както и да е.

# 1 728
И какво като запалиш огън пред блока ?!
Встрани на всеки блок си има направено място, на което всичси си варят компотите, пекат пипера..
Хайде сега-много важно. Това е действителността.

# 1 729
  • София
Абе ти правиш средна цена на зимнината си, май не отчиташ факта, че цената обаче на буркан компот, домати, туршия или чушки е различна? Ако чушките са ти по-евтини - което пък е странно, тия дето ти ги правят - на загуба ли са??? то компотите и сладката - ще са ти по-евтини определено...Но както и да е.

Именно затова ти казвам - понеже смятам средна цена, че не е скъпо, Вилико.
Ми не са на загуба бе, те си произвеждат продуктите. Не ги продават. Просто ми правят услуга хората, като си правят тяхната зимнина, правят и за мен. После като отида ми казват колко им дължа, плащам и си взимам бурканите.
Но аз не правя по 100 буркана, защото не са ми нужни. И затова смятам, че 1,76 лв. за буркани печени чушки, зелен фасул, кисело зеле и смляни домати не е скъпо.
А пък ти си прави. Никой не те спира.
Компоти и сладка не са ми правили.

Другарко певицо, ако ти живееш на село, аз живея в София, където според всички наредби на СО и Пожарната - паленето на огън в междублоковите пространства е забранено и подлежи на глоба.

# 1 730
Чак почвам да се радвам ,че не обичаме компоти....    Laughing

# 1 731
Певицата живее в голям град, но найсе..

# 1 732
Добре де, тогава какво скочи, че говоря глупости???  Laughing
Ясно обясних на мен колко излиза.

Компота е сто пъти по-вкусен от изкуствените натурални сокове готови и много по-евтин от това да си правиш ежедневно фреш. Моят син пие по много течности, поне по литър и половина на ден сокове в това число...

# 1 733
Янтре, как ме размечта с тези сопотски череши.При нас са още около 2,50 кг. Tired

# 1 734
  • София
Ами като певицата живее в голям град, би трябва да знае разпоредбите и да ги спазва. Wink

Вилико, не скачам, просто ти обяснявам, че за мен тази цена е ок, защото продуктите са домашни, а и си спестявам работа и време.
Освен това моят син пие вода и прясно мляко и яде плодове, а не пие купешки натурални сокове. Така съм решила. Така процедирам.

# 1 735
Не пием сокове.Предпочитаме плодовете пресни.
Каквито има в сезона....зимата-портокали ,мандарини,банани,киви,ябълки,круши...
Пролетта -ягоди,череши....
да не изреждам всички...
Основно в къщи се пие вода.
По повод и за гости,обикновено кока кола или сода.
Ама ако гостите не ги изпият ,така си изветряват в бутилките...

Пп:Люлин за град ли се смята?   Laughing
Защото имаме приятели ,които живеят там,и като сме ходили на гости ,съм виждала казани между блоковете да къкрят...

# 1 736
То за сетен път се чудя какво чепкаме в тази тема.
Каквото и да се каже,че излиза по-евтино, то все е трудоемко, не био, губещо време и т.н.
Е не всички разполагаме със средства и действаме както намерим за добре.
Пък наредбите ги спазваме.Интересно обаче септември като дойде дали от всеки ъгъл няма да има пушек от печени чушки и лютеница. Щото хората се мъчат да оцеляват.

# 1 737
То и аз доскоро Пловдив наричах село.
А пък не ми се вярва на малко дете никой от вас да не е давал сокове, но и това е възможно.

Рени - така излиза, каже ли се нещо евтино и изгодно - се започва борба да се докаже какъв боклук е, как времето е ценно и тн  ooooh! Ама е хубаво да се отчете личния фактор, всеки си знае.
Ето - за мен компот излиза по-евтин, Нана го нарече глупост...

# 1 738
  • София
Нарекох глупост това, че 1,76 лв. било скъпо като средна цена.

Както и да е - това че има хора, които си позволяват да палят огньове в град - това си е на тяхна отговорност. Аз не желая да се държа като тях.

Вилико, естествено, че е пил натурални сокове. И именно понеже не ми хареса факта, че ги пие се постарах да го науча да пие други неща, а плодовете да ги консумира в нормален вид, не под вид на сокове.
Колкото до компотите - обичаме, но не купуваме често - максимум 3-4 буркана на зима. Сега съм поръчала да ми направят и компоти. Ако има плодове де.

# 1 739
Аааааааа, по тоя повод - днес гледах как в Кюстендилско са сложили КППта в селата и патрулки обикалят овощките, защото имало невероятни кражби на череши  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт